- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
O zi în Ghelari / Ţinutul Pădurenilor / HUNEDOARA
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 9 din care: 3 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.71
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
O zi în Ghelari / Ţinutul Pădurenilor / HUNEDOARA - impresii și recomandări
[9] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 29.09.16
Unicat in Europa. Biserica de marmura din Alun.
Traseul nostru Intram pe ultima treime a traseului pe care ni l-am propus. Catedrala Padurenilor din Ghelari – DJ687E – prin cartierele Colonia Veche si Cut din Ghelari – lasam pe stanga ramificatia catre Pensiunea Panorama – Ruda - Centrul Info Turistic Ghelari – turnul de observare turistica – satul Ruda - DJ687E – “La stanci” (punct de belvedere) – Festivalul Padurenilor de pe Platoul Cornetu de langa Poienita Voinii – satul Poienita Voinii – se iese din drumul [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 28.09.16
Catedrala Padurenilor – cea mai mare biserica din spatiul rural romanesc
Despre Ghelari Ghelari este localitatea cea mai mare din Tinutul Padurenilor, hai sa il numim inima acest tinut. Satul Ghelari face parte din comuna Ghelari si este cum va dati seama “satul de resedinta” al comunei. Am gasit exprimarea aceasta pe wiki. Nici nu stiam de ea pana acum. Ghelari este atestat inca din secolul al III-lea i. H. In articolul anterior am pomenit de ”natus ibi ubi ferrum nascitur”. Aceasta este o inscriptie care, apreciaza istoricii, se refera la zona Ghelari. [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 27.09.16
“Natus ibim ubi ferrum nascitur”
Nascut unde se face fierul Oameni ai codrului, padurenii au invatat sa imbine bogatia lor spirituala cu cea a subsolului, pe care natura le-a daruit-o din plin: minereul de fier. Aici, in Tinutul Padurenilor s-a dezvoltat industria mineritului, care in timp a marcat mai multe premiere in industria transilvana si uneori chiar in cea europeana. Exista dovezi ca producerea fierului dateaza inca din epoca romana a Imparatului Caracala (secolul al III-lea i. H.). Mai apoi, putem aduce in amintire [...] — vezi review [+36 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 26.09.16
Tinutul Padurenilor – oameni, manifestari, obiective turisticeMG
Asezare Tinutul Padurenilor este asezat pe culmile domoale si impadurite cu foioase si conifer din estul Muntilor Poiana Rusca. Muntii Poiana Rusca sunt situati in partea de nord-vest a Carpatilor Meridionali si sunt asezati ca o punte de legatura a acestora spre Muntii Apuseni. Muntii Poiana Rusca nu sunt munti foarte inalti, iar asezarile omenesti sunt situate la altitudini cuprinse intre 700 m si 1100 m. In Muntii Poiana Rusca exista conditii minunate de drumetie montana, iar privelistile [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2016
- trimis de: traian.leuca † AUGUSTUS, din [Ploiești] — în 01.04.16
La plimbare prin Ţinutul Pădurenilor
Anul acesta la întâlnirea de la Complex Diamond, Cinciş am hotărât, împreună cu colegul şi prietenul meu de pe AFA, @Claudiu Urjan, să ne luăm o zi în plus pentru a avea timp să ne relaxăm după oboseala drumului. Şi pentru că vineri aveam mai mult de o jumătate de zi la dispoziţie, ne-am făcut şi un plan de vizită a unor obiective aflate aproape de lacul Cinciş. Am ales să colindăm câteva sate din zona Munţilor Poiana Ruscă numită Ţinutul Pădurenilor, un loc [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2016
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 29.03.16
În Ținutul Pădurenilor, la Biserica Ghelari
Cazați la Hotel Diamond-Cinciș cu ocazia Întâlnirii AFA 2016 ori de câte ori treceam podul peste Cerna pentru a lua drumul Hunedoarei, un indicator rutier ne arăta - în sens opus - direcția către Ghelari. Știam că la Ghelari există un impunător complex religios și pentru că tot eram prin zonă, ne-am spus că nu trebuie să ratăm ocazia de a merge și noi acolo. Din Hunedoara, pe DJ 687E, străbătând localitățile Teliucu Inferior, Teliucu Superior și Mănăstirea, după [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2013
- trimis de: padureanu PREMIUM, din [Deva] — în 15.09.13
Ţinutul Pădurenilor - Comoara “ascunsă” a HunedoareiMG
"Fără tradiţie nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără tradiţie!" (Vasile Pârvan) Ţinut de basm, ţinut străvechi românesc, ascuns de curiozitatea călătorului după pădurile sale semeţe, cu sate ”aninate”pe înălţimile Munţilor Poiana Ruscă, acesta este Ţinutul Pădurenilor - Ţara Fierului din Hunedoara. Zona este înconjurată de păduri. Ca să ajungi în Ţinutul Pădurenilor, din orice direcţie ai veni, vei trece printr-o [...] — vezi review [+17 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MARTIE, 2012
- trimis de: Dragoș_MD AUGUSTUS, din [Frumuşani [CL]] — în 21.03.12
Catedrala Pădurenilor [Ghelari] - o minune vizibilă de departe
Am fost în week-end-ul ce a urmat marii întâlniri AFA de la Târlungeni, la Hunedoara. E o vizită anuală, destinată unor îndatoriri de suflet faţă de înaintaşii noştri. Şi pentru că duminică era anunţată venirea primăverii, am ieşit într-un periplu ce vi-l voi prezenta pe scurt, dar dată fiind diversitatea obiectivelor, mă văd nevoit totuşi să-l împart în 3 părţi. Prima, cea de faţă, a fost vizitarea "catedralei pădurenilor" din Ghelar. A fost de fapt cea [...] — vezi review [+17 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2006
- trimis de: Costi CONSUL, din [Piteşti] — în 16.01.10
Ghelari, locul unde visul unui om s-a împlinit
Dacă aţi ajuns în Hunedoara şi întrebaţi unde se duc hunedorenii la sfârşit de săptămână, probabil vi se va răspunde: la Cinciş. Înt-adevăr, e frumos şi merită să faceţi vreo 6 km până acolo şi chiar să staţi mai mult. Dar, dacă tot aţi ajuns în zonă, merită să mergeţi şi un pic mai departe, pe acelaşi DJ687E, încă vreo 10 km, până în comuna Ghelari, sau Ghelar (am întâlnit ambele variante ale numelui localităţii, chiar la intrarea în comună). Am [...] — vezi review [+10 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review