ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Ocna Sibiului - atunci si acum (II)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum am promis in articolul -Ocna Sibiului-atunci si acum- voi continua cu impresii despre locuri de luat masa in zona lacurilor Ocna Sibiului si date despre cazare-tot in zona lacurilor.

De si am promis curând - (curând inseamna la mine o zi dupa primul articol) - nu am reusit din cauza ca in zona unde am stat in ultimele zile cele 2 liniute semnal de telefonie mobila de 3G (care erau suficiente de a incarca un Review pe AFA inclusiv fotografiile de rigoare - si de unde am incarcat deja zeci de articole) s-au transformat in semnalul istoric GSM (se traduce 2G sau mai putin) tot cu 2 liniute imposibil de incarcat un articol, foto nici vorba. Imi pare rau de aceasta paranteza dar este vorba despre o companie de telefonie mobila care se lauda cu cea mai mare acoperire 3G / internet mobil la nivel national (si 4G de 72% tot nivel national). Cred ca am dat deja indicii destule sper sa citeasca cineva din aceasta companie aceste rânduri (si sa ma ia la intrebari, chiar astept acest lucru). Adevarul este ca noi cei care scriem aceste articole sintem cam dependenti de internet.

Dar sa ma intorc la articol: Ocna Sibiului este o statiune balneara infiintata in 1845 pe locul unor mine de sare parasite si umplute cu apa provenita din panza freatica si ploaie, istoria locului respectiv de asemenea si diferite informatii privind orasul, accesul, si descrierea lacurilor fiecare in parte se gasesc aici (vezi impresii).

Si daca dupa o baie excelenta in aceste lacuri in primul rand ne vom intalni cu foamea si pe urma ne gândim oare unde dormim, eu la fel voi descrie locurile de luat masa mai intai.

Perla Ocnitei este cea mai mare terasa/restaurant din incinta lacurilor. Situat strategic langa Lacul Ocnita, amenajat rustic pe 2 nivele asteapta musafirii cu un meniu variat. Meniul m-a cucerit si pe mine, asa ca am ales sa mancam aici. Ciorbele costa 7-10 ron asa ca o ciorba de legume este 7, perisoare si fasole 9 ron, iar cea de burta 10 ron. Preparatele la gratar in diferite forme (si animale) intre 3-12 ron, asa ca micii costa cate 3 ron, ceafa si cotletul de porc, pieptul de pui si carnaciorii picanti costa 10 ron, frigaruii 12 ron. Un cascaval pane 8 ron, un snitel de pui 9 ron, o mamaliga cu branza si bacon 12 ron, ciolanul afumat si gulasul 13 iar tochitura ardeleneasca 14 ron costa. O portie mica de hamsii 6 ron iar pastravul 17 ron costa pt cei care vor peste. Garniturile la cele de sus costa intre 5-10 ron cateva exemple cartofi in diferite forme, legume, orez, spanac, mamaliga, ciuperci. O salata costa intre 3-14 ron, cea mai ieftina fiind salata de varza iar cea mai scumpa salata de cruditati cu pui/sau salata greceasca. Altele cum ar fi painea, mustarul, mujdeiul, smantana, etc costa intre 0.5-2 ron) Desertul este 5-8 ron (clatite, prajituri, inghetata) Bauturile au urmatoarele preturi : tarii 7-14 ron (7 ginul, 12 whisky, 14 lichior Sheridan) un coctail 12-14 ron, o bere 4-11 ron, 4 ron fiind un Ciuc la halba de 0,4 iar 11 ron fiind o bere Edelweiss nefiltrata) Vinul costa 5-40 ron, 5 ron fiind 0,2l de Murfatlar alb/rosu/rose. Cafea/ceai intre 3,5-4,5 ron, iar sucurile/apa costa intre 4-10 ron, 4 fiind Pepsi/Mirinda la 330 iar 10 un energizant.

Noi am servit bineinteles o ciorba la inceput, am ales cea de fasole cu afumatura si ceapa rosie, snitelul de pui cu cartofi prajiti, salata varza, bere Ciuc la halba. Meniul zilei la acest restaurant costa 15 ron si contine ciorba+fel doi+garnituri/salata.

Restaurantul este amenajat rustic cu mobiier de lemn, timpul de asteptare nu era mare avand in vedere ca este septembrie si nu am fost in week-end, nu stiu cum este in sezon.

