Solicitare CMR / GRECIA - I. THASSOS (i. Nord-Egeene)

Thassos cu copii - cazare

Trimisă în 12.07.15 20:14
autor Dan&EmaTIT [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 6507

Anul acesta speram sa debutam si noi cu o excursie in Grecia, ca prea se vorbeste romaneste in sezon in vechea Elada.

Destinatia Thassos sau alta care poate fi parcursa din Bucuresti in maxim 8 ore.

Doleantele noastre sa gasim o cazare aproape de plaja, sa fie nisip fin pe plaja, sa nu fie apa adanca la mal si pietre in apa.

Multumim anticipat!


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 300 - 400 eur -- TRANSPORT: auto propriu
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 11; 4

Răspunsuri — pag 2 / 2

Doris77GD4r[13.07.15 13:51]

@Dan&Ema - Buna ziua,

Daca mergeti in Thassos (care este, intr-adevar, destinatia insulara cea mai apropiata de Bucuresti), va recomand Vila Morfeas de langa Limenas (villa-morfeas.gr) sau Nisteri, situata pe aceeasi plaja.

La Morfeas trebuie sa luati legatura direct cu proprietarul, noi am stat anul trecut 4 nopti cu 70 E/noapte 4 persoane (doi adulti si doi copii mari 12 si 17 ani) in luna iulie.

Apartamentul are doua camere, fiecare cu balcon propriu, baie, chicineta, AC, vedere la mare, este la 50 m de plaja Nisteri.

Plaja este minunata, cu nisip fin si apa mica, fara pietre sau stanci.

In plus, e la 10-15 minute de mers pe jos de Limenas, capitala, un loc foarte frumos pentru multiple activitati.

In privinta plajei, la Paradise Beach este iarasi foarte frumos, avand cazare in apropiere la Loutrou bungalows (au review pe site).

Vacanta placuta si bucurati-va de frumusetea Greciei!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mirmicuPA13r[13.07.15 14:05]

@VAS: Restricția este doar pe pod, și da... au fost situații în care a durat ceva mai mult (au trecut mașini în 10 min. dar au trecut și în 90 min). Cu siguranță în septembrie va fi ceva mai lejer.

Revin, peste 100 de km în plus și condiționarea traversării de frecvența bacului, nu justifică ocolul. Iar pe varianta varianta Ruse-Makaza sunt 375km, pe când prin Silistra sunt 465km făcuți în Bulgaria.

Dar deja suntem offtopic.

Scuze!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTITAUTOR SOL8r[13.07.15 14:17]

luciaoradeaSE31r[13.07.15 14:28]

@adutza_ghiocel: cred că nu știi exact ce este acolo. Noi am fost cazați în Aliki și cred ca știu mai bine despre ce e vorba. Aliki are doua plaje, aflate spate în spate, nu știu pe care ați stat voi. Poți intra pe review-ul meu, și eu am postat poze.

Lasă-l pe Dan să hotărască unde vrea să stea, nu lua tu hotărâri în numele lui.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

webmasterX[13.07.15 14:33]

@Doris77

La Morfeas [... ] noi am stat anul trecut 4 nopti

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


Doris77GD4r[13.07.15 14:40]

@webmasterX - Bine, am sa scriu cateva cuvinte. E un loc frumos!


florin7x10UC1r[13.07.15 14:53]

@Dan&Ema - buna, langa kavala 5km, hotel TOSCA totul SUPER, plaja este numai a hotelului, umbrele scaun gratis, nisip, mic dejun bufet, unii spun saracacios eu spun suficient pentru cineva care numai cauta ALL, din nota sau descrieri este de 7... dar real este o adevarata gradina botanica cu bun gust, toate camerele (bungaluori) au vedere la mare este hotel de 4 stele,

este o locatie care nu prea merg multi romani (necivilizati) din cauza aceasta noi vom reveni cu placere, civilizat, linistit,

eu dau un 9,5,

minusuri pranzul si cina o mancam in KAVALA,

am stat 7 nopti aici si 7 in thassos in skala potamia, hotel MIRAMARE + mic dejun tot bufet OK, hotelul 10 plus, plaja aglomerata cu mizerie tipic ro, dar am gasit plaja dintre skala potamia si panagia 2 locatii lipite printr-o plaja si intre o plaja virgina (numai nisip) si curata mancarea este inregula,

am mancat la NAUTILUS si in majoritatea la THEAGENIS pentru muzica greceasca.

