GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Strandul Weekend din Tirgu-Mures, racoare, distractie si sport
Pe canicula, vorbesc acum despre temperaturi de peste 32 de grade – azi sunt 35 de grade la umbra, ce-ti poti dori mai mult decat racoare!
Daca locuiesti in bloc, vrei afara la aer, iar daca nu esti la mare cauti racoare in apa din strand si daca nu esti la munte e buna si oaza de verdeata si umbra zecilor de copaci din Complexul de Agrement si Sport Muresul – denumirea oficiala, dar cunoscut in randul bastinasilor sub numele de “strandul Weekend”.
În sezonul estival îşi petrec în complex timpul liber, în medie 8000 de persoane pe zi. In vacanta copii merg in Weekend si se joaca, se dau pe tobogane, leagane, inoata (sunt 6 bazine de diferite adancimi), exista 5 tobogane cu apa, pot juca ping-pong gratuit pe cele 5 mese din strand (daca isi aduc paletele de acasa) iar cei mici de tot au amenajat un spatiu de joaca cu nisip fin, leagane si casute. In strand vin multi vizitatori din alte judete si se declara incantati de ceea ce descopera aici. Multe familii isi petrec concediul in acest strand frumos amenajat, curat, unde pe langa piscine exista terenuri de sport, spatii verzi si alei de promenada, cu muzica buna asigurata de postul de radioemisie propriu, „RADIO VACANŢA” şi sistemul de sonorizare aferent acestuia, prin difuzoarele montate în zona bazinelor şi a locurilor de plajă, restaurante si terase cu mancare buna, la preturi mici.
Complexul este situat în partea de nord a municipiului Tirgu- Mures, pe strada Plutelor nr. 2, pe malul stâng al râului Mureş, şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 4,7 ha.
Accesul publicului in strand se face prin doua locuri: unul dinspre raul Mures si unul situat in partea opusa, dinspre Bulevardul 7 Noiembrie, trecand peste calea ferata. In acest an parcarea este gratuita, pana acum percepandu-se taxa de parcare. Numarul de locuri de parcare e de aproximativ 350.
Programul de funcţionare al complexului este non stop, tot timpul anului. Accesul publicului în complex se face contra cost în perioada sezonului estival 1 mai – 31 august.
Strandul este deschis zilnic, accesul la bazine, sezlonguri si baladchine este permis publicului între orele 7:00-19:00, cu excepţia zilelor de luni. Zilele de luni sunt zile pentru activităţi de întreţinere şi curăţenie, accesul publicului este permis gratuit începând cu ora 17:00, dar fără a avea acces la bazinele de îmbăiere şi plajă. Se poate sta la terase si in parcurile de joaca, nelimitat.
Taxa de intrare la strandul Weekend este pe bază de bilete valabile o zi si o singura intrare (conditia este de a nu parasi complexul). Costul biletului pentru intrare la strandul „Weekend” din Tirgu Mures, pentru adulţi este de 6,00 lei iar pentru copiii de la 3 ani până la 14 ani şi pensionari este de 3,00 lei. Pentru copii sub 3 ani intrarea este gratuita. Pentru studentii posesori Studcard vizat la zi din centrele Cluj Napoca, Tîrgu-Mureş, Arad, Oradea pretul fiind redus la jumatate, respectiv 3 lei/bilet in sezon. Persoanele cu handicap permanent, au intrarea gratuita. Copiii şi însoţitorii proveniţi din centrele de plasament şi case de tip familial au o reducere, platind 3 lei de persoană.
