GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
1866 - nelu73 - A. F. A.
Pare cel puțin ciudat ceea ce am înșiruit mai sus, însă aceste, date codate, au următoarea însemnătate: în perioda 12 iulie 2018 - 18 iulie 2018 am parcurs 1866 km. pe relația Tulcea - bac Galați - Lepșa - Brașov - Agnita - Ocna Sibiului - Salina Turda - Alba Carolina-Transalpina - Albota - Tulcea.
nelu73 reprezintă cea mai bună, ofertă, dată de A.F.A. adică prin intermediul domniilor voastre am cîștigat UN PRIETEN ADEVĂRAT și pentru acest lucru mulțumesc AFA!!!
OK, acum că s-a rezolvat cu dilema, să, începem excursia, !
După cum spuneam pe data de joi 12 iulie am pornit în vacanță spre ținta inițială Agnita - nelu73.
Prima oprire demnă de luat în seamă a fost la Lepșa, o stațiune montană situată la cca. 255 km de Tulcea, pe traseul menționat mai sus. Este un sat de munte într-o puternică ascensiune, o dezvoltare foarte mare datorată în special priveliștii și zonei de munte în care se află.
După alți 200 km am ajuns pentru prima dată în Agnita, un orășel de deal, plăcut cu case vechi săsești, curat, cu oameni gospodari.
Ce m-a impresionat cel mai mult, țin să specific a fost faptul că șoferii din Sibiu sînt probabil cei mai educați din țară. Fiind în călătorie de plăcere, viteza mea era în principiu sub cea legală, drept pentru care toți șoferii mă depășeau, iar în județul Sibiu aproape toți semnalizau atît depășirea, cît și replierea pe bandă. Sînt sigur că pentru mulți dintre dv. nu înseamnă mare lucru, pentru mine însă...
Peste noapte am stat la prietenul meu nelu73, căruia îi mulțumesc pentru primirea călduroasă.
A doua zi m-am deplasat către Ocna Sibiului pe o distanță de aproximativ 75 km. M-am cazat la pensiunea Indus, despre care am scris impresii, apoi am plecat, în recunoaștere, în micul oraș. Acolo am văzut cele 3 lacuri private din imediata apropiere a pensiunii și cele 7-8 sau poate mai multe lacuri administrate de către primărie.
Pentru cei interesați, diferența dintre cele două locații (lacuri) este înafara numărului, faptul că, la privat, dacă intri odată și după o perioadă ieși, nu mai poți intra fără plată din nou, de asemena îți este interzis să intri cu mîncare și băutură în incinta unității - fiind obligat să faci consumație la ei, iar biletul este cu 5 lei mai mare.
Dincolo ai multe lacuri care nu cred că pot fi umplute, la maxim, de oameni, deci poți înota relaxat, lacurile sînt de la 0.7 m cel cu nămol, pînă la adîncime necunoscută și salinitate de peste 300 g/l lacul Brîncoveanu, sau lacul cu iod.
Am omis prețul biletelor: privat 30 lei cu șezlong + apă caldă, iar la, primărie, 30 lei cu șezlong + apă caldă dacă ai noroc, fiind un singur loc în care au dușuri cu apă caldă și mai multe locuri cu apă rece.
În rest, nu prea ai ce vizita în orășel, cîteva magazine mici, un parc micuț dar drăguț, un sediu de Poliție în locația unui magazin și cam atît.
Menționez că la Ocna Sibiului se poate ajunge atît cu mașina pe un drum destul de bun, cît și cu trenul.
Distanța dintre Sibiu și Ocna este de 17 km și se merge inclusiv pe autostradă. Povestea continuă cu Salina Turda.
Mulțumesc tuturor.
Trimis de KSV in 20.07.18 20:29:13
- A fost prima sa vizită/vacanță în OCNA SIBIULUI
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Ocna Sibiului, OCNA SIBIULUI" (deja existentă pe sait)
Mulțumesc de aprecieri dar si tu esti un prieten deosebit. Si sunt convins ca o sa ne mai vedem si o sa avem mai mult timp de povestit despre vacantele noastre. Poate anul viitor numai sanatosi sa fim. Multa bafta si vacante cât mai multe și frumoase. !
@KSV: Imi pare rau ca nu am putut votat decat articolul. Daca ar fi fost posibil as fi votat si prietenia, dar asta de fapt este nepretuita.
Felicitari, votat cu mare drag.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mishu: Vă mulțumesc din suflet stimate domn. Să știți că aceste cuvinte înseamnă foarte mult pentru mine, iar prietenia este întradevăr una din cele mai neprețuite comori ale omului!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 O zi cu vatafii de la complexul balnear Ștrandul Ocna Sibiului — scris în 20.07.24 de pitimagelan din SLATINA - nu recomandă
- Jun.2023 Complex Balnear Strand Ocna Sibiului — scris în 17.06.23 de ux129345 din BRAşOV - nu recomandă
- Jul.2021 O zi frumoasa la Ocna Sibiului — scris în 30.07.21 de Adela Borsos din LUPENI [HD] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Ștrand Ocna Sibiului] Vacanta — scris în 05.08.20 de ux116603 din SFâNTU GHEORGHE [CV] - nu recomandă
- Sep.2016 Ocna Sibiului - in afara lacurilor naturale — scris în 02.10.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Ocna Sibiului - atunci si acum (II) — scris în 18.09.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Ocna Sibiului - atunci si acum — scris în 14.09.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