Solicitare CMR / EGIPTîncărcată de pe telefon!

Vacanta Hurgada, la inceputul lunii aprilie

Trimisă în 08.03.23 10:55
autor Andreea706CH [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 3483

Buna ziua tuturor, am o dilema referitoare la a merge sau nu in vacanta din aprilie (7 aprilie) in Hurganda.

Citind mai multe recenzii, am observat ca parerile sunt împărțite referitor la temperatura apei/ daca e de facut plaja sau mai putin.

De asemenea, mi-as dori sa stiu daca in Hurganda exista hoteluri frumoase care sa aiba (in imediata apropiere) zone de promenada, cu magazine, restaurante si spatii in care sa te plimbi seara (fara sa depinzi de un mijloc de transport).

Chiar daca merg într-un hotel cu all inclusive, imi place sa mai evadez din cand in cand in hotel, mergand pe jos prin imprejurimi.

Va mulțumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.


 • PERIOADA: Aprilie -- NOPŢI CAZARE: 5-7
 • BUGET: 1500-2000 € -- TRANSPORT: Avion din Iasi
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 6

Răspunsuri

davidPM1r[08.03.23 13:52]

Noi am fost in perioada 17-24 februarie - vezi impresii - și am făcut baie -scufundari zilnic, la fel și copiii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

maxxis89JR1r[08.03.23 14:07]

Eu nu sunt friguros de fel, temperatura mea ideala e 25-30 de grade. Sotia mea in schimb e foarte friguroasa si ii chiar place cand afara sunt 35-40.

Prima data am fost in Egipt in martie 2021 (vezi impresii) si pentru mine a fost foarte ok temperatura, chiar caniculara in Valea Regilor. Apa marii mi s-a parut normala la snorkeling avand in vedere ca te misti intr-una. Pentru sotie si restul grupului am inteles ca a fost cam rece.

A doua oara am fost in a doua jumatate a lui septembrie 2022 si in fiecare zi erau 39-40 de grade. Am suportat relativ greu temperatura desi mi se pare si mai sufocant cand e la fel de cald in Romania. Apa marii avea 30-32 de grade zilnic.

Prima data am stat la Albatros Palace si nu era nici o promenada in afara de cateva magazine la subsolul hotelului. Apoi insa am stat la Steigenberger care are si propria promenada cu magazine si restaurante, insa se si continua cu o alta promenada turistica unde era inclusiv magazin Cleopatra (magazin de stat cu suveniruri si altele unde sunt preturi fixe dar foarte bune) si orice altceva ti-ai imagina.

Promenadele in general sunt in zona din oras sau relativ apropiata de Hurghada. Puteti altfel sa luati un Uber (ieftin) pana in Hurghada si sa va plimbati pe acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AZETIT12r[08.03.23 14:32]

@Andreea706: Bună ziua

Se poate merge în aprilie, se poate face baie, se poate face plajă. Avem 2 experiențe de aprilie una la început de aprilie și una la sfârșit de aprilie - vezi impresii, vezi impresii

Clar că în mai respectiv în iunie este mai cald chiar excesiv de canicular câteodată. Aici intervin gusturile fiecăruia nouă ne place să fie mai puțin cald, inclusiv apa. Apa mării este ok și în aprilie iar multe hoteluri dispun de piscine încălzite (nu ca la apă termală ci doar un pic mai cald decât celelalte neîncălzite)

Intervine însă o altă problemă în Hurghada și anume vântul. Acolo bate vântul în fiecare zi dar sînt zile în care viteza este mică și ai impresia că este liniște și sînt zile când chiar deranjează așa am prins la început de aprilie 4 zile era vânt puternic (chiar s-au amânat excursiile de scufundări în Orange Bay) și 4 zile mai plăcut. La celălalt sejur la sfârșit de aprilie era mai ok din punct de vedere vânt, dar nu este o regulă.

Promenade în Hurghada sînt în zona centrală Hurghada Marina, zona centrală, dar sînt și resorturi mari cu promenada proprie. În funcție de locația d ecazare se poate ajunge la aceste promenade fie pe jos fie alte mijloace de transport de care sînt din belșug acolo în Hurghada.

