Targu Mures - un loc ce merita vizitat
Pentru a ne petrece aceasta mini- vacanta prilejuita de sarbatoarea Sf. Maria, am decis sa vizitam municipiul Targu Mures.
Pentru cazare am ales "Pensiunea Imperial" situata chiar in oras (vezi impresiile postate anterior la sectiunea cazare).
Inca de la inceput, precizez ca am ramas placut surprins de frumusetea acestui oras... curat, linistit, cu o infrastructura foarte bine pusa la punct... si "bogat" in puncte de atractie turistica... pentru 2-3 zile sunt suficiente.
Printre cele mai interesante, mentionez in primul rand imensul parc situat pe platoul "Cornesti", unde pur si simplu nu ai cum sa te plictisesti... cadru natural bogat (parcul este intr-o vasta padure), cu o multitudine de amenajari (piste pentru biciclete, piste cu tartan pentru alergari, terenuri de sport, zone cu diferite dispozitive sportive, zone pentru joaca copiilor, terase si restaurante, trenulet si, cel mai important, gradina zoologica (considerata a fi cea mai mare din tara).
Un alt punct de atractie, este Palatul Culturii situat in centrul orasului. Este vizibil de departe, cu al sau frumos acoperis colorat. Despre interior, totul este la superlativ... numai decoratiunile holurilor iti taie respiratia, ca sa nu mai vorbim de capodoperele picturale exupuse... pictori precum Grigorescu, Luchian, Patrascu s. a. m. d. sunt prezenti acolo.
Mai departe... un alt obiectiv il reprezinta Cetatea Medievala cu a sa Biserica Franciscana, aflata tot in centru...
Si nu in ultimul rand, un alt obiectiv de interes, este Complexul acvatic "Weekend" cu multitudinea de bazine adecvate fiecarei varste. Bazinele sunt inconjurate de frumoase si vaste alei si spatii verzi, dar si cu o multitudine de terase si restaurante.
Toate aceste puncte de interes au constituit pentru mine si familia mea un prilej de relaxare si incantare, fapt ce ne-a determinat sa concluzionam ca, Targu Mures este o locatie ce merita pe deplin a fi vizitata.
Trimis de dan16 in 18.08.19 23:55:31
- A fost prima sa vizită/vacanță în TÎRGU MUREȘ
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dan16); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
- Apr.2024 Pe urmele lui Bolyai János (2) — scris în 20.10.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Pe urmele lui Bolyai János (1) — scris în 15.10.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Târgu Mureș, după 10 ani — scris în 08.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Frumusetile orasului Targu Mures — scris în 28.02.21 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 In cautarea frumusetii – Targu Mures — scris în 19.08.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 De la G. Enescu la C. Silvestri, de la Conservatorul Municipal la Filarmonica de Stat din Tîrgu-Mureș — scris în 25.05.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2014 O zi prin Targu Mures — scris în 02.10.14 de AleDia din SIBIU - RECOMANDĂ