ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 03.05.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 7 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 622/pers.
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ AI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Sunrise Holidays Resort5

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Din nou în Egipt, din nou în Hurghada, de data aceasta la Sunrise Holidays Resort

TIPĂREȘTE

Dor de soare, dor de mare... Unde e soare, mare și zbor din Sibiu la mijloc de mai? La întrebare a răspuns pozitiv Egiptul! Și iată-mă pentru a treia oară consecutiv în țara faraonilor, a Mării Roșii și a Nilului.

Zborul, al cărui orar s-a shimbat înainte cu zece zile, bineînțeles, în dezavantajul turiștilor, a avut loc de pe aeroportul din Sibiu cu Air Bucharest la ora 6 dimineața, în loc de 7 cum era ințial, iar întoarcerea din Hurghada s-a schimbat de la 19:20 la 9:20. deci, o zi s-a dus. În plus, prețul pachetului turistic ni s-a majorat cu 52 euro pe motiv că s-a scumpit kerosenul. N-am avut ce face, în contract era stipulat posibile majorări de preț și după încheierea contractului, dar Agenția respectivă a fost singura care a făcut majorări de preț. I-am spus „Adio” pentru viitor!

În avion nu a trebuit să mai purtăm mască, iar Certificatul Verde ni l-au cerut doar la aeroportul din Sibiu. După un zbor fără turbulențe, la 8:30 am aterizat pe aeroportul din Hurghada. Am luat viza, 25 dolari, de la ghișeul aflat în stânga cum intri în aeroport. La ghișeele din față aparținând agențiilor, viza este 28 euro. M-am păcălit și eu prima dată! A urmat completarea unui formular de localizare, câteva controale ale pașapoartelor și drumul spre vacanță se deschidea în fața noastră. Egiptul ne-a întâmpinat cu binecunoscutul vânt. Am fost preluați de reprezentatul agenției colaboratoare, a urmat drumul cu autocarul până la hotel, un drum scurt, hotelul fiind la 9 km de aeroport și nu au fost turiști care să coboare pentru alte hoteluri, al nostru fiind primul.

Am fost conduși în lobby, de aici intr-o zonă de relaxare cu fotolii, canapele și măsuțe, și până la cazare, am completat un formular cu date personale și am fost serviți cu suc de mere. Lobby nu este unul spectaculos, dar este decent, mai mic, zonele de relaxare fiind separate de zona unde este recepția.

Am ales Sunrise Holidays Resort pentru nota de pe Booking (9), pentru conceptul de Adults only și pentru apropierea de centrul orașului, deoarece îmi doream să-l bat la pas. Hotelul se află pe Sheraton Street, cea mai lungă și mai circulată arteră a Hurghadei.

La intrare în hotel, obișnuitul serviciu de securitate. Doar în prima zi, la sosire, ne-a verificat. Bagajele ne-au fost duse în cameră, noi am primit brățara și ni s-a urat ședere plăcută. Și urarea s-a împlinit!

Hotelul acesta este mai ciudat construit. Multe coridoare labirintice, am avut nevoie de două zile să ne dezmeticim și să nu mai rătăcim drumul. Puteam lua și liftul, dar nu merita, n-avem mult de urcat. Ca in toate resorturile, și aici sunt magazine, chiar multe. Prețurile nu mi s-au părut mari, mai ales că se negociau. Dar puțini cumpărători în ele.


despre SERVICII

Amabilitatea, ospitalitatea egiptenilor sunt deja lucruri știute. Știu să facă și turism, și comerț! Tot personalul a fost deosebit, de la recepționeri, camerist, personalul din restaurant, chiar și vânzătorii din magazinele din resort. Sigur, se practică bacșișul, dar l-am dat cu plăcere lui Mahmud, cameristul nostru care ne-a răsfățat cu diferite aranjamente din prosoape. La restaurant este o cutie unde se poate pune bacșișul. Serviciile au fost la înălțime, nota 10! La serviciul clienți lucrează Iuliana din România, care ne-a fost de mare folos cu informații. Ne-am bucurat să întâlnim o conațională într-un hotel din Egipt. De la ea am aflat că angajații se bucură când au turiști din Romania, pentru că noi suntem cei mai generoși în a da bacșiș, alte nații nu cunosc obiceiul și nici cuvântul.