Sper sa va fi fost util.

Fiecare locatie are un farmec aparte. anul trecut am stat la hotel

Va doresc CONCEDIU PLACUT,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

florin7x10UC1r[13.07.15 14:58]

@Dan&Ema: oricând cu plăcere... Numai de bine


mirmicuPA13r[13.07.15 15:00]

@luciaoradea: Nu știu de ce vă ambalați așa. Nu și-a impus nimeni punctul de vedere. Cred totuși că ar trebui să dăm informații cât mai complete și mai obiective. Eu am văzut ambele plaje de la Aliky și, din punctul meu de vedere, peisajul este spectaculos dar o plajă este foarte îngustă, subdimensionată iar cealaltă pare neîngrijită. Sunt și ceva pietre în apă. Tavernele sunt puține, cu prețuri destul de mari și din câte am citit, mâncarea nu este strălucită, magazine ioc.

Vis-a-vis și de alte recomandări, cred că ar trebui să explicăm cand vorbim de o locație izolată și trebuie să te deplasezi cu mașina pentru orice, când vorbim de un sat pescăresc, etc.

În ceea ce privește recomandările pentru Skala Panaghia și Skala Potamia cred că sunt ceva mai comerciale dar întrunesc mai multe criterii: golful oferă un peisaj superb, plaja este ideală pentru copii, mare și aerisită, variante de cazare și masă multiple, magazine la dispoziție, aproape de Limenas, de Panaghia, de Marble Beach, de Makryamos, de Paradis Beach, punct de plecare pentru excursii cu vaporașul, minicarul acela care face curse din Skala Potamia în Skala Panaghia, etc. Găsești ceva de făcut dacă nu vrei să miști mașina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmasterX[13.07.15 15:16]

@florin7x10

buna, langa kavala 5km, hotel TOSCA totul SUPER,

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo — eventual şi pe cele de la Miramare — scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


adutza_ghiocelSR12r[13.07.15 15:16]

@mirmicu - subscriu la ceea ce ai raspuns. foarte la obiect observatiile tale.

@lucia, nu am hotarat innumele lui dan& ema, ci doar ca sa ii raspundem strict ptr dolenatele lui. a spus clar: " copil mic, apa mica, lina, nisisp fin, aproape de plaja ". plaja alyky este intr-adevar frumoasa, ca toate plajele din thassos, insa nu este adecvata ptr copii. si nici cine stie ce activitati nu pot avea copiii in alyky.

exact cum a spus @mirmicu, cele 2 locatii, scala potamia si scala panagia pot intruni conditiile solicitate de dan & ema.

pentru copil si trenuletul ala era dragalas; copiiilor le trebuie putina animatie, nu-s ca adultii sa se dea in vant un peisaj sau dupa niste vaporase care acosteaza la alyky.

nu se ambaleaza nimeni doar ca oamenii cer informatii strict cu anumite cerinte.

in rest... plajele din thassos au ceva aparte, insa nu toate corespund unor doleante. atat, eu nu ma mai bag in alte polemici!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dan&EmaTITAUTOR SOL8r[13.07.15 15:27]

calatorulPA12r[13.07.15 15:49]

Recomand statiunea litorala Skala Panaghia in estul insulei pe o panta a poalei muntelui, cu fatza la golful marii Egeee, la plaja Crissy Ammoudia, zisa si Golden Beach. Noi am stat la Golden Beach Inn, cu muntele in spate si marea in fatza, vedeam rasaritul de pe cele 2 terase cu umbrele, fotolii si mese. In fatza vilei o curte cu mese si banci, unde puteai sta la umbra in pauzele de plaja. Pana la plaja in Skala Panaghia la Golden Beach coboram 500 m. o panta de regula cu masina caci duceam si barca gonflabila.

