ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.12.2009
DISTRACŢ. / RELAXARE:
TIMP MEDIU CITIRE: mai puțin de 1 MINUT
Biserica Densus - biserica Sfintiilor fara ochi
TIPĂREȘTE
Am fost si eu la Densus si m-a impresionat profund aceasta biserica. Pe langa multitudinea de lespezi de piatra cu inscriptii romane care se pare ca dateaza din timpul cuceririi romane si dupa, ce e cel mai surprinzator in aceasta biserica este faptul ca toate icoanele si sfintii pctati pe pereti au ochii scosi. Nici macar preotul Gherghel nu a putut sa ma lamureasca ce s-a intamplat cu acestia. Poate turcii, poate ungurii, poate tiganii sau altii care au trecut pe acolo au mutilat icoanele...
## end review sc
Trimis de Andc in 22.12.09 21:08:09
Trimis de Andc in 22.12.09 21:08:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.58256400 N, 22.80522900 E - neconfirmate încă
Nu s-au scris încă ecouri.
Alte impresii din această RUBRICĂ – Biserica din Densuș:
- Sep.2019 Biserica Densuș – “cea mai veche biserică de piatră din sud-estul Europei în care s-au ținut slujbe neîntrerupt timp de 700 de ani” — scris în 20.09.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Biserica din Densuș - date, ipoteze și controverse — scris în 21.02.17 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Densuș — veniți creștini la rugăciune! — scris în 12.04.17 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Biserica Sf. Nicolae din Densuş — scris în 29.03.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 'Fara pereche in toata romanimea' — scris în 30.08.15 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Biserica Sf Nicolae din Densus — scris în 27.07.15 de Adriana_B din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Apr.2012 Biserica templu — scris în 01.05.12 de Ovidiu B din BUCURESTI - RECOMANDĂ