ROMÂNIA — atracţii turistice; excursii opţionale; unde/cum ne distrăm? unde mâncăm? [pag. 32/33]
Fotografie populară / ROMÂNIA [46 voturi]
Imperial
Merge un tip la doctor de familie. Medicul întreabă:
-Dar cu pofta de mâncare cum stați?
-Păi să vedeți câteodată am poftă de mâncare, câteodată nu am poftă de mâncare.
-Și când nu aveți poftă de mâncare?
-Păi în principiu după ce am mâncat...
:):):)
În principiu la mine pofta de mâncare o am înainte să mănânc după aceea nu o mai am :). Și la fel cum am scris în articolul trecut — vezi impresii — călătorului îi stă bine cu drumul și mai [...] — citește
- Vezi toate cele 18 impresii Unde mâncăm în zona Turda? / TURDA [CJ]
Restaurantul pensiunii Csillag [Lunca de Jos] / Proasta alegere
As dori sa mă refer la restaurantul lor, unde m-am oprit sa iau masa la întoarcerea din Bacău.
Am intrat in restaurant cu o foame de lup, mai ales ca la masa vecina o familie se ospata de zor. Dar surpriza. Un chelner grăbit ne spune ca nu putem mânca pt. ca așteaptă un grup de turiști. Cică cei de lângă noi au comandat masa telefonic de dimineața. E inacceptabil așa ceva.
Sa le fie Rusine. Nu mai calc acolo niciodată. Recomand același lucru tuturor celor care citesc aceste [...] — citește
Casa Ott [Prisaca Dornei] - pastrav de... pastrav
Acum 4-5 ani ne-a iesit in cale Pensiunea Casa Ott, unde am servit niste pastravi cu mamaliguta si usturoi ce ne-au ramas intiparirti in memorie. Nu am mai mancat de atunci asa ceva (aveti si cateva imagini realizate atunci).
Zilele trecute, aflat intr-un depozit frigorific, am vazut cum patroni de pensiuni turistice - montane cumparau zeci de kg. de pastrav congelat... banuiesc... sa fraiereasca turistii...
Ne-au revenit in memorie pastravii de la pensiunea OTT... si... la drum... !!! [...] — citește
La pastravarie
Ne avand restaurant la cazare si nici chef sa ne dam gospodine/ gospodari si sa gatim, posibilitati erau, dar nu si dispozitie, a trebuit sa cautam prin vecini. In prima zi am mancat la Hotel Dorna (sunt deja 2 impresii scrise pe site) unde nu a fost rau, dar parca am fi vrut si altceva. Aici mai mancasem si am fost pentru micul dejun de sambata dimineta, asa ca pentru masa de sambata seara am ales o locatie noua, Casa Muntelui, recomandata si de gazda noastra.
Situata la aproximativ 5 km [...] — citește
- Vezi toate cele 31 impresii Unde mâncăm în zona Vatra Dornei? / VATRA DORNEI
Lumea pizzei în Vălenii de Munte
În weekend m-am „lipit” de o rubedenie care mergea cu ceva treburi în zona Vălenii de Munte, canicula bucureșteană dându-mi un impuls suplimentar. După rezolvarea problemelor am făcut o scurtă incursiune spre Cheia, am urcat la Muntele Roșu (unde erau la amiază doar 21 grade C). O mulțime de autoturisme erau parcate în zona platoului, oamenii căutând răcoarea muntelui.
Revenind la orășelul Vălenii de Munte, despre al cărui centru am scris câteva cuvinte în iarna lui [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm în zona Vălenii de Munte? / VĂLENII DE MUNTE
Ospitalitate și mâncare bună la Hanul Haiducilor de la Obârșia Lotrului
Cu mare plăcere am să scriu articolul cu numărul 100 despre Hanul Haiducilor de la Obârșia Lotrului, pentru că ne-a plăcut tare mult. Dar înainte de a ajunge la han trebuie să vă spun cum am ajuns.
După ce ne-am băut cafeaua la vila La Maria, am plecat în plimbarea noastră prin munți să vedem dacă mai găsim zăpadă :p.