Insula are localitati pe munte si statiuni litorale, pe munte sunt Panaghia si Potamia, pe litoral Skala Panaghia si Skala Potamia, sa nu va cazati pe munte ca e mult pana la plaja, cativa km. Golden beach are plaja si apa ideale pentru copii, pe faleza sunt magazine si taverne care marginesc plaja si ne/au invitat pe sezlongurile si umbrelele lor pe plaja, gratis caci mancam de pranz la ei. Skala Panaghia si plaja Golden Beach au nisip fin si curat, apa lina si calda, este si o zona cu stuf si copaci umbrosi unde se pot juca cei mici care nu au rabdare sa stea fixati sub o umbrela. Sunt sezlonguri si umbrele de stuf sau paie, nu de plastic dogoritor si fara efect.

Recomand turul insulei cu masina, dureaza o zi cu pauza de plaja si masa, admirat apus si cumparaturi. O insula cu peisaje minunate, va spune unul care a vazut Grecia si cateva insule. Thassos nu este o insula de fitze ci de liniste, odihna si relaxare. Puteti vizita cu masina toata insula intr/o zi, pe plajele din sud, intre Aliki si Potos. In vest la Limenaria puteti admira apusul si in capitala Limenas / Thassos city gasiti un oras plin de magazine taverne etc.

Sa faceti un drum si la plaja de marmura de la Makriamos, in est intre Limenas si Panaghia, nesemnalizata, pe un drum forestier care coboara spre o plaja cu pietre albe de marmura aduse de ploi din cariera antica de marmura din munte. Citesc pe AFA ca anul trecut a stricat/o o ploaie, trebuie intrebat la hotel care e situatia azi.

Sunt si cateva sate de munte interesante, cu mancaruri si obiecte traditionale, de unde ne/am luat ca orice turist tipic niste amintiri. Sa fiti atenti ca are localitati cu nume asemanatoare se pot confunda si sa faceti diferenta intre localitatile de munte si statiunile litorale.

Va recomand sa luati feribot din Keramoti, cu vapoare dese si program lung, care va duc in capitala Limenas / Thassos city, nu din Kavala, mai rar, mai scump si mai lung. Succes si alegere inspirata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (6 voturi)

luciaoradeaSE31r[13.07.15 15:50]

@Dan&Ema: uită -te la pozele 17 și 21 de la review-ul meu, apropo de nisip, intrare în apă și pietre. În zona cu șezlonguri plaja e minunata pentru copii mici.

În rest Aliki nu este o zonă agitată, dimpotrivă. Este un sătuc, dar sunt câteva taverne și un minimarket.

Dacă vrei agitație, nu e destinația potrivita. Depinde ce cauți.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Doris77GD4r[13.07.15 18:08]

@calatorul50 - Intr-adevar, noi am fost anul trecut la "celebra" Marble Beach, dupa ce am parcurs un drum forestier foarte accidentat si destul de lung (parea ca nu se mai termina!), iar plaja a fost o mare dezamagire. Poate ca in zilele ei "de glorie" merita vizitata, dar acum era plina de gunoaie aruncate probabil de turisti si ravasita de torente, asa ca ne-a lasat un gust amar... si masina plina de praf gros de un deget.

In privinta numelor similare de localitati, iarasi este adevarat ca zona de litoral care corespunde satului aflat sus in munti (si unde locuitorii se retrageau de teama piratilor) se numeste Skala. De aceea, satul din munti se numeste Potamia, zona de litoral Skala Potamia, satul Panagia, zona de litoral Skala Panagia si tot asa cu Skala Marion, Skala Rachoni, Skala Prinos etc.

