Castelul Corvinilor: impresionant si pe masura asteptarilor
Am ajuns usor cu taxi-ul din gara Simeria (se putea ajunge la fel si din Deva).
Exteriorul cu castelul si acel pod celebru este probabil cea mai frumoasa imagine pe care o poti vedea in Romania la un obiectiv turistic.
In interior sunt atat de multe trasee si camere de vazut incat probabil si o vizita de 2-3 ore nu este exclusa. Camera de tortura (cu manechin inclus), spanzuratoare, dormitoare, sala tronurilor, terase... Se poate iesi chiar si in afara castelului pe o parte laterala si pod secundar.
De ghid nu este neaparata nevoie, exista aplicatie audio pentru mobil cu coduri pentru fiecare incapare.
In concluzie, probabil cel mai frumos Castel pe care il poti vizita in Romania.
Nu degeaba in fiecare an se filmeaza macar un film aici (si recunosc ca filmul indian de anul trecut "Singh Is Bliing" mi-a aratat frumusetea locului si m-a facut sa vin cu prima ocazie).
Toaleta publica: da, doua (afara si in interior, conditii bune).
De vazut in zona: Parcul Dendrologic Simeria (20km).
Trimis de mariusii in 12.08.16 10:24:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HUNEDOARA. A mai fost în/la: Brasov, Busteni, Moldova, Simeria, Bran, Rasnov, Sibiu
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariusii); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2023 Castelul medieval al Hunedoarei — scris în 22.07.23 de ams din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Frumos la exterior... păcat ca am intrat... — scris în 28.12.22 de ux128000 din SEBEş [AB] - nu recomandă
- Oct.2022 Cel putin odata in viata trebuie vizitat — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Castelul Corvinilor — scris în 20.09.21 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Obiectiv UNIC în Romania. Merita vizitat si revizitat ori de cate ori aveti ocazia — scris în 15.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Alte asteptari, realitate dezamagitoare — scris în 25.11.18 de alle4295 din TIMISOARA - nu recomandă
- Apr.2017 Castelul Corvinilor cel mai frumos si cel mai infricosator castel medieval din Romania — scris în 21.03.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