Traseul a fost Tg. Jiu – Petroșani – Obârșia Lotrului – Voineasa – Rm. Vâlcea – București, cu opririle de rigoare, de admirat natura, de [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm în zona Vidra / Obârșia Lotrului? / VIDRA & OBÂRȘIA LOTRULUI
Pastravaria si pensiunea Vidra de sus
Pastravaria si pensiunea Vidra de sus
Adresă: Lunca Bisericii, 31, DJ762, Vidra, Alba
Dupa ce am facut o drumetie pana la Cascada Pisoaia (Vidra) si am vazut fosilele de pe Dealul cu melci in Vidra de Jos, pe 12 octombrie 2020, ne am continuat drumul, cam jumatate de kilometru, spre Vidra de Sus, tinta fiind Complexul memorial Avram Iancu. Cum era ora mesei ne am oprit la Pastravaria Vidra de sus
Cine a definit, Munții Apuseni nu a gresit!
Aveam sa descoper acest adevar in aceasta [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm în zona Vidra? / VIDRA [AB]
Terasa-cafenea Pensiunea Onea Viscri
Terasa - cafenea ,Pensiunea Onea ,
Viscri. strada Principala 199
Circuit Romania 2019 - TARA CRISANEI – BAILE FELIX
Bucuresti – Viscri – Targu Mures – Cluj – Oradea – Baile Felix – Carei – Satu Mare – Arad – Geoagiu Bai – Transfagarasan, Perioada circuit:24 - 29 IULIE 2019
Am poposit aici pe 24 iulie 2019, ca prima destinatie din circuit, dupa ce am vizitat satul si Biserica fortificata Viscri, una din cele 2-3 optiuni de a servi masa din sat.
Curtea pensiunii si [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Unde mâncăm în zona Viscri / VISCRI [BV]
După mai bine de 15 ani am ajuns la Homorod...
După mai bine de 15 ani am ajuns la Homorod...
... mai exact în 2004 am făcut un traseu prin țară și o noapte am stat la Hotel Homorod din Băile Homorod. Atunci era un hotel vechi ce aparținea de COOP, dar amintirea ce ne-a rămas a fost masa de seară pe terasa hotelului unde am mâncat fasole cu ciolan pe grătar... cea mai bună... este încă în topul nostru gastronomic... :p
Înainte de a pleca la plimbare am verificat să vedem dacă mai există hotelul și mare ne-a fost [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm în zona Vlăhița-Homorod? / VLĂHIȚA-HOMOROD [HR]
Malaia Dexi, mai venim sigur
Daca vii din sus, de pe Trans Montana, adastarea este cat se poate de binevenita. Loc linistit, mancare extra, portii generoase, ferbinti (berea rece!!!), servire rapida (fete dragute nu numai ca aspect, dar si foarte amabile, parca clientii sunt oaspeti la ele de acasa).
Preturile rezonabile.
Daca vii dispre Brezoi, este prima locatie de luat in seama. Asa ca de oriunde purcezi e musai sa treci pragul. Mergeti, nu veti regreta.
Noi am stat in Calimanesti (statiune cu traditie??!!!) [...] — citește
- Vezi toate cele 10 impresii Unde mâncăm în zona Voineasa? / VOINEASA / VALEA LOTRULUI
Restaurantul Complexului Turistic din Măgura
În vezi impresii, spuneam că am stat trei nopți în Pârscov, știam că nu sunt restaurante așa că stabilisem ca pentru masa zilei să mergem la Restaurantul Complexului Turistic din Măgura aflat la nici 10 minute de mers cu mașina, despre care citisem câteva din impresiile scrise pe AFA.
Măgura este o comună din județul Buzău formată din două sate, Ciuta și Măgura, cu peste 2.000 de locuitori, marea majoritate români ortodocși cunoscută prin „Biserica Intrarea în [...] — citește
- Vezi toate cele 20 impresii Unde mâncăm în zona Vulcanilor Noroioşi? / MĂGURA & BERCA
Mâncare bună, servire ce lasă de dorit
În general, lumea când aude de” secuiesc” folosit ca atribut în corelație directă cu mâncarea aproape că i se face foame instant.
În Secuime se mânâncă bine, cârnații secuiești sunt foarte picanți și gustoși, gulașul pregătit aici se zice că-i” făcut la mama lui” , kurtocs colacul e delicios și alte câteva asemenea repere ce țin de gastronomie stârnesc papilele gustative când ajungi pe meleagurile harghitene.
