GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
A fost construit în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara și a cunoscut de-a lungul timpului însemnate transformări. Înfățișarea sa a fost modificată de numeroșii stăpâni ai săi, aceștia îmbogățindu-l cu săli grandioase, camere de onoare și turnuri.
În curtea castelului se află o fântână adâncă de aproape 30 de metri, fântână săpată de 3 turci luați prizionieri de Iancu de Hunedoara. Acestora li se promisese libertatea numai dacă vor ajunge la primul strat de apa. Astfel turcii, dornici de libertate au săpat 15 ani până să găsească apa. Între timp Iancu de Hunedoara a murit, iar soția sa Elisabeta a decis să nu respecte decizia soțului ei și a dat ordin ca turcii să fie omorâți. Astfel turcii inscripționează pe peretele fântânii “Apa ai, inimă n-ai” ca formă de protest pentru decizia luată de Elisabeta.
Acesta este situat în apropiere de Municipiul Hunedoara, iar accesul la acesta se realizează ușor pe DE 7 până în dreptul localității Santuhalm, de acolo urmând DN 68 B până în orașul Hunedoara.
Castelul Huniazilor atrage anual zeci de mii de turiști și este una dintre cele mai frunoase și bine conservate construcții ale țării noastre, de aceea merită vizitat.
Trimis de emilia03 in 08.01.13 14:37:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HUNEDOARA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (emilia03); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.75058000 N, 22.88889000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@emilia03: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
Lipsa cvasicompletă a impresiilor personale, a percepţiilor proprii despre zona vizitată ne determină însă să publicăm acest prim articol fără PMA_std (fără votul saitului).
Te rog reţine, pe viitor, că adăugarea în review-ul despre zona vizitată a unor date istorice sau diverse "prelucrate" din alte surse este întotdeauna benefică, dar acestea trebuie să îmbogăţească, pună în valoare contribuţia proprie, percepţiile subiective a autorului, şi nu să constituie esenţa, scheletul articolului.
-
Mutat la rubrica "Castelul Corvinilor" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură nou-creată de autoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Castelul medieval al Hunedoarei — scris în 22.07.23 de ams din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Frumos la exterior... păcat ca am intrat... — scris în 28.12.22 de ux128000 din SEBEş [AB] - nu recomandă
- Oct.2022 Cel putin odata in viata trebuie vizitat — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Castelul Corvinilor — scris în 20.09.21 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Obiectiv UNIC în Romania. Merita vizitat si revizitat ori de cate ori aveti ocazia — scris în 15.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Alte asteptari, realitate dezamagitoare — scris în 25.11.18 de alle4295 din TIMISOARA - nu recomandă
- Apr.2017 Castelul Corvinilor cel mai frumos si cel mai infricosator castel medieval din Romania — scris în 21.03.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