În aceste zile s-au terminat lucrările la poarta a III-a a cetăţii şi s-a redat circuitului turistic Celula lui Horea. Tot de aici se poate intra pe traseul celor trei fortificaţii.
Dar în locul poveştilor o să vă arăt cele mai recente fotografii făcute aici. Voi începe cu stâlpii porţii a II-a, apoi voi prezenta poarta a III-a şi aspecte de pe traseul celor trei fortificaţii.
Trimis de abbilbal* in 07.07.10 15:35:34
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abbilbal*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
modificat data din IAN in IUL; sters deasemenea notele de la capitolele 'BUCATARIE' si 'CAZARE'
Stiu ca o fotografie face de multe ori mai mult decat o mie de cuvinte...dar sincera sa fiu prefer si cuvintele pentru un loc ca Alba Iulia, un loc incarcat de atata istorie...iar povestiile spuse(scrise) fac deliciul multora din noi...multumesc oricum si pentru fotografii, sunt foarte frumoase, iar la urmatoarea tranzitare a vechiului burg, ma voi oprii ca sa nu ratez nimic.
La redactarea acestui review am avut în vedere că mai este unul ce descrie cu lux de amănunte traseul celor trei fortificaţii. Aici eu am completat cu imaginile noi, apărute după terminarea lucrărilor la poarta a III-a a cetăţii, precum şi cu fotografii de pe traseu care nu au fost publicate de alţi vizitatori. Eu fiind băştinaş, am mai mult timp la dispoziţie pentru alegerea unghiurilor de fotografiere şi poate mai nimeresc şi prin locuri mai greu accesibile grupurilor conduse de o călăuză instruită.
Felicitari ai ales foarte bine pozele. Cele mai reprezentative.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cetatea Alba Carolina» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Oct.2023 2000 de ani și trei fortificații — scris în 02.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Alba Iulia, traseul șanțurilor cetății — scris în 30.10.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2023 Traseul celor Trei Fortificații - 2 secole de istorie condensate în câteva sute de metri — scris în 23.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 La ceas de seară prin Cetatea Alba-Carolina — scris în 19.10.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Cetatea care nu a fost cucerita niciodata, Alba Carolina — scris în 19.03.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Din nou la Alba Carolina — scris în 05.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 De vis, merita vizitata si re-re-revizitata — scris în 14.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