Și unde să iei masa dacă treci cu mașina [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm în zona Zetea - SubCetate / ZETEA [HR]
Popas
Dupa 2 zile de cazare in Craiova la Green House Hotel (vezi impresii), unde am venit pentru a vizita Targul de Craiun din Craiova (vezi impresii) si Parcul Romanescu – vezi impresii, am hotarat sa ne intoarcem spre casa, la Resita prin Targu Jiu pentru a putea admira operele marelui sculptor Constantin Brancusi, continuand drumul apoi prin defileul Jiului spre Manastirea Lainici.
Chiar la intrarea in defileul Jiului, la iesire din localitatea Bumbesti - Jiu am oprit sa mancam la [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Unde mâncăm pe Defileul Jiului / #VALEA JIULUI
Marea adunare de la ... Dedulești - continuăm lupta culinară cu micii
Intro
După o pauză de un an, am reajuns pe bine-cunoscutul Deal Negru. Numele acestuia fiind inspirat din păcate de numeroasele accidente ce au avut și au loc constant în această curbă deosebit de periculoasă. Am constatat o reasfaltare și o lărgirea a curbei, lucru binevenit. Încă nu erau trase marcajele dar mai mult ca sigur urma și această operațiune.
Revenind...
În drumul nostru spre București, am decis (nu a fost greu ținând cont de oferta culinară prin care [...] — citește
- Vezi toate cele 5 impresii Unde mâncăm pe DN7 (Dealul Negru) / [ALTE LOCURI]
Doripesco - Restaurant Pescăresc
Când ți-e dor de-un pește, fă bine și te oprește! - este sloganul celor de la Doripesco.
La 27 km de Brașov, pe DN13/E60, între Rotbav și Măieruș, se află un complex turistic destul de cunoscut celor care trec frecvent pe acolo.
Amplasată la margine de șosea, lângă salba de lacuri din apropierea Oltului, clădirea încercând să sugereze forma unei ambarcațiuni și-a luat numele Corabia Doripesco. Nu cunosc întregul complex. Nu am fost cazată acolo și nici nu am avut [...] — citește
- Vezi toate cele 15 impresii Unde mâncăm pe drumul Sighişoara - Braşov / [ALTE LOCURI]
Hanul Dealul Nadeșului – cu multă răbdare ai șanse să mănânci!!!
Pe drumul de întoarcere de la Cluj ne-am propus să mâncăm aici la Han, ajungem în jurul prânzului și ne pică numai bine... mai era și duminica după ce am dat ora înapoi... Ei, dar întotdeauna socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă... iar când îmi vine foamea chiar îmi pierd răbdarea... iar asta cu răbdarea prin Ardeal o testez de vreo trei ani prin Brașov și nu prea îmi iese... iar aici mi-am depășit toate limitele... dar să o luăm de la început...
Am [...] — citește
Casa Simy – un bun popas pentru potolit foamea
La întoarcere de la Timișoara, prânzul ne-a prins în zona Sebeș și am căutat un loc unde putem mânca. Nu mai voiam tot la Râpa Roșie... mă rog, la popasul de unde se vede Râpa Roșie, mâncasem aici când ne-am dus spre Timișoara. Practic acolo este un nod rutier, se intersectează două autostrăzi A1 și A10... wow, nu credeam că voi ajunge să spun asta, acces către Alba Iulia și Sebeș... stație peco, restaurant și hotel... aveți grijă cum vă încadrați și să nu [...] — citește
- Vezi toate cele 13 impresii Unde mâncăm pe Transalpina (DN67C) / TRANSALPINA
La poalele Munților Făgăraș
Week end de Martie. O zi frumoasă, de primăvară timpurie, ne-am hotărât să mergem undeva prin țară. Ne uităm un pic pe net, și ne hotărâm pentru Complexul Păstrăvărie Albota. Inspirată alegere, avem să tragem concluzia la sfârșit. Punem locația pe sistemul de navigare, și hai la drum. Autostradă drumuri naționale și un drum comunal bine întreținut, și iată-ne la poarta complexului. În curte o parcare de vreo 20 locuri, toate ocupate, dar este una și în [...] — citește
- Vezi toate cele 35 impresii Unde mâncăm pe Transfăgărașan? / TRANSFĂGĂRAȘAN
3 mâncătorii pe Valea Doftanei
Deci ne-am instalat la Vila Zia – eu, Tati și fratello. Instalat înseamnă că ne-am dus băgăjelele sus, în dormitoare, ne-am plasat periuțele de dinți în suporturile din băi, am depozitat mâncarea (și mai ales băutura) în frigider și ne-am desfăcut câte o bere (avusesem grijă să cumpărăm câteva reci, direct de la frigider). Ne-am relaxat pe terasa exterioară, am admirat pata de turcoaz a lacului clipărind prin frunzișul verde, și... când foame ni se făcu, am [...] — citește
- Vezi toate cele 9 impresii Unde mâncăm pe Valea Doftanei / VALEA DOFTANEI
O experienta... nerecomandabila
Nu am ce sa detaliez. O experienta pe care sper sa o uit destul de repede si nu cred ca am sa mai opresc vreodata.