Acum ca am parcat autoturismul gratuit si am platit biletul de intrare, trecem peste un pod frumos colorat cu imaginile personajelor celebre din filmele de desene animate, cu arcade decorative pentru flori cataratoare si cu multe ladite de flori asezate de o parte si alta pe jos de-a lungul podului. Podul trece peste “bazinul de barci” adica peste un canal de legătură intre Weekend si raul Mures, rezultat din reamenajarea braţului mort al râului Mureş. Aici scaldatul este interzis conform atentionarilor de pe pacutele montate. Canalul nu este curatat, igienizat si dezinfectat pentru inot si are o adâncime medie de 2,1 m. El face legatura cu raul Mures. Pe marginea lui sunt mai multe cabane din lemn proprietate privata. Seara se aude concertul broastelor care-l populeaza. Se pot admira cele sapte rate care se plimba pe canal. Canalul de legătură funcţionează ca bază de agrement pentru publicul amator de plimbări cu ambarcaţiunile (bărci şi hidrobicilete), fără motor, din dotarea CASM. Închirierea ambarcaţiunilor se face în perioada sezonului estival 1 mai – 31 august, zilnic între orele 9:00 - 20:00, cu excepţia zilelor de luni. Închirierea ambarcaţiunilor se face pe baza unui act de identitate (B. I., C. I., paşaport), contra cost. In extra-sezon acest canal se goleste si iarna se patineaza pe gheata care se formeaza pe fundul acestuia.
Deasupra podului se observa sub forma unui arc de cerc un panou care ne prezinta numele sportivilor mureseni campioni mondiali, castigarori la diferite discipline olimpice si neolimpice. Acest panou se regaseste si la cealalta intrare in strand.
In fata ne apare un panou informativ mare cu harta strandului, ca sa ne putem orienta cu usurinta. Inaintand pe aleea frumos decorata cu ladite cu flori ornamentale, cu ronduri de flori, cu trandafiri cataratori, incadrata de tise frumos tunse de o parte si de alta, cu un mic parculet in dreapta, obsevam in partea stanga o alee pe care sunt insirate terasele, in fata bazinele de inot iar in partea dreapta mai la distanta un balon urias gri. Este vorba despre balonul presostatic care adaposteste bazinul olimpic. Bazinul olimpic are dimensiunea de 50 x 25 m şi adâncime 1,90 m si este dotat cu 20 de blocstarturi. Acesta este deschis pe tot parcursul anului cu exceptia lunii august. Aici temperatura aerului si apei este constanta, apa fiind incalzita la 28 de grade Celsius, nu se raceste iarna. Accesul publicului la balon este de luni pana vineri intre orele 6:00 - 14:00 iar sambata intre orele 6:00 - 22:00. Duminica este inchis. Costul biletului pentru intrare la balon, pentru adulţi este de 10,00 lei iar pentru copiii până la 14 ani este de 8,00 lei şi pentru pensionari, veterani si persoane cu handicap este de 6,00 lei. Aici au loc cursuri de inot si cursuri de polo, orasul nostru avand campioni nationali ale caror poze sunt expuse pe holul balonului. Aici sunt vestiare separate intr-o parte pentru fete, toalete, chiuvete cu sapun lichid si dusuri si aceleasi dotari in cealalta parte pentru baieti, toate curate. In fata balonului sunt montate rasteluri pentru biciclete si un foisor pentru parintii care-si asteapta copii sa iasa de la cursurile de inot. Pe marginea aleii de iesire/intrare la balon sunt cateva cabine de garderoba din lemn. Inaintand pe aceasta alee observam in fata un Restaurant Bar Terasa Riviera care are un spatiu de joaca pentru copiii mici, amenajat cu nisip, mini casute colorate din plastic, leagane speciale mai sigure, care fixeaza piciorusele copiilor ca sa nu alunece. Aici mai aveti nevoie de jucariile de la plaja si copilasii sunt foarte fericiti in nisip. Sa continuam plimbarea spre bazine si plaja din gazon frumos intretinuta, curata, pe care se poate sta pe cearsafurile aduse de acasa. In jurul bazinelor, pe pavaj, sunt baldachine si sezlonguri din lemn, plata pentru folosirea lor se achita persoanei care se ocupa cu colectarea taxei - 6 lei sezlongul si 10 lei baldachinul. De asemenea dusurile din jurul bazinelor sunt obligatoriu a se folosi la intrarea in bazine, conform placutelor informative.
