- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă Caransebeș și împrejurimile / CARANSEBEŞ
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 8 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.36
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă Caransebeș și împrejurimile / CARANSEBEŞ - impresii și recomandări
[8] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2021
- trimis de: Daniela H PREMIUM, din [Arad] — în 08.04.23
Turnul Ruieni sau Turnul lui Ovidiu
* donjon medieval, monument istoric, aflat azi în stare de ruină, situat cam la 2 km NE de comuna căreia îi poartă numele, la o altitudine de circa 420m, pe culmea Dealului Stârminiţa. Am încercat inițial să ajung pe jos, urmând indicațiile sătenilor, înțelesesem, pe un traseu de dificultate medie, cam târâș grăpiș prin pădure, dar nu m-am descurcat. Am luat mașina, harta și m-am pierdut, m-am regăsit din nou, nu știu cum am ajuns, pe un platou unde am lăsat masina si [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2019
- trimis de: AZE TITAN, din [Sibiu] — în 20.05.19
Ce poți face două ore în Caransebeș ?MG
În drum spre Herculane atât la dus cât și la întors se vede panorama orașului din drumul național. Orașul cu turnulețele sale m-a atras ca un magnet și la întoarcerea de la marea sărbătoare anuală AFA mi-am planificat o scurtă vizită aici. Adevărul este că mă interesează orice urbe sau sătuc uitat mai mult sau mai puțin de lume de pe meleagurile noastre. După o vizită din trecutul mai îndepărtat am realizat a doua vizită în municipiul din Banat. Cum se ajunge [...] — vezi review [+32 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 02.08.17
Natură și spiritualitate – Mănăstirea Piatra Scrisă
Un loc atât de expus și vizibil din autovehicul, dar totuși puțin cunoscut. Am citit despre acest lăcaș de cult acum câțiva ani când pregăteam vacanța în Clisura Dunării, dar distanța față de Orșova fiind apreciabilă (67 km) nu am ajuns până în acest punct. Acces. Așa cum scriam biserica mănăstirii se află situată într-un loc foarte circulat, în comuna Armeniș (jud. Caraș-Severin), la circa 750 m distanță de la ieșirea din această localitate către [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 17.09.16
In Tunelul dragostei! Poftiti cu noi!
Ne-am plimbat mult in aceasta zi de vacanta de august 2016. Am batut zona Caransebesului si imprejurimile, dar ziua nu s-a incheiat. Stiam ca in aceasta vacanta nu voi rata un obiectiv care m-a atras din prima. Cu numele, cel putin. Din prima. Tunelul Dragostei. Incepe un episod din ciclul Dragoste la prima vedere. Stiti, cand cititi un articol, titlul este primul care va face curiosi. Uneori mai exista si un subtitlu. Prin cuvinte putine, intentionat alese pentru titlu, faci sa creasca [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 17.09.16
O zi in Caransebes si imprejurimi (II)
Parcul Teius – Sculpturi in lemn Cu ghiozdanele pline ne-am urcat in masina si am pornit catre Parcul Teius. Acesta este situat pe malul Timisului, dupa varsarea Sebesului in Timis. Parcul are sa le spunem asa doua atractii principale Parcul de Sculpturi de Lemn si Parcul Copiilor. Tot aici se afla si stadionul municipal. Cand am fost noi, in luna august, in parc se putea intra circa 50 metri cu masina, pana intr-o parcare larga dedicata celor ce viziteaza parcul. Astazi, in septembrie, [...] — vezi review [+37 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 13.09.16
Caransebes si imprejurimi (I)
Informatii generale (info din pliante si din surse loco) Caransebes este situat in sud-vestul Romaniei, in Banat, intr-un culoar depresionar inconjurat de Muntii Semenic, Muntii Tarcu, Muntele Mic vezi impresii si Masivul Poiana Rusca vezi impresii. Municipiul are o populatie de aproximativ 25.000 locuitori. Astazi multi din cetratenii orasului sunt plecati la munca in strainatate, oferta locala de pe piata muncii fiind foarte limitata. Municipiul Caransebes a fost atestat intr-un prim [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2013
- trimis de: alexandra.p SILVER, din [Reşiţa] — în 31.01.15
Lindenfeld, satul fara locuitori
Uitandu-ma printre albumele cu poze mi-am amintit de vara lui 2013 cand am facut o scurta vizita la Lindenfeld, satul fara locuitori, din judetul Caras-Severin. Lindenfeld, este un sat izolat in Munţii Semenic. Locuitorii erau de origine germana, la fel ca in satele vecine Garana sau Brebu Nou. Incet incet, prin anii 60-70 satul a inceput să se depopuleze, unii s-au mutat in zona accesibila a Caransebesului, sau in Garana si Brebu Nou, iar alti au plecat acasa in Germania, lasand in urma [...] — vezi review [+6 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2009
- trimis de: georgiana SENATOR, din [Sannicolau Mare] — în 15.05.10
Schitul Piatra Scrisa
Stiu ca nu va prea omorati, majoritatea sa cititi reviews-uri despre biserici si manastiri, dar... daca totusi ati dat clic pe subiectul meu de azi, va implor sa cititi mai departe!!! Schitul Piatra Scrisa - merita atentia vostra, pentru cateva clipe, macar! De obicei, cei care au construit manastirile, au cautat intotdeauna locuri retrase, sa fie cat mai indepartate de cele lumesti, sa poata avea linistea si pacea necesara pentru rugaciune! De aici e si, probabil, expresia ca '' s-a [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review