Vacanță faină

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

CorinaP18SV2r[08.03.23 16:09]

@AZE: AM fost anul trecut în 10-17 aprilie într-o croazieră pe Nil și am stat și 3 zile în Hurghada (vezi impresii). Am făcut baie, scufundări, fără probleme. Zona se promenadă este foarte sigură dacă aveți hotelul în apropierea zonei respective. Aceasta este în partea sudică a Hurghadei.

În decembrie am fost în Hurghada la Mercure Hotel (vezi impresii), ceva mai departe dar am luat taxiul și ne-am plimbat. Taxiul de la hotel este sigur, curat, convenabil ca preț. Negociați la început călătoria. Cu taxiul am vizitat și Hurghada și a fost mai ieftin și mai bine decât turul organizat de agenție.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

webmasterX[08.03.23 20:41]

@maxxis89:

Prima data am stat la Albatros Palace si nu era nici o promenada in afara de cateva magazine la subsolul hotelului. Apoi insa am stat la Steigenberger

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


nicole33APL20r[09.03.23 06:36]

@Andreea706:

am o dilema referitoare la a merge sau nu in vacanta din aprilie (7 aprilie) in Hurganda.

Eu aş pleca fără nicio ezitare în Egipt în aprilie, temperaturile părându-mi foarte ok.

Citind mai multe recenzii, am observat ca parerile sunt împărțite referitor la temperatura apei/ daca e de facut plaja sau mai putin.

În legătură cu temperatura apei mării părerile vor fi întotdeauna împărţite, gradul de suportabilitate al oamenilor fiind diferit.

În legătură cu plaja însă chiar nu ar trebui să ai dubii.

Am fost în Egipt de două ori la început de mai şi a fost perfect din toate punctele de vedere. Anul trecut am stat două săptămâni la sfârşit de mai şi început de iunie şi deja mi s-a părut deranjant de cald.

Alte două dăţi am fost în Hurghada după 15 septembrie. A fost cald, dar suportabil, iar marea a fost foarte caldă.

În aprilie nu am fost până acum, dar chiar anul acesta am fost în Hurghada la mijloc de ianuarie (vezi impresii) şi am făcut în fiecare zi şi plajă şi baie în mare şi snorkeling. Marea nu era foarte caldă la 22-23 grade, dar aşa este şi la noi la mijloc de iunie.

Vântul este o prezenţă permanentă în Hurghada indiferent de perioada aleasă pentru sejur. În unele zile poate fi mai deranjant ca în altele. Pe plajele resorturilor există paravane care te mai protejează de vânt când stai la plajă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APL20r[09.03.23 06:45]

@Andreea706:

De asemenea, mi-as dori sa stiu daca in Hurganda exista hoteluri frumoase care sa aiba (in imediata apropiere) zone de promenada, cu magazine, restaurante si spatii in care sa te plimbi seara (fara sa depinzi de un mijloc de transport).

Chiar daca merg într-un hotel cu all inclusive, imi place sa mai evadez din cand in cand in hotel, mergand pe jos prin imprejurimi.

Pentru plimbări seara în deplină siguranţă şi fără a depinde de vreun mijloc de transport, eu ţi-aş recomanda alegerea unui hotel aflat în zona nouă a Hurghadei, la sud de Hurghada veche, o zonă mai curată şi mai modernă.

Un hotel din această zonă, care mie mi-a plăcut şi pe care îl recomand, este Steigenberger AlDau Beach 5*UAI. Are propria alee de promenadă în zona hotelurilor Steigenberger şi în nici cincizeci de metri intri în zona cu magazine de tot felul, terase şi restaurante, farmacii, agenţii de turism, deschise până seara târziu.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

sempreturistPM5r[09.03.23 08:39]

Buna dimineata!

Si eu am fost la inceput de martie 5-12 martie - vezi impresii. Intra-devar vantul bate foarte tare, as putea compara fara sa gresesc cu vantul care se starneste la noi inainte de inceperea furtunii.

Am vazut multe persoane care faceau scufundari, mai precis cam toti in afara mea, lucru care ma face sa cred ca temperatura apei era acceptabila.

Eu am stat la Titatanic Palace si aveau genul de gradini cu alei foarte bune pentru plimbare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

RodelPR7r[09.03.23 18:29]

Anul trecut am stat la Sunrise Holidays Resort - vezi impresii - și seara ne plimbam pe artera principală, Sheraton Road, care e plină de magazine.

Nu știu cum e apa mării în aprilie, dar unii spun că e rece, alții bună de scăldat.

