ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Reşiţa
ÎNSCRIS: 10.01.15
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Lindenfeld, satul fara locuitori

TIPĂREȘTE

Uitandu-ma printre albumele cu poze mi-am amintit de vara lui 2013 cand am facut o scurta vizita la Lindenfeld, satul fara locuitori, din judetul Caras-Severin.

Lindenfeld, este un sat izolat in Munţii Semenic. Locuitorii erau de origine germana, la fel ca in satele vecine Garana sau Brebu Nou. Incet incet, prin anii 60-70 satul a inceput să se depopuleze, unii s-au mutat in zona accesibila a Caransebesului, sau in Garana si Brebu Nou, iar alti au plecat acasa in Germania, lasand in urma casele cu tot cu mobilier si haine. La Revolutie, satul era deja abandonat.

Se poate ajunge cu masina pana in satul Poiana, aflat la 10 km de european ce trece prin comuna Buchin, de langa Caransebes. Din satul Poiana se urca pe jos sau eventual cu motoare de teren pe un drum forestier, abrupt dar superb, cu un aer curat si proaspat.

De recomandat este sa se viziteze intr-o zi cu soare si cu multa rabdare. Iti trebuie putina conditie fizica deoarece se urca si se coboara destul de mult, la urcare am facut aprox 2 ore, iar la coborare cam jumatate (cam asa imi amintesc). Dar se merita.

Ajunsi la destinatie incep sa se iveasca din loc in loc resturi de ziduri ce formau pe vremuri case. Pe strada principala gasesti vreo 4 case in stare mai buna, unde se mai pastreaza resturile unor paturi, mobilier de lemn, farfurii ruginite, cuptoare sau urme de haine. Biserica, cu usoare urme de renovare, detine o cruce de lemn, cateva icoane pe pereti si un vitraliu. In curte se afla urmele unor morminte si cativa copaci cu mere verzi si zemoase.

Langa biserica se afla o casa in care locuieste o batrana, din cate am inteles doar vara. O batrana cu ochi albastri ca cerul, cu un catel cu nume ciudat, care ne-a oferit apa rece din fantana, ca eram tare insetati.

Din pacate nu am putut traversa tot satul din cauza cainilor. Vara multi ciobani urca cu turmele lor pe dealurile Lindenfeld-ului, pentru aerul proaspat, pentru iarba verde si nepoluata.

Desi pare ca acest sat nu mai poate renaste, am gasit o casa in prag de renovare, cu o vedere superba si verde, a unui primar din zona, din cate am inteles.

Potrivit wiki Lindenfeld (în trad. „Câmpul cu Tei”) este o localitate în județul Caraș-Severin, Banat, România. Este un sat părăsit.

A aparut recent si un film "O poveste de dragoste, Lindenfeld".


[fb]
---
Trimis de alexandra.p in 31.01.15 16:24:45
Validat / Publicat: 31.01.15 19:59:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CARANSEBEŞ.

VIZUALIZĂRI: 2576 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexandra.p); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 spre Lindenfeld
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[01.02.15 16:44:01]
»

Suprebonus pentru un articol special! Cu proxima ocazie si vizita in zona, dau un ocol. Garana o stiu de cand eram mic si am mers in Semenic.

SI ce nume frumos are satul!

webmaster26
[11.02.17 12:37:53]
»

@alexandra. p: Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Caransebeș și împrejurimile, CARANSEBEŞ" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Caransebeș și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056851863861084 sec
    ecranul dvs: 1 x 1