ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 5 zile
team-building
5 AD. + 8 COPII -- v: 7-14

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia de schi Băișoara

TIPĂREȘTE URM de aici

Stațiunea se află în nord-estul munților Apuseni, pe teritoriul comunei Băișoara.

Accesul: din Băișoara parcurgeți 10 km. până satul Muntele Băișorii și încă 7 km. până în stațiunea Muntele Băișorii. Distanța dintre Cluj-Napoca și stațiune este de aproximativ 60 km.

Noi, în după amiaza zilei în care am ajuns, am făcut o plimbare pe jos până la pârtie. A fost plăcut. Am intrat din stațiune pe un drum forestier acoperit cu zăpadă și l-am parcurs lejer la dus, panta fiind în coborâre. Drumul forestier taie pârtia în două părți, teleschiul care pornește de la baza pârtiei, traversând drumul de acces urcând peste un pod din lemn construit pe deasupra drumului.

Mai este un teleschi care pornește de la drum în sus, acesta este situat în partea opusă a teleschiului care pornește de jos, foarte util în cazul în care dacă nu dorești să cobori întreaga pantă. De la drum în jos pârtia are o porțiune foarte abruptă, este pentru cunoscători în ale schiatului. Concursul de schi de desfășoară pe partea superioară a pârtiei, până la drum.

Pârtia începe de la altitudinea de 1500 m. și se termină la 1253 m. Pârtia este destul de lată, nu are plase de protecție pe margini, brazii intrând până pe ea.

Pârtia nu are instalație nocturnă, de zăpadă artificială și a fost închisă când am fost noi.

Peisajul este superb, cu zăpada albă și crestele munților împăduriți cu brazii falnici, alintați de lumina razelor de soare, sunt de poveste.

În ziua în care a fost închisă pârtia Buscat din cauza vijeliei și a ceții, mai făcut încă o plimbare până la Pârtia Mare sau Băisoara. Ne-am urcat pe pârtia înghețată, copiii au căzut, au alunecat, s-au dat pe niște pungi găsite acolo, s-au distrat. Toate acestea erau vineri, sâmbătă deschiderea pârtiei era deja anunțată pe net... urmau să mărunțeasca gheața pentru că zapada nu era și vremea se cam încălzise în ultimele zile.

Da, sâmbătă au deschis pârtia, așa cum au spus. Noi, dimineața am plecat pe Buscat. După amiaza o parte din grup au mers să schieze pe pârtia Baisoara. Au povestit că era aranjată, cu gheața mărunțită dar apoasă, copiii au căzut des. Eu cu băiatul meu nu ne-am dus pentru că nu am considerat că este în condiții bune fără zăpadă, am văzut că era ieșită și iarba din loc în loc.

Tarifele pe această pârtie sunt: 1 urcare 5 lei; 6 urcări 25 lei, 12 urcări 50 lei, abonament de o zi de luni-vineri 60 lei.

Pe pârtie sunt tonete care erau închise când am fost noi pentru că și pârtia era închisă.

Înainte să intrați pe drumul forestier care duce spre pârtie, este un indicator care ne arată că sunt 250 m. până la pârtie.

Aici este un loc, o construcție din lemn, de unde puteți închiria echipament, cu un program de funcționare între orele 10-17.

Tarifele sunt: echipament de schi -30 lei, echipament de snowboard-40 lei, sanie-10lei, clăpari-20 lei, schiuri-20 lei, bețe-10 lei.

Găsim în stațiune un centru de informare turistică. Aici este o hartă și un afiș cu traseul Scărița Belioara-cu pornire din Stațiunea Muntele Baisorii, cu o lungime de 8,5 km., traseu ușor, a cărui parcurgere durează 2,5-3 h doar dus.

Stațiunea este mică, în mare parte destinată activităților în natură.

Sunt două unități de cazare și restaurant: Hotelul Alpin și Pensiunea restaurant Montana (vezi impresii).

Obiective turistice în apropiere sunt: Mănăstirea Lupșa, Biserica de piatră, Peștera Huda lui Papară, Rezervația Scărița - Belioara -Ocoliș, Ghețarul de la Scărisoara, Muzeul Etnografic, Munții Apuseni.

Se pot practica sporturi montane atat iarna cât și vara, cum ar fi: schiul alpin, snowboarding, schiul de tură, alpinism, speologie, drumeții pe trasee montane marcate, parapanta, ciclism montan, plimbări cu ATV, etc.

În stațiune pe un stâlp este un indicator care ne arată calea spre un traseu Baisoara- Moara de Pădure, cu o lungime de 20,5 km și timpul parcurgerii 5 1/2 h.

Există două pârtii în stațiune, deservite de o instalație de teleschi: Pârtia Baisoara (Mare), cu o lungime de 1200 m., cu o diferență de nivel de 247m. și un grad de dificultate medie și Pârtia Slalom cu o lungime de 300 m. destinată schiorilor avansați.

Pe Pârtia Baisorii (Mare) se organizează anual concursul național de schi ale Palatelor Copiilor.

Stațiunea este deservită de Salvamont și de un detașament de jandarmerie montană.

În încheiere vă spun că depinde de fiecare ce pârtie alege, eu prefer sa ajung cu mașina până la parcarea pârtiei în loc să merg cu schiurile pe umăr și clăparii în picioare până la pârtie. Nu se poate ajunge cu mașina până la pârtie, nu este loc de parcare și nici de întors. Cu toate acestea am înțeles că pârtia este plină în week-end, prețurile sunt mai mici decât pe pârtia Buscat (vezi impresii) aflată la 3 km. de Stațiunea Muntele Baisoirii.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 17.01.18 15:12:15
Validat / Publicat: 17.01.18 16:50:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂIȘOARA [CJ].

VIZUALIZĂRI: 4030 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pârtia de schi Băișoara din Stațiunea Muntele Băișorii, Cluj
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[22.01.18 15:20:05]
»

@Dana2008: Mulțumim pentru această prezentare, dar și pentru fotografiile de iarnă atât de reușite. Sâc, sâc că a venit iarna și în București! Așa, mai light. Mă bucur că sunteți pasionați de sporturile de iarnă (cum bine știam), dar mai ales că insuflați această pasiune și copiilor. Relaxarea și mișcarea în natură sunt atât de benefice. La cât mai multe incursiuni de iarnă reușite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia Pestis
[25.01.18 12:15:54]
»

Ești Crăiasa Zăpezii, sau, mă rog, ai relații la ea de te-ai bucurat de un asemenea peisaj.

Tânjesc după așa ceva, dar, cred că iarna asta nu prea o să am parte de o ieșire așa, deci, da, recunosc: sunt invidios pe tine! Nu cu răutate ci, așa, mai mult melancolic!

Tare frumoase poze, felicitări!

Dana2008AUTOR REVIEW
[25.01.18 19:12:37]
»

@Yersinia pestis: Multumesc Frumos pentru vizita si aprecieri!

Toate la timpul lor...

Dana2008AUTOR REVIEW
[25.01.18 19:15:40]
»

@tata123: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!

Incercam sa ne bucuram de ce ne ofera iarna, o natura elegant imbracata in alb.

Calatorii placute!

mishu
[28.01.18 13:17:08]
»

@Dana2008: Foarte frumoase locuri, bucura-te de ele, poze superbe, felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Băișoara și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071147918701172 sec
    ecranul dvs: 1 x 1