Plajă însă se poate face.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Andreea706CHAUTOR SOL[14.03.23 10:48]

@david: Va multumesc pentru raspuns! Intr-adevar pare o alegere buna acest hotel. Mi se pare mie sau pare cam "saracacios" la capitolul tobogane pt copii? Am vazut pe harta ca in zona e si un centru comercial...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Andreea706CHAUTOR SOL[14.03.23 11:03]

@Rodel: Va multumesc pentru raspuns! Insa imi arata ca e Adults only, noi avem la pachet si 1 copil de 6 ani.


Andreea706CHAUTOR SOL[14.03.23 11:10]

@nicole33: Va multumesc pentru raspuns! Frumos, intr-adevar, insa cam depaseste bugetul nostru, din pacate...


nicole33APL20r[16.03.23 06:46]

@Andreea706:

Frumos, intr-adevar, insa cam depaseste bugetul nostru, din pacate...

Eu am lăsat bugetul în plan secundar, convinsă fiind că dilema principală nu era legată de alegerea unui hotel sau a altuia, ci de alegerea sau nu a unei vacanţe la începutul lunii aprilie.

Marea Roşie are aceeaşi temperatură şi pe plaja unui hotel ieftin şi pe cea a unuia scump. La fel şi vântul bate la fel cam peste tot.

Ştiu că hotelul Xanadu, vizitat de mine cu ocazia celei mai recente vacanţe petrecute în Egipt şi care mie mi-a plăcut în mod deosebit nu este un hotel ieftin, în pofida reducerilor generoase de care încă mai beneficiază, însă am ţinut cont de faptul că acesta oferă de toate. Pe lângă o cazare de lux şi servicii de calitate, nu mai enumăr aici şi numeroasele facilităţi pentru copii, beneficiază de o plajă frumoasă cu nisip, de o intrare în mare OK şi exclusiv cu nisip, de posibilitatea de a face snorkeling cu intrare de pe plaja hotelului vecin, precum şi de accesul gratuit la aquaparkul foarte interesant de la hotelul vecin, Tia Heights.

Aş fi putut să-ţi recomand hotelul alăturat, un hotel care costă mai puţin de jumătate faţă de cel la care am fost eu cazată, însă nu ar fi fost corect să recomand cuiva, mai ales unei familii cu copii, un hotel pe care eu nu l-aş alege vreodată, un hotel foarte vechi şi cu servicii slabe.

La fel în cazul hotelului Steigenberger AlDau Beach de care aminteam mai sus pentru poziţionarea sa extrem de avantajoasă în imediata apropiere a zonei cu magazine, terase, cu de toate pentru toţi, de interes pentru cei care doresc să "evadeze" din resort în fiecare seară şi să nu depindă de mijloace de transport de niciun fel. Există şi varianta mai ieftină a hotelului "frate", Steigenberger AquaMagic, aflat în linia a doua, dar cu destule facilităţi şi pe care aş avea încredere să-l recomand.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Andreea706CHAUTOR SOL[20.04.23 15:25]

@nicole33: Buna ziua, din nou! Perioada s a decalat putin, avand in vedere ca au fost Sarbatorile si am decis sa stam in tara. Mi am indreptat atentia spre Steigenberger Aqua Magic, e si o diferenta de pret fata de Aldau... Zona asemanatoare, zic eu... Am gasit o oferta de ~1800€ pt 2 adulti +1 copil 6 ani pt perioada 12-19 mai pe [***] Credeti ca e de incredere site ul?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sempreturistPM5r[20.04.23 15:44]

Buna ziua! As recomanda fără rezerve Sentido Mamlouk Palace. Nu am găsit prea multe lucruri pe care sa le trec la capitolul "Nu mi-a plăcut"! Este curat, are servicii bune, mâncarea este suficientă și piscina încălzită. La începutul lunii Aprilie, este necesară o piscina încălzită pentru ca încă poți avea surprize cu vremea. Deși este cald, atunci când bate vântul nu este de intrat in mare. Am avut o singura zi in care am putut intra in mare, restul zilelor am folosit piscina încălzită. Nu te plictisești și nici nu simți când se face seara din nou, pentru ca sunt multe activități pe care le poți face.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[20.04.23 18:04]

@Andreea706:

Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS” ).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


nicole33APL20r[20.04.23 18:50]

@Andreea706:

Mi am indreptat atentia spre Steigenberger Aqua Magic, e si o diferenta de pret fata de Aldau... Zona asemanatoare, zic eu... Am gasit o oferta de ~1800€ pt 2 adulti +1 copil 6 ani pt perioada 12-19 mai pe [***] Credeti ca e de incredere site ul?