La intrare nu te intreaba nimeni, cate persoane, ce masa s-ar potrivi, etc, dar, dupa ce te asezi singur la o masa la care te sa te simti ok, dupa ce ai primit meniul, ai dori sa faci o comanda, asta pentru ca tot ai intrat, ai sters singura masa, etc, vine un " tip cu aere de osoatar" si iti cere sa te ridici, ca sa vina un grup mai mare, care probabil va comanda mai mult si [...] — citește
- Vezi toate cele 8 impresii Unde mâncăm pe Valea Oltului? / #LA PAS PRIN OLTENIA
Restaurant Cabana Vârful Ciucaș, mâncare gustoasă
(continuare)
La acest restaurant am mâncat trei zile și ne-a plăcut mâncarea gătită acolo, în vârf de munte.
Micul dejun a fost inclus în tariful de cazare și era sub forma unor meniuri prestabilite, la care puteați adăuga produse din lista meniu.
Meniurile sunt diversificate, parcă șapte la număr, noi am consumat meniu cu două ochiuri, meniu cu cașcaval panee (porția este uriașă, cu două felii de cașcaval panee mari), meniu cu brânzeturi (cașcavalul afumat este [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm prin Munții Ciucaș? / MASIVUL CIUCAȘ
Fugiti cat va tin picioarele
Fata de restaurantul de acum 2 ani, acum este de evitat, nu de evitat de fugit de acolo.
Serviciile si masa sunt atat de proaste incat simpla mentionare a localului este un motiv intemeiat pentru a refuza participarea chiar si la evenimente.
Singurul motiv pentru care ati putea trece pragul acestui local este "sauna "gratuita din sala. Din pacate in "sauna" trebuie sa stai imbracat pentru ca este sala mare a restaurantului. [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Unde mâncăm zona Alexandria / ALEXANDRIA
“La Riviere” , Iernut – o surpriza placuta
Dupa ce am terminat periplul pe la castelele din Mures, vezi aici vezi impresii am zis ca trebuie sa mancam ceva in zona, nu ca ar mai fi fost mult pana in Targu Mures, dar cand te apuca foamea parca vrei sa gasesti cat mai repede un restaurant, asa ca ne-am intors in Iernut (cam cu semne de intrebare deoarece pe AFA nu gasisem nimic) si ne-am cam invartit in loc deoarece aproape nimic nu era deschis, iar ce era deschis parea doar bodega pentru drojdieri.
Am intrebat insa si cineva ne-a [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm? - alte restaurante în jud Mureș / TÎRGU MUREȘ
Câteva din mâncătoriile litoralului românesc
Ştie tot poporul că a te alimenta decent pe litoralul românesc nu e o treabă chiar de ici-de colea. În primul rând, să definim „decent”. După mine, asta ar cam însemna o ambianţă plăcută, unde să poţi savura ceva bucate gustoase, iar după 24 de ore de la eveniment, starea ta de sănătate să fie măcar la fel de bună ca cea de la debutul momentului. Ce am găsit la faţa locului în cele 2 zile pe care le-am petrecut la mare în miezul acestei veri?! Păi s-o luăm pe [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Unde mâncăm? [Alte] Restaurante recomandate pe Litoral / #EXCURSII și CĂLĂTORII
Ce obiective turistice poti sa vezi din Porumbacu de Jos, Sibiu
Transilvania imi este in suflet de mica, mergand in fiecare an cu parintii mei la rude la Sibiu, asa ca am dus si noi traditia mai departe cu copiii si am colindat cat am putut in zona.
Am stat la Porumbacu 381 - Casa de Oaspeti Faini, o pensiune noua, decorata cu obiecte traditionale, intr-un sat traditional ardelesc. Fiecare camera are baie proprie, am avut acces la bucatarie, loc de joaca pentru copii si gazde minunate.