Terasa Rares se afla tot langa Lacul Ocnita. Este un restaurant/terasa pe 2 nivele unde meniul zilei tot 15 ron costa. Meniurile sint diferite, de regula contin felul principal de carne aleasa (ceafa porc, piept pui, snitel pui, aripioare pui, ficat pui, pulpe pui, cotlet porc, ciolan porc, carnaciori), garnitura aleasa (cartofi in 5 forme, mamaliga, fasole, varza, spanac, orez), salata aleasa, ciorba aleasa 5 feluri, o chifla. Eu zic ca se poate satura cineva. Daca se doreste mai mult, este meniu ciolan porc afumat 25 ron, pizza 23 ron, pastrav 20 ron, hamsii 6 ron.

Daca mergem spre lacul Avram Iancu gasim o terasa imediat dupa Perla Ocnitei, unde micii la fel costa 3 ron/buc., cascavalul pane 8 ron, ciocanele de pui 3,5 ron/buc, meniu carnaciori, sau cotlet porc, sau ceafa porc 11 ron/portia.

Gogoserie este atat la intrare cat si langa Lacul Avram Iancu preturile 3-5 ron functie de sortiment.

Langa gogoseria de langa Lacul Avram Iancu orice bere la sticla/pahareste 3-4 ron, orice suc 4 ron.

Terasa/Restaurant Simpatico se gaseste pe langa aleea principala care duce la Lacul Brancoveanu. Se afla langa Balta cu Namol si este amenajat rustic din lemn, inclusiv mobilierul. Spre deosebire de celelalte terase aici gasim si meniu mic dejun la pretul de 5-12 ron. ciorba costa intre 6-8 ron, preparatele la gratar intre 3-12 ron, 3 fiind micii, iar 12 pastrama de oaie. Preparatele gatite costa 10-12 ron, salatele 3-5 ron, dar o salata mai consistenta gen bulgareasca sau cu pui 15 ron, garniturile 3-5 ron, escalop cu ciuperci 13 ron. La meniul zilei care costa 15 ron/persoana am vazut 5 combinatii, contine ciorba, fel 2, salata.

O alta terasa langa Lacul Randunica pe partea stanga aleii principale (din pacate nu am retinut numele terasei) ofera la fel meniul zilei la 15 ron, ciorbele 6-8 ron, iar felul principal toate la 10 ron (gordon bleu, piept de pui, ceafa de porc, cotlet de porc la gratar, scaricica, carnaciori, pulpe pui dezosate la gratar) O inghetata aici costa intre 2-5 ron.

Rulota cu mancare de langa lacul Brancoveanu ofera un hamburger carne vita la 10 ron, un cheeseburger la 11ron, carnati Batranul Sas 10 ron, orice bere halba 0,4l 4 ron, cafea 3 ron, limonada 0,4l 7 ron, vin alb/rose 4 ron, si Brandy din Repubica Moldova 50 ml 5 ron.

La dreapta de la intrare imediat dupa bazar inca un restaurant amenajat destul de cochet si rustic ofera pui la rotisor si o gama variata de meniuri asemanatoare ca cele descrise mai sus. La fel nu am retinut numele acestui restaurant.

In anii 80 nu prea se gaseau locuri de luat masa. Cea mai cunoscuta terasa era deasupra lacului Avram Iancu, chiar in zona campingului (Aprior acum) Se gaseau mici, bere, sucuri, in zile mari Pepsi. Coada la mancare era ceva obisnuit, iar dupa achizitia portiei nu se gasea totdeauna loc la terasa, de cele mai multe ori ne retrageam in camping si mancam la masa noastra. Preturile erau mai mari ca la oras, daca gaseam mici bere sucuri si de toate lasam in jur de 100 lei (lei vechi din RSR anii 1980 - salariul era cca 2000-3000 lei))

In locul unde acum se afla restaurantele din incinta lacurilor nu era nici un fel de terasa erau doar chioscuri, si un bufet. Preturile la gogosi si inghetata, sucuri nu erau mari dar nici calitate nu era era cca 3-5 lei vechi gogoasa, sucul, inghetata) Se statea la coada pentru mici, pentru, bere, pentru gogosi, pentru inghetata, pentru sucuri. Si stateam pentru ca nu avem de ales, erau vremurile acelea cu rafturile goale.

Majoritatea turistilor straini erau din fostele tari socialiste, cei mai multi din DDR. Totusi germanii din fosta Republica Democrata Germana n-o duceau asa greu ca noi, nu era foametea ca la noi, asa ca ei veneau cu corturile si rulotele la Ocna, stateau si cate 2 sau 3 saptamani si aveau provizii sanatoase de alimente, in special conserve. Atat de sanatoase de ajungeau si la altii. Asa va rog frumos colegi AFA sa nu radeti de mine dar noi mergeam la acesti DDR isti si intrebam: Haben Sie etwas zu verkaufen? (aveti ceva de vanzare?) Si de multe ori cumparam conserve de carne, etc, etc, ceea ce ne ajuta sa prelungim sejurul de la Ocna. Cam astea au fost vremurile atunci.