As adauga si ceva legat de feribot: cel din Keramoti este, ce-i drept, mai ieftin si drumul e mai scurt, dar de obicei este foarte aglomerat, dar daca vreti sa vedeti orasul Kavala (superb), puteti lua ferry din Prinos pana in Kavala (75 min), unde o vizita de 4-5 ore la obiectivele principale va prelungeste vacanta cu o zi inainte de intoarcerea in tara. Noi asa am facut anul acesta, dupa care ne-am cazat la bulgari, in Kirkovo, la 18 km de Makaza, unde am avut conditii foarte bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

calatorulPA12r[14.07.15 09:12]

@Doris77 - Multumesc pentru raspuns si informatiile suplimentare oferite.

Pacat de plaja Makriamos, sa speram ca o vor reface si pentru turistii care nu au vazut/o la timp.

De acord si cu varianta de ferry si vizitarea Kavalei, un oras frumos pe malul marii.

Recomandarea mea de drum prin Keramoti este pentru o familie cu copii care soseste la capatul unui drum de 8-10 ore si nu/i mai arde de plimbari, ci vrea sa ajunga mai repede la hotel. Iar aglomerat pe ferry nu e o problema zic eu, te ghideaza cu masina, cam inghesuit uneori, de nu mai ai loc sa iesi din ea, si apoi stai cca. 1 ora pe banca admirand marea la traversarea spre insula.

Multumim si vacante frumoase.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

laleaua_neagraJR[14.07.15 14:28]

@adutza_ghiocel - altfel, 13 euro cred ca e un grill la restaurant, nu?


adutza_ghiocelSR12r[14.07.15 16:35]

@laleaua_neagra - preturile pornesc cam de la 8.5 eur pana la 10 grill normal, dar daca e mix grill (toate felurile de carne: porc, pui, vita, miel, carnat) este cam 14 euro.

dar doar daca doresti mix, in rest si grill simplu e suficient ca marime si satios si preturile pot varia in functie de restaurant + - 1-2 euro.

ele sunt destul de echilibrate, nu-si permit sa ofere servicii si preturi mult diferite unii de altii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Dan&EmaTITAUTOR SOL8r[15.07.15 09:58]

@All:

Vreau sa va multumesc tuturor pentru sugestii si propuneri. Dupa o selectie atenta si o sedinta de familie (inter adulti), am intocmit lista scurta conform doleantelor noastre de detaliu (nisip fin, apa mica fara piertre la mal, evtl aproape de plaja, evtl liniste la cazare, evtl pret cat mai mic posibil, dar si note bune pe AFA) , apoi am parcurs ofertele primite pentru lista scurta si ne-am hotarit pentru o saptamana la Barabara Studios in Skala Potamias, la tariful negociat de 35 eur / noapte pt apartament 2 camere pt 4 persoane. Pentru acesta voi plati astazi un avans de 105 EUR via WU.

A propos de transferul de bani in Grecia, sunt probleme reale de la 1.07.2015, pentru sume mici precum avansul amintit nu se justifica transfer bancar datorita comisoanelor care merg spre 25 - 30 Eur, depinde de banca, iar prin western union (WU) am informatii contradictorii de la 2 oficii postale din Bucuresti, unul spune ferm ca nu poate trimite (cel din str H Macelariu), altul ca poate (cel din str v argesului, dar nu garanteaza reusita), asa ca trebuie sa va orientati catre alte solutii, de ex booking.com.

In cazul meu am agreat cu gazda sa trimit banii in Anglia la fiica ei.

Vacante placute si alegeri inspirate tuturor!

In septembrie vine Grecia la noi (adica ne ducem noi la ea) si apoi ..... articolul meu pe AFA

dan

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Doris77GD4r[15.07.15 10:05]

@Dan&Ema - Multumim pentru informatii! E bine de stiut ca s-a ingreunat procedura de plata a avansului prin Western Union. Se pare ca la nivel interbancar sunt intr-adevar probleme. Oricum, sper sa fie bine pana in septembrie si sa aveti o vacanta frumoasa la Barbara Studios!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-53] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.28096914291382 sec
    ecranul dvs: 1 x 1