Fiind fix in mijlocul tarii am reusit sa vedem multe obiective [...] — citește
- Vezi toate cele 29 impresii Vacanța în Ardeal / #EXCURSII și CĂLĂTORII
Baile Felix
Baile Felix se afla in comuna Sânmartin din județul Bihor, la 10 km de Oradea. Este cea mai mare stațiune balneara cu regim permanent din tara noastra, iar ca numarul locurilor de cazare, se afla pe locul doi dupa litoralul Marii Negre. Baile Felix sunt vestite atat pentru virtutile terapeutice ale apei termale cat si pentru turismul de relaxare. Era exact ceea ce aveam eu nevoie dupa doua saptamani de plaja sub nemilosul soare egiptean care la 5 dimineata dadea desteptarea si alte doua [...] — citește
- Vezi toate cele 25 impresii Vacanța în Băile Felix / BĂILE FELIX / '1 MAI'
Niciun review scris, în acest moment, în această rubrică
Ce se mai poate face in Busteni, statiunea ursilor?
Servus dragilor,
Poate va intrebati ce se mai poate face in Busteni, statiunea ursilor?
Asa cum povestea si Tudor (gazda la care am stat - Casa Tudor 3*), ursii fac parte din peisajul cotidian. Asa cum acum un deceniu cainii fara stapan erau pretutindeni, astazi acestia au fost inlocuiti de ursi.
RO-ALERT-ul de pe telefoane nu mai sperie pe nimeni, localnicii stiu strazile si tomberoanele preferate ale ursilor si la lasatul serii, la iesirea din locuinte se asigura ca si cum te-ai asigura [...] — citește
- Vezi toate cele 34 impresii Vacanța în Bușteni / BUȘTENI
Un concediu neasteptat de reusit in Calimanesti - Caciulata
Am petrecut un concediu minunat in Calimanesti saptamana trecuta si as dori sa impartasesc cu voi cateva impresii.
Luni dupa-masa am ajuns in Calimanesti. Dupa ce ne-am cazat am luat-o usor la pas prin localitate. Foarte frumos parcul din zona Hotelului Central. Insa putine optiuni in ceea ce priveste restaurantele. Noi am gasit doar vreo 3 restaurante dintre care unul era un fel de fast-food.
Marti am fost la Cozia Aqua Park. Multe bazine, in toate apa este foarte calda. Insa foarte [...] — citește
- Vezi toate cele 41 impresii Vacanța în Călimănești-Căciulata / CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA
Costinești versus mamaia
As denuni mamaia versu costinești
Am plecat de acasa cu gândul sa. mergem la bulgari... dar pe drum sotul meu a zis hai sa ne oprim la noi pe litoral... am zis sa fac ca el...
prima oprire am facut. o in eforie sud ca sa ma desmeticesc avand in vedere ca am plecat la bulgari si aveam altceva in cap...
am ajuns pe faleza in eforie mica urata prima impresie. bun... am oprit pe o terasa sa bem un frape 12 lei bun... dar toaleta oribila... nu m. am putut apropria avand in vedere ca [...] — citește
- Vezi toate cele 30 impresii Vacanța în Costineşti / COSTINEȘTI
Delta Dunării - clipe de neuitată vacanță
Pentru mine Delta Dunării nu înseamnă statul cu lăzile frigorifice pe barcă sau pe ponton pentru a le umple cu pește. Nici minciunile că am scăpat cel mai mare pește de pe acolo pentru că mi s-a rupt firul sau a îndoit cârligul.
Voiam delta pentru plimbare pe canale și să pătrund în împărăția păsărilor. Îmi doream să văd pelicanii cu ciocurile lor imense în apropierea mea – eventual hulpavi cu un pește trimis în gușa lor mare cât punga de 1 leu -, egretele [...] — citește
- Vezi toate cele 64 impresii Vacanța în Deltă / #EXCURSII și CĂLĂTORII
Eforie Nord 2021 - un jeg de stațiune
Salutare tuturor!
Ca un român prudent, care nu dorea bătăi de cap cu teste pcr, cozi prin vămi, etc, am ales ca in 2021 sa îmi petrec vacanta împreună cu familia, pe litoralul românesc. Mai exact in Eforie Nord.
Mare greșeală!