In Complexul Weekend sunt 6 bazine descoperite si anume:
1– Un bazin pentru înotători de dimensiuni 50 x 30 m şi adâncime 1,80 m. Este situat langa aleea de promenada pe partea stanga, pe care sunt terasele: Corner Studio, Tonic (cu terasa la etaj si banchete rosii asezate pe roti din fier forjat ca la trasura), Queen Pub (care are o terasa suspendata deasupra apei, din bazinul de barci, frumos impodobita cu flori), Aqua Studio (cu o terasa la etaj de unde puteti admira strandul), o alta terasa la care pe langa bauturi racoritoare se pot consuma Shaorma -12 lei, hot dog - 5lei, hamburger - 5lei, urmeaza apoi o toneta cu “cea mai buna inghetata din lume” sub forma de bombonele inghetate cu diferite arome si cu preturi cuprinse intre 5 - 20lei, in functie de gramaj - e foarte gustoasa, am gasit doar aici sortimentul acesta de inghetata sub forma de bomboane inghetate (asa cum erau bomboanele Cip mai demult). Urmeaza apoi o toneta cu porumb fiert cu diferite arome: sare, unt si usturoi, chili, mexican, parmezan si unt la pretul de5 lei; langosi cu: smantana si cascaval, ciocolata si cu gem la pretul de 5 lei; Kurtos Kolacs cu: nuca, scotisoara, cocos, migdale, vanilie la pretul de 5 lei; bauturi racoritoare cu lime diverse sortimente, alcoolice si nealcoolice, inghetata la cornet. Urmeaza apoi terasa Solyom care pe langa mancare are si o gelaterie la care un glob de inghetata este 2,5lei. Mai urmeaza iar un loc de unde se poate cumpara porumb si langosi. Ultima terasa de pe aleea aceasta este Hot & Fresh cu mancare gustoasa si cea mai ieftina din strand. Aici mancarea este proaspata, preparata de insusi patronul terasei (inainte se chema terasa La Petrica). Am scris ca sa va faceti o idee despre ce gasiti in cadrul strandului.
Tot pe aceasta parte se gasesc si toalete gratuite si garderobele.
2– Un bazin pentru neînotători de dimensiuni 95 x 30 m şi adâncime 1,20 m, dotat cu jacuzzi si cu trei tobogane cu apa. Taxa de acces pentru toboganele cu apa in bazinul cu adancimea de 1.2m este de 1leu/tura sau de 12 lei abonament cu bratara pentru toata ziua. In interiorul bazinului se afla o forma circulara in care este jacuzi. Acest bazin se afla pe partea dreapta a complexului unde gasim si pensiunea restaurant Casa de Oaspeti care apartine de primarie. Aici va puteti caza. Tot aici servesc masa si sportivii (fotbalistii de la ASA juniori) cazati la Academia de Sport care apartine tot de primarie. Pe partea aceasta a strandului sunt montate cabine de schimb, banci, cosuri de gunoi si multe foisoare si locuri umbroase datorita numarului mare de arbori.
3– Un bazin de forma unui octogon, impartit in doua parti egale de o pasarela pentru de acces la tobogane, cu o suprafaţă de 1205 mp fiecare parte şi adâncimea de 0,6 m. Acesta este pentru copiii de 14 ani. Toboganele cu apa, sunt aici fara taxa.
4– Un bazin din beton pentru copii, având suprafaţa de 350 mp şi adâncimea variabilă între 0,35 – 0,70 m. Acesta este in de formă inimioară, are tâşnitori de apă, este vopsit in albastru si are un pod cu balustrade din aluminiu. Aici este un delfin pe post de cos de gunoi. Bazinul este inconjurat de banci.
5– Un bazin din polipropilenă de formă ovală, având suprafaţa de 65 mp şi adâncimea de 0,3 m. Acesta este destinat copiilor de 3 ani. Intrarea se poate face pe trepte sau pe cele doua tobogane in forma de pesti. Pe marginea bazinului sunt doi caluti de mare care sunt niste tasnitori de apă pentru amuzamentul copiilor. La marginea bazinului este o broscuta uriasa pe post de cos de gunoi.
