Sunt mandra ca locuiesc intr-unul din cele mai mari orase ale tarii. Craiova, cetatea Baniei, orasul sufletului meu. Cu rai, cu buni, este orasul unde m-am nascut, am crescut, am iubit si unde imi petrec zilele cu drag.
Daca as incerca sa descriu fiecare loc interesant nu mi-ar ajunge nici mii de cuvinte... dar o sa ma limitez la cateva locuri unde daca cei care nu cunosc Craiova, asa cum o cunosc eu, trebuie neaparat sa ajunga.
Sa incep cu centrul care pastreaza o arhitectura veche dar intretinuta si in acelasi timp este amenajat in stil nou cu o fantana arteziana muzicala si bulevarde luminate cu lampadare in forme cat mai placute.
Aproape in fiecare seara, in piata prefecturii se desfasoara spectacole folclorice, lirice si pt copii.
Avem 2 parcuri superbe. Unul dintre ele-parcul Nicolae Romanescu al doilea parc natural din Europa ca dimensiune, curat, amenajat cu 3 restaurante unde poti servi mancaruri si bauturi proaspete, debarcaderul de unde poti inchiria o barca pt o plimbare pe lacul cu lebede, un velodrom pt plimbari cu rolele, bicicleta sau jogging s. a. si o gradina zoologica cu multe specii de animale.
Al doilea parc amplasat in Lunca amenajat anul trecut intr-o nota tinereasca si sportiva.
Inchei cu ideea ca imi place orasul meu si daca aveti trecere prin Craiova, nu ezitati sa vizitati reperele postate de mine. Va asteptam cu drag!
Trimis de LoredanaG* in 29.08.10 23:10:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LoredanaG*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mai avem si o gradina botanica, din pacate lasata in paragina ...
Da... din pacate... Imi amintesc cu placere de ea pt ca in adolescenta ma plimbam deseori prin oaza de verdeata si de vegetatie. Aveau o sera impresionanta. Cred ca exista si acum dar nu stiu daca mai este vizitabila. In ceea ce priveste gradina botanica nu arata chiar jalnic, am fost parca in primavara la plimbare pe acolo si pomii fructiferi erau ingrijiti, tufele verzi erau si ele ingrijite, erau si floricele de primavara... dar, este adevarat, nu mai arata cum arata acum 10-15 ani...
Dupa cum am spus, ar fi multe de povestit despre Craiova, bune si rele, dar tot este un oras frumos! Sper ca in curand va fi gata si Polivalenta... s. a. m. d.
Un review care mi-a plăcut, mai ales că am cunoscut Craiova anilor '60 şi am putut face o comparaţie virtuală a ceea ce a fost cu ceea ce este. Şi dacă azi este cum este, tot aşa au ajuns şi alte oraşe mari în care domină interesele de grup ale unor clanuri.
Prea se face caz de unele intamplari nefericite... Mie una, mi se pare ca s-a format o impresie exagerat de negativa in privinta sigurantei din Craiova. Daca iti vezi de treaba ta... poti merge linistit oriunde in oras!
Multumesc pt. aprecierea review-ului.
- Dec.2022 Craiova - frumusetea ascunsa a Olteniei — scris în 28.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Craiova, un oras care m-a impresionat!!! — scris în 05.10.18 de gcristian din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Un week-end printre olteni — scris în 02.08.17 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Întâlnire cu Craiova, în premieră turistică — scris în 04.07.17 de mireille din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2013 Turist prin Craiova — scris în 04.11.13 de Cristicop din ROSIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- May.2012 Duzii lui Cuza — scris în 06.05.12 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2011 Acasa, la Craiova — scris în 22.01.11 de a_raluk din CRAIOVA - RECOMANDĂ