În opinia mea, diferenţa de preţ dintre Steigenberger AlDau Beach şi Steigenberger Aqua Magic este pe deplin justificată datorită condiţiilor de cazare superioare, a serviciilor mai bune, a teritoriului mai generos şi mult mai aerisit şi a poziţionării fix pe plajă, nu în rândul al doilea. Dar fiecare alege în funcţie de bugetul disponibil, unele compromisuri fiind inevitabile.

Site-ul la care ai făcut referire anterior are în spate o agenţie de turism. Din câte ştiu eu, sunt doar revânzători şi oricum nu sunt specializaţi pe Egipt. Sunt OK pe Bulgaria, dar nu şi cei mai ieftini.

Am găsit şi eu oferta care te-a încântat pe tine, însă ceva mi se pare ciudat acolo. Când multe alte agenţii vând aceleaşi pachete ale câtorva touroperatori, mi se pare greu de crezut ca doar una să aibă disponibilitate la data dorită de tine. Eu cred că nu prea mai sunt locuri la avion pentru plecarea din 12 din Iaşi, deoarece am făcut simulări pentru mai multe hoteluri din Hurghada şi îmi dă oferte pentru doi adulţi, dar nu şi pentru doi adulţi şi un copil sau pentru trei adulţi. Din acest motiv eu nu aş risca.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL20r[20.04.23 19:37]

@sempreturist:

La începutul lunii Aprilie, este necesară o piscina încălzită pentru ca încă poți avea surprize cu vremea. Deși este cald, atunci când bate vântul nu este de intrat in mare. Am avut o singura zi in care am putut intra in mare, restul zilelor am folosit piscina încălzită.

În martie şi chiar la început de aprilie poate îţi foloseşte piscina încălzită în zilele cu vânt puternic. Oricum piscină încălzită am găsit în oferta tuturor hotelurilor studiate de mine şi au fost muuulte...

Autoarea solicitării a precizat că a decalat sejurul pentru mijlocul lunii mai (12-19 mai), caz în care piscina încălzită (dacă o mai fi încălzită ) nu-i mai este de niciun folos. În mai apa din piscine este oricum caldă de la soare, minim 26 grade, ceea ce mie mi se pare suficient.

As recomanda fără rezerve Sentido Mamlouk Palace. Nu am găsit prea multe lucruri pe care sa le trec la capitolul "Nu mi-a plăcut"!

Eu nu am fost acolo şi nici nu intenţionez, deoarece pot trece la capitolul "minusuri" poziţionarea hotelului, departe de oraş şi aproape doar de mall (Senzo Mall), aspect care nu prezintă interes pentru mine. Un alt minus este preţul măricel al hotelului, care oricum depăşeşte bugetul Andreei, apropiindu-se de 1800 euro pentru doar doi adulţi. Cu copil sare de 2000 pentru plecare din Bucureşti. La banii ăştia există variante mai bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

sempreturistPM5r[21.04.23 08:10]

Buna dimineata!

Ce-i drept nu am vazut decalajul perioadei si pentru acest aspect imi cer scuze. Pentru perioada 12-19 mai, este adevarat ca nu-ti mai trebuie piscina incalzita. Daca exista variante mai bune decat cele doua hoteluri: Sentido Mamlouk si Titanic Palace, accept ca pot exista, insa eu pot da detalii doar in legatura cu aceste doua locatii. Am gasit corect si totodata indrituita sa vorbesc doar despre ce am trait si am vazut in cele doua locatii. Sincer pentru mine Egiptul va ramane o destinatie de luna martie, cel mult aprilie pentru ca apoi se incalzeste foarte tare. Despre alte oferte si preturi, nu starui pentru ca fiecare se orienteaza pana la urma acolo unde considera ca-i va fi bine.

Oricum urez alegere inspirata si sejur placut fara evenimente!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [19] total răspunsuri, până acum
 • SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #G#9
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.20151996612549 sec
  ecranul dvs: 1 x 1