Au trecut vreo 8 ani de când nu am mai fost aici. Si sincer, vor mai trece cel puțin alti 8 ani până voi mai călca prin aceasta cocina.
Încă de la început, lucrurile au mers prost. GPS-ul, Waze, ne-a plimbat pe niste străzi, de simțeai [...] — citește
- Vezi toate cele 48 impresii Vacanța în Eforie Nord / EFORIE NORD
Minivacanta in Maramures
Ceea ce voi descrie mai jos reprezinta rezumatul unei experiente de 5 zile in Maramures, care, sper, le va fi de folos si altor doritori de vacante in nordul tarii. Nu voi descrie obiective pe larg, au facut-o destui useri inainte, sunt doar niste sugestii/sfaturi pentru un sejur reusit in aceasta zona.
ZIUA 1
Noi am plecat de acasa pe ruta Timisoara-Oradea-Baia Mare. In functie de cat timp aveti la dispozitie, puteti face un scurt popas la Oradea, stiu ca zona centrala este foarte frumoasa [...] — citește
- Vezi toate cele 81 impresii Vacanța în Maramureș / #EXCURSII și CĂLĂTORII
Insect Park – o nouă atracție în România
În apropierea orașului Odorheiu Secuiesc, în zona fostelor Băi Szejke, s-a deschis la sfârșitul lunii iulie 2023 un nou parc tematic, inedit pentru țara noastră: Insect Park. Este un parc unic care reunește o serie de figurine gigant reprezentând diferite insecte care trăiesc în România, dar și câteva exotice.
Vizita: august 2023
Adresa: Strada Orbán Balázs 184, Odorheiu Secuiesc
GPS: 46.33365733550984,25.27220931817392
Parcul tematic a fost anunțat cu câțiva ani în [...] — citește
- Vezi toate cele 19 impresii Vacanța în Odorheiu Secuiesc / ODORHEIU SECUIESC
Un schit micuț
La sfârșitul lunii martie ne-am întâlnit cu mulți dintre prietenii noștri, cei care scriem impresii de călătorii pe site-ul „AmFostAcolo.ro” , la „Complexul Turistic Alpina - Casi” , unde am și fost cazați.
Vremea a ținut cu noi, a fost nesperat de bună pe toată perioada șederii noastre acolo, (+13°/+14°C) așa că, a doua zi, după micul dejun, am pornit mai mulți colegi într-o drumeție ușoară prin împrejurimi. Am ieșit din complex în DJ 106A și am luat-o [...] — citește
- Vezi toate cele 13 impresii Vacanța în Păltiniș / PĂLTINIȘ [SB]
Ce poti face in Saturn in 2022? Continuare din 2021
Asa cum am descris anterior hotelul Cerna, va mai atrag atentia cu cateva aspecte ale calatoriei noastre la Saturn.
Pe langa plaja, soare, constructii de nisip, ce poti face? Daca nu ai masina in concediu, cred ca este complicat sa ajungi la Constanta. Si daca ai? Ca in cazul nostru, tot nu am mai scos-o din parcare, de teama sa nu mai gasim loc la intoarcere.
Statiunea a fost cosmetizata, asa cum remarcam si anul trecut, tot aici. Iluminat stradal frumos, parcari noi pe la hoteluri, faleza [...] — citește
- Vezi toate cele 14 impresii Vacanța în Saturn / SATURN
O rusine !
Este o rusine!!
In ziua de 15.08.2021, impreuna cu familia am decis sa facem o drumetie pe muntele Semenic deoarece nu am mai fost de multi ani iar evolutia acestei statiuni mi se parea interesanta.
Si voi incepe cu concluziile:
Partea buna, singura de fapt. Am luat aer curat si am facut miscare.
Partile proaste sunt nenumarate.
Incepand cu drumul de acces care dupa intersectia cu Garana arata ca dupa un bombardament. Este o adevarata rusine ca in anul 2021 sa circuli catre o statiune [...] — citește
- Vezi toate cele 6 impresii Vacanța în Semenic / SEMENIC
Relaxantă
Păcat că în fiecare an găsim aceleași trotuare distruse și fără coșuri de gunoi!!!
Merg de 7 ani în Venus, dar de fiecare dată când ajung cum intru de pe Europeană îmi lasă un gust amar bulevardele sparte și hălăciugele de acolo! În rest e totul ok, plaja, hoteluri, liniștea, și am văzut că s-a asfaltat centrul!!!
