ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Orăștie [HD]
ÎNSCRIS: 11.05.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

City Break în oraşul lui Hermann

TIPĂREȘTE

Într-o perioadă în care agenţiile de turism promovează parcă tot mai mult excursiile de tip City Break e greu sa nu îţi doreşti o astfel de vacanţă. Ce faci însă atunci când şi timpul şi bugetul sunt destul de limitate? Ei bine noi am ales să vizităm, anul acesta în perioada 11-13 mai 2012, un oraş istoric deosebit: Sibiu (Hermannstadt), capitală culturală europeană a anului 2007.

Prima zi în oraşul lui Hermann ne-a călăuzit paşii spre info point-ul din incinta primăriei unde am aflat că Sibiul oferă turiştilor doi poli de interes: Parcul Natural Dumbrava Sibiului şi Centrul Istoric; acesta din urmă fiind alcătuit în principal din Piaţa Mare, Piaţa mică şi Piaţa Huet.

Piaţa Mare este înconjurată de clădiri cu arhitectură veche şi impunătoare ce ne-au animtit de un oraş german foarte drag nouă – Lanshut (Bavaria) – despre care aveam să aflăm ulterior că este chiar înfrăţit cu Sibiul. Între construcţii precum, Casa Albastră, Casa Hecht, Casa Haller sau Casa Lutsch se evidenţiază palatul Brukenthal, Biserica Romano-Catolică Iezuită „Sf. Maria” şi mai ales primăria.

Accesul din Piaţa Mare spre Piaţa Mică se face prin spaţiul dintre primărie şi Biserica Romano-Catolică ori pe sub Turnul Sfatului. Acest turn poate fi vizitat contra sumei de doar doi lei şi oferă la ultimul etaj o panoramă fermecătoare a oraşului şi posibilitatea de a folosi un telescop pentru 0,50 lei, iar la penultimul nivel poate fi admirat mecanismul ceasului.

Pentru a ajunge în Piaţa Huet am ales să trversăm Podul Minciunilor, un pod realizat din fontă în anul 1859 celebru datorită legendei care spune că acesta scârţâie ori de câte ori cei de pe el spun câte o minciună, ameninţând că se va rupe sub greutatea unei minciuni mai mari. Micuţa Piaţă Huet impresionează prin grandoarea Bisericii Evanghelice, cel mai mare edificiu de cult din Sibiu.

La o distanţă destul de mică de aceste pieţe am descoperit Strada Cetăţii cu ale sale ziduri de fortificaţii presărate cu turnuri păstrate în stare foarte bună care însă spre dezamăgirea noastră – probabil şi a altor turişti – nu pot fi vizitate.

În cea de-a doua zi am fost la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra aflat în Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici este un muzeu în aer liber în care am văzut gospodării din diferite zone ale ţării, fiecare din ele având mobilier, elemente de port popular, unelte sau chiar vase specifice zonei din care a fost adusă construcţia. Ne-am plimbat apoi printre gospodării-atelier precum cele de olari sau fierari, am văzut biserici din lemn, mori de vânt şi de apa, chiar şi o moară acţionată de tracţiunea animală. Sunt prezente aici şi stâne din diverse zone ale ţării, prese de struguri sau de mere, dar şi o construcţie pentru divertisment numită scrânciob.

Preţul de intrare pentru un adult este de 15 lei iar taxa de utilizare a audio-ghidurilor este de 20 lei, nouă ni s-a părut mult şi nu am luat un astfel de ghid dar apoi am regretat pentru că ne plictisiserăm de citit panourile informative.

Ultima zi în oraşul lui Hermann am dedicat-o grădinii zoologice în ciuda frigului şi a ploii venite „din senin”. Pentru mai puţin de un euro – biletul de intrare a costat 3 lei – am văzut aici exemplare superbe de reptile, păsări şi mamifere. M-am bucurat enorm când am văzut aici felina mea preferată, tigrul siberian, un exemplar adult superb dar şi doi pui jucăuşi. Alte feline văzute aici sunt doi lei, o leoaică, o pereche de jaguari şi un râs. Alături de 3 urşi, de cămile şi zebre aici pot fi admirate şi alte mamifere dar şi multe specii de păsări între care păuni, fazani, struți şi chiar câteva specii de papagali.

Din păcate timpul petrecut în Sibiu a fost mult prea scurt. Pe lângă cele câteva muzee pe care nu am mai reuşit să le vizităm, acest oraş adăpostește în mod cert nenumărate surprize care să satisfacă toate gusturile turiştilor, de la iubitorii de istorie şi cultură până la amatorii de cumpărături.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de baby eyes in 23.05.13 17:25:08
Validat / Publicat: 23.05.13 18:54:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1500 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (baby eyes); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turnul Sfatului văzut de pe Podul Minciunilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sibiul:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059551954269409 sec
    ecranul dvs: 1 x 1