In aceasta zona se afla parcul de joaca pentru copii care se intinde pe o suprafaţă de aproximativ 4000 mp. Aici sunt tobogane de diferite forme si culori, leagane, panze de paianjen pe care se pot catara copiii, figurine zoomorfe pe arc elicoidal, mese si bancute, si multe cosuri de gunoi. In aceasta parte a strandului sunt vestiarele centrale, toalete, postul de prim ajutor, terasa Ancora si o masa de ping – pong.
6- Un bazin in forma dreptunghiulara cu adancimea de aprox. 80 cm care are in centru un clovn.
In compex mai exista inca un parc de joaca destinat copiilor mici. Acesta se afla dupa bazinul cu pod si tasnitori, pe o panta inaltata la care se ajunge dupa ce urcati cateva trepte. Suprafata acestuia este de aproximativ 500 mp. si este dotat cu mobilier specific de mici dimensiuni: leagane, tobogane, ciuperca, banci, foisor si cosuri de gunoi. Aici cei mici sunt protejati, izolati de joaca copiilor mai mari.
Pe o latura a parcului se afla terenul cu mese de tenis de masă, cu suprafaţă de 450 mp (30×15 m), dotat cu 4 mese de tenis, împrejmuit cu gard din plasă de sărmă şi cu pavaj vibropresat. Accesul este gratuit, paletele si mingea trebuie aduse de acasa.
Parasim spatiile de joaca pentru copii si piscinele si intram pe aleea principala de-a lungul careia sunt terenurile sportive care se inchiriaza contra cost, si au si instalatii de nocturna.
Pe partea stanga spre cealalta iesire din Weekend, spre raul Mures, sunt doua terenuri de fotbal, si anume:
un teren de mini-fotbal (old boys), prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 1400 mp (40x35 m) cu gazon artificial, care se inchiriaza contra sumei de 85 lei/ora si 100lei /ora pentru nocturna, cu tribuna pentru spectatori si un teren fotbal mai mare, prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 2400 mp (60x40 m) si cu suprafata din material artificial.
Tot pe aceasta parte, intre cele doua terenuri de fotbal este un teren de volei pe nisip (beach volei), cu suprafaţa împrejmuită de 588 m (42x14 m) şi suprafaţa utilă cu nisip de 392 mp (28x14 m). Acesta se inchiriaza cu 15lei/ora.
Continuam tot pe partea stanga unde mai este un teren de baschet, prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 740 mp. (37x20 m) cu suprafata din material sintetic. Acesta se inchiriaza cu 30lei/ora si pentru nocturna sunt valabile aceleasi tarife.
Terenul de tenis cu piciorul este prevăzut cu instalaţie de nocturnă, cu suprafaţa de 425 mp (25x17m) cu gazon artificial. Inchirierea acestuia costa 15lei/ora si 21lei/ora pentru nocturna.
Pe partea dreapta sunt amplasate terenurile de tenis, in numar de 4, prevazute cu nocturna si care se pot inchiria contra sumei de 29lei/ora.
Închirierea terenurilor de sport şi a vestiarului pentru sportivi se face permanent contra cost.
Toate aceste terenuri sunt împrejmuite cu gard din plasă de sârmă, de înălţime 1,5 m şi supraînălţate cu plasă textilă până la o înălţime de 6 m.
“Zilnic, în complex se face curăţenie generală, se curăţă şi se dezinfectează vestiarele, apa este recirculată în permanenţă la toate bazinele, monitorizându-se continuu parametrii de calitate. [… ] În paralel, se efectuează lucrări de întreţinere, tâmplărie şi vopsitorie la locurile de joacă pentru copii, la grupurile sanitare, la terenurile de sport cu gazon artificial. Sunt asigurate, constant, paza şi ordinea în complex, sub directa coordonare a ofiţerilor de serviciu, cu sprijinul patrulei Poliţiei Locale dislocate în complex. În caz de nevoie, prin dispeceratul de urgenţă 112, sunt solicitate unităţile de intervenţie – poliţie, pompieri, salvare. Îi asigur pe târgumureşeni, dar şi pe turiştii din alte zone ale ţării, care ne vizitează oraşul, că, din toate punctele de vedere – igienă, grad de confort, servicii, Weekend-ul oferă tot confortul pentru odihnă, relaxare şi distracţie”, declară viceprimarul municipiului, Claudiu Maior.