În fața hotelurilor e aranjat, e curățenie, e o stațiune pt oameni simpli, dar și cu bani, prețurile sunt pentru toate buzunarele, dar plaja e foarte [...] — citește
- Vezi toate cele 19 impresii Vacanța în Venus / VENUS
Huta Slavia - un loc inedit, îmbietor și imposibil de uitat
Pentru că locuim în centrul țării, nicio destinație din România nu este foarte, foarte departe de noi, dar nici excesiv de aproape. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, ni s-au cristalizat anumite preferințe turistice autohtone, iar Băile Felix este una dintre ele.
De data aceasta, deși eram cazați la Pensiunea Nobles, din Băile Felix, despre care am scris pe larg în urmă cu câțiva ani, și care, apropo, este NESCHIMBATĂ, am decis să mergem zilnic în Oradea și să ne [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Vacanța în zona Aleșdului / ALEȘD [BH]
Voita vacanță-n Vadu
Dezumflarea vacanței dorit-o-pierdute...
Evident că renunțarea la îmbăieri și cure soliariate egeeice, îți rupe pofta de orice, Grecia fiind, anno 2020... o… planetă… anevoios a ajunge, ca fereală coro-corozivo-SARS-castică….
Moftul, specific oricărei ființe, devine lupta interioară de a lăsa sau nu de la tine, ca turist încă nehotărât, destinația anului în curs. Te freci pe dermatita scalpului în ideea de plecătură vacanțială, prin ultimele fibre de [...] — citește
La Dubova
…aprilie 2009
…undeva in Moldova
In fata magazinului plin cu tentatii dulci, imi asteptam cumnata. Se spune ca intotdeauna lucrurile se intampla cu un rost …niciodata aiurea…cred ca si acum a fost la fel.
Fiind in concediul de primavara, traseul nostru se insinua, inevitabil prin Piatra Neamt. Cel putin o data pe an trecem prin acest oras denumit pe buna dreptate “Perla Moldovei”, datorita frumusetii sale intretinute de spiritul gospodar si plin de bun gust al locuitorilor [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Vacanța la Dubova / DUBOVA
Cu bicicleta prin Secuime de Rusaliile românilor
Cu speranţa de a nu vă plictisi şi cicăli cu amănunte şi impresii culese de pe Via Transilvanica – un obiectiv turistic ale cărui descrieri nu îşi au locul aici, după cum am fost admonestat anul trecut – voi încerca să aştern “un sumar de pedală” încropit în mare măsură pentru a-l felicita şi a-i mulţumi lui Răzvan că a fost alături de mine într-unul din proiectele de suflet planificate pentru anul 2024.
După ce anul trecut am pedalat într-un trio pe [...] — citește
- Vezi toate cele 11 impresii Vacanța prin Ținutul Secuiesc / #EXCURSII și CĂLĂTORII
[Valea celor 12 dobreni] De evitat nu este decat reclama
Am fost la „Valea celor XII” - drumul de la Tg. Neamț la Piatra Neamț - multă reclamă și in rest doar o mare ȚEAPĂ - 15 lei intrarea ca sa vezi 4 bordeie prost concepute și construite. cel mia fain este WC-ul! - NU RECOMAND -
cică valea a 12 Războinici - vor fi 12 căsuțe... războinici care nu au existat niciodată nici măcar in jocurile pe calculator... și cică erau daci... dacii nici măcar nu au trăit pe aceste meleaguri...
Se pot caza acolo cei care sunt mai curioși [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Valea celor XII [Dobreni] / PIATRA NEAMȚ
Un loc aproape virgin
Am ales acest titlu pentru descrierea mea pentru ca turistul sau calatorul (daca vreti asa), are ocazia, odata ajuns aici sa petreaca in liniste zile intregi fara a fi deranjat de cineva. Asta in conditiile in care se cazeaza la cort sau rulota si e in timpul saptamanii. In week-end vine multa lume la iarba verde.
Conditii de cazare se gasesc la pensiunile situate la aproximativ3km inainte de intrare in chei.
Pentru cei pasionati de speologie aici se gasesc unele din cele mai frumoase [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Valea Sohodolului / TÎRGU JIU
Cascada Cofu (Pișoiul), Bistra Mureșului, jud. Mureș
Cofu (Pisoiului) este o cascadă și o vale în Masivul, de origine vulcanică, Călimani. Punctul de plecare spre această cascada, este localitatea Bistra Mureșului din județul Mureș.