Dupa ce am facut baie, am mancat bine, am baut ceva, iar am facut baie, este timpul si de odihna nu? Cele mai apropiate locuri de cazare sint pe strada Salzburg cea mai noua strada din statiune. Aici se gasesc doar pensiuni. Intrarea pe aceasta strada este la dreapta de la intrarea principala la lacuri.

Vila Salzburg este prima pensiune pe care o vedem la dreapta. O noapte costa 80 ron/economy si 100/superioara sau matrimoniala. Spatiul comun consta intr-un living mare+curte, gratar, etc.

Vila Ocnita este un ansamblu de cladiri dupa vila Salzburg tot la dreapta. O noapte in sezon costa 70-100 in functie de camera iar in extrasezon 60-90. La fel exista spatii comune cum ar fi un living spatios, bucatarie, curte, etc.

Casa Iulia este urmatoarea locatie de cazare aflata la stanga pe aceasta strada a pensiunilor. Preturile de sezon/extrasezon (80/100/60/80) sint asemanatoare cu celelalte locatii. Extra la aceasta pesiune : o crama de 70 locuri

Pensiunea Mamaruta o gasim la dreapta, preturile la fel 80-100 ron, in afara de sala de mese si bucataria comuna, pensiunea mai are un punct forte, o piscina.

Vila Salina Romana se gaseste la capatul strazii preturile urca la 90-140 ron/noapte. Puncte forte sint 2 bucatarii, salon 60 locuri, curte super utilata cu locuri de joaca, dusuri (ar fi trebuit si o piscina nu?), gratar,

Pensiunea Maq Lacul Verde se afla tot la capatul strazii (visavis de Salina Romana) Costul cazarii 100-140 ron, se serveste si micul dejun (se plateste extra)

Exista si 2 campinguri:

Camping Aprior : Este locul unde am campat cel mai mult in tinerete, in stare proasta si atunci in stare proasta si acum. Aici ma refer la grupurile sociale care au fost mizerabile si atunci si acum, gunoaie au fost si atunci sint si acum. Atunci nu am avut acces la electricitate daca cineva dorea 220V si avea cortul langa o casuta se intelegea cu persoana cazata acolo. Casuta costa 50 ron, cortul mai putin dar daca se ia in considerare costul parcarii si pretul platit pentru fiecare persoana in parte poate sa coste la fel deci 50 ron.

Camping la casute de lemn (casute muresanu) este varianta de cazare cea mai buna intre campingul vechi si pensiuni. Construite pe locul unei foste tabere scolare casutele noi asigura tot confortu necesar. Tarifele sint 60-100 ron dar merita fata de campingul vechi. Casutele se pot vedea dinspre lacuri, se afla langa Lacul Randunica.

Deoarece in anii 80 aceasta melodie : Modern Talking-You-re My Heart, You-re My Soul se auzea foarte des din difuzoarele amplasate pe stalpii de iluminat din zonele lacurilor, rog WM sa ataseze la începutul articolului.

https://www.youtube.com/watch?v=4kHl4FoK1Ys

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 18.09.16 23:00:52
Validat / Publicat: 19.09.16 07:11:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNA SIBIULUI.

VIZUALIZĂRI: 6282 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lacul Randunica(dincolo de lac camping)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[19.09.16 08:24:49]
»

@AZE: Cum la prima parte eram prea pe fuga si nu am avut timp decat de vot iti scriu un ecou acum. Foarte frumoase si utile mi s-au parut ambele parti si intradevar se prezinta ca un minighid util oricui ar vrea sa ajunga acolo.

Cred ca daca as fi fost in zona si as fi citit apoi articolul fara sa fi mers acolo mi-ar fi parut rau.

Cat despre Modern Talking la mine exista inca sechele astfel incat nu am pornit melodia.

In acei ani '80 cand ascultai muzica la casetofon/magnetofon aveai casete/benzi inregistrate cap coada cu aceeasi formatie si cum stilul Modern Talking este inconfundabil, melodiile sunt cam la fel, sa petreci un revelion (cateva zile) cu prietenii si singura caseta sa fie Modern Talking, te las pe tine sa tragi concluziile. Ajunsesem chiar sa facem glume intre noi si sa intrebam: "Dar ceva Modern Talking nu aveti? "

Felicitari, votat cu mare placere.

cristina47*
[08.01.17 20:56:11]
»

Era o terasa mai mica, unde noi mancam. Mai sus, unde este cealalta intrare.

Ce s-a intamplat cu celelalte Campunguri?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina47*, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ocna Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077155113220215 sec
    ecranul dvs: 1 x 1