In concluzie, va invit la strandul Weekend pentru ca aici sunt bazine de înot pentru toate varstele, tobogane cu apa, spatii de joaca pentru distractia copiiilor, pentru că e curățenie, pentru muzica buna difuzata de Radio Vacanța care întreține buna dispoziție, terase, restaurante, terenurile de sport, hidrobiciclete si barci cu care va puteti plimba... toate acestea pentru a va relaxa in vacanta de vara.
Trimis de Dana2008 in 18.07.16 17:58:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.56015570 N, 24.57560340 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Aquapark-uri în Tg. Mureș și împrejurimi, TÂRGU MUREȘ + jud. MUREŞ" (deja existentă pe sait)
Imi pare rau ca nu sunt acum in Targu Mures. Ai prezentat foarte frumos totul, felicitari, votat cu placere.
Cand scrii despre acasa, suna intotdeauna foarte bine, scris din inima. Felicitari pentru articol
@webmasterX: Denumirea oficială a orașului este Tîrgu-Mureș cu î din i nu din a
@buterfly: Să știi că cu această ocazie m-am documentat si am făcut studiu de teren amănunțit. Am descoperit lucruri noi pe care le ignorăm în virtutea inerției. Da acum pot da detalii despre ștrandul Weekend de care m-am îndrăgostit. E foarte frumos. Vino să vezi dacă sunt subiectivă sau nu. Te aștept cu mare drag!
Te aștept cu mare drag
@Dana2008
” Denumirea oficială a orașului este Tîrgu-Mureș cu î din i nu din a
Mulţumiri de sesizare, am corectat în denumire.
@Dana2008: excelenta descriere! Desi muresanca la origine, nu am reusit sa vizitez acest loc minunat din Tirgu Mures. Poate acum, cand sunt "blocata"in acest frumos oras pt o perioada mai lunga, sper sa ajung macar o singura data! Iar in august cand am sa primesc vizita nepoatei mele, are sa fie unul din locurile pe care le sugerez, pe langa Platoul Cornesti cu gradina zoo.
@maria55 - Asa sa faci si sa ne povestesti si noua. Cred ca de abia astepti sa-ti vezi nepoata care este o dulceata de domnisorica. Te pup si-ti doresc numai bine.
@maria55: Mulțumesc frumos! Sunt sigură că are să îi placă la Weekend nepoatei dumneavoastră și va dori să meargă de mai multe ori. Multă sănătate!
@Dana2008 - Completă descriere și ilustrată corespunzător. O oază de răcoare în zilele toride - mulțumim pentru articol.
@tata123: Mulțumesc frumos! Vă aștept la ștrand!
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmaster: Multumesc Frumos!!! Cum se poate incarca si un filmulet scurt, de un minut, cu atmosfera din strand?
@Dana2008: Se pot ataşa videoclipuri / filmări din sejur, în două variante:
Dacă alegi varianta 2, vei primi indicații prin PM.
(anunţă-ne că ai vrea să ataşezi un videoclip prin varianta 2: PM to web26)
@Dana2008: Mutat în rubrica "Complexul de Agrement și Sport 'Mureșul' - Weekend, TÎRGU MUREȘ + jud. MUREŞ" (nou-creată pe sait)
===
Pe viitor te rog să folosești funcția sesizare! Îi dăm mai ușor de ''cap''
Mulțumim pentru atenționare, îmi scăpase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2017 Epava si “gogoasa” de la “Week-end” — scris în 10.02.17 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- May.2016 Complex “Week-end” Tg. Mures — are un nou “look” — scris în 02.05.16 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Un weekend la strandul weekend Tg Mures — scris în 08.09.13 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2011 'Vikend' — scris în 14.04.14 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2011 Cel mai iubit loc din Tg.Mures, 'Complexul Week-end' — scris în 10.05.11 de dorgo din TâRGU MUREș
- Jun.2010 Complex de sport si agrement Muresul — scris în 27.07.10 de titzian din TG MURES - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Complexul de Agrement “Mures” – Week-end — scris în 07.02.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