Traseul
De la șoseaua Reghin- Toplița, după ce ați trecut de Deda, vedeți la șosea indicatorul cu numele localității Bistra și trebuie să virați la stânga. Soseaua îngustă dar în stare perfectă, urcă 6 km prin Valea Bistrei, pe lângă râul Bistra. Drumul forestier continuă apoi [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Valea și Cascada Cofu [Bistra Mureșului] / DEDA [MS]
Varianta acceptabila spre mare
Daca vreti sa evitati aglomeratia spre mare puteti alege varianta Braila, la Horia dreapta, Baia, Constanta.
Prin Braila aveti grija pentru ca se reparara strazile (Dorobantilor, Grivitei) pina in 2012.
Se poate ajunge la bac pe varianta Calea Calarasilor, trecere peste podul Brailita si prima la dreapta. Drumul este foarte prost dar se poate merge pina la bac.
La bac va dirijeaza "baietii" la bacul care urmeaza sa treaca. Sint 3 bacuri mici si un bac mare.
Atentie la bacul mare, daca [...] — citește
Harghita-Mădăraş, Muntele Sfânt al Secuilor
Mulţi zic ca nici nu a fost in Secuime cel care nu a vizitat Muntele Sfânt al Secuilor, Harghita-Mădăraş.
Este o experienţă ce nu ar trebui ratată, chiar dacă pentru noi, românii ortodocşi, acest munte nu are o semnificaţie deosebită.
În drum spre vârful cel mai înalt (1801 m) al Munţilor Harghita te cuprind sentimente profunde. Pe lângă admiraţia oferită de peisajul feeric, ireal de frumos, ce se deschide jur-împrejur (în zilele foarte senine se văd munţii [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Vârful Harghita-Mădăraş - schi & drumeţii / MĂDĂRAȘ [HR]
Via Transilvanica pe bicicletă
Una din dorinţele puse în capul listei pentru anul 2023 a reprezentat-o parcurgerea pe bicicletă a unui traseu pe Via Transilvanica, neîmplinire a precedentului an în care îmi propusesem să serbez astfel o aniversare importantă.
Drept pentru care încă din luna ianuarie m-am apucat de căutat porţiuni de traseu care să corespundă mai multor cerinţe: peisaje frumoase, etape de vreo 50 km/zi şi cazări la capătul acestora.
Mi-a fost de mare ajutor ghidul întocmit de cei de la [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Via Transilvanica / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
Muzeul National Brătianu, vila Florica, vatră a brătienilor
Acţiunea de lobby pe care am făcut-o cu nepoţii cu ricoşeu la părinţi a mers foarte bine, aşa că, după ce am vizitat Ansamblul brâncovenesc de la Potlogi (vezi impresii), ne-am îndreptat spre Stefăneşti, drum de cca 60 km, să vizităm conacul Florica al brătienilor.
Dinastia politică Brătianu
Puţini ştiu că ei au făcut parte dintr-o familie de boieri din satul Brătiani lângă Brădetu -Argeş, situat la 50 km de Piteşti. Atestarea documentară a lui Brătian din [...] — citește
- Vezi toate cele 5 impresii Vila Florica - Centrul de Cultură IC Brătianu [Ștefăneștii Noi] / PITEȘTI
Un traseu superb, de la Camping Be You💚 Văleni către Cascada Cașoca, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și înapoi
Vreau să vă împărtășesc călătoria noastră, o familie cu 2 copii, de la Camping Be You💚 Văleni către Cascada Cașoca, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și înapoi - un traseu plin de peisaje fascinante și obiective naturale deosebite.
Partea I: De la Camping Be You Văleni la Cascada Cașoca
Am pornit din Văleni, pe DJ102 către Ploiești, am continuat pe DN1A până la Vălenii de Munte. După ce am lăsat în urmă agitația orașului, ne-am îndreptat către Cascada [...] — citește
- Vezi toate cele 48 impresii Vulcanii Noroioşi / MĂGURA & BERCA
Afișate [1551 - 1600] din total 1606 rubrici DE CĂLĂTORIE ROMÂNIA
- Ai fost acolo? Scrie impresii din ROMÂNIA » Scrie REVIEW