despre CAMERE & COND. CAZARE

A fost o mică problemă la început: plătisem o cameră cu vedere la mare, dar am primit una de nivel inferior, la parter, cu vedere la grădină. Nu m-ar fi deranjat în mod deosebit, dacă nu ar fi fost mică, cu o nișă drapată în loc de dulap, plus un miros de mucegai. S-a rezolvat rapid, fără șpagă, pentru că eu trebuia să primesc o cameră Sea View, conform contractului. Camera, 221, a fost suficient de mare, cu două paturi twin, cu o noptieră între ele, aplică de iluminat deasupra patului, în față un birou cu un frigider încastrat, pe o măsuță alăturată se afla serviciul de cafea, ceai, cu fierbător, pliculețe de ness, ceai, zahăr brun și alb, îndulcitor, pahare și cești. Pe perete, un televizor cu ecran plat. Aer condiționat. Un minus: o singură priză pentru incărcarea telefoanelor, comună și pentru fierbător. Alte aplice de iluminat. În hol, pe unul dintre pereți se află dulapul cu uși glisande și oglinzi pe toată suprafața, umerașe suficiente, o parte a dulapului cu rafturi, unde se află seiful. Am găsit în dulap și uscător de rufe, dar nu l-am folosit. Pe peretele opus este baia. Mare, cu duș, uscător de păr, oglindă pentru machiaj, articole de cosmetică, destul de bune. M-am folosit de ele și am fost mulțumită. Kit cu bețișoare, pilă de unghii, dischete demachiante (două), cască pentru duș. Prosoape albe, impecabile. N-am avut papuci și halate, dar nu le-am dus lipsa. Nu am avut, comparând cu alte hoteluri, o zonă de relaxare cu măsuță, fotolii, dar nici asta nu ne-a deranjat. Curățenia s-a făcut zilnic și temeinic. Ne-am bucurat și de elefanți, lebede și puișori, surprizele zilnice ale lui Mahmud, care la sfârșit ne-a dăruit două doze de Fanta și Sprite. Noi am primit doar apă zilnic, răcoritoarele nu intrau în prețul camerei, nici n-am avut în frigider.

Pe jos, gresie. WI-Fi funcționează foarte bine peste tot în resort.

Balconul, pe colț, nu prea mare, dar cu o vedere frumoasă spre plajă, lagună și mare. Mobilier din ratan: o măsuță cu blat de sticlă, două fotolii comode. Unele camere au terase generoase, dar în detrimentul camerei care este mai mică. O plăcere să-ți începi dimineața cu imaginea mării și a vapoarelor de croazieră sau la lăsarea nopții să vezi în depărtare luminile din Hurghada Marina!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncarea este în sistem Al. Mesele principale se iau în Restaurantul „El Sol” cu specific internațional, tip bufet. Restaurantul are și terase, una acoperită, cealaltă lângă piscină. Mâncarea a fost foarte bună, diversificată, nu se repeta decât la garnituri, zilnica ceva nou și bun. Prăjituri excelente! Niciunde nu am mâncat prăjituri atât de bune! Aperitivele au fost și ele la înălțime. O adevărată artă în aranjarea lor, un adevărat tablou culinar, parcă nu-ți venea să le deranjezi aspectul. Personalul din restaurant, amabil, prietenos, mereu cu zâmbetul pe buze. Mâncarea mi s-a părut mai bună și decăt la Tropitel care este un hotel de top.

La acest capitol, nota 10 cu felicitări!

La plajă se află restaurantul „Nassaya,” unde până la orele 16 poți mânca pizza (nu mi-a plăcut), paste (nu le-am încercat), salate, dulciuri sau înghețată, care e de niciun fel. Seara, devine restaurant à la carte contra-cost. Restaurante à la carte sunt și „Gamila” cu specific arăbesc, „Elia” , cu specific mediteranean, la care am făcut o rezervare. Mâncarea și servirea merită felicitări. Rezervările se fac inainte cu o zi, online de la un panou aflat în lobby, dar nimeni nu ne-a verificat rezervarea, am ajuns chiar mai târziu de ora comunicată. Restaurantul, care are și terasă, era aproape gol. Există și un restaurant vegetarian și vegan, dar n-am văzut pe nimeni acolo. Sunt și baruri în lobby, la piscină, unele cu plată cum sunt Mr. Sam Bar și Cafe du Jour.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul cu 7 nivele se află situat la malul mării. Baia se face într-o lagună despărțită de mare printr-un ponton și o insuliță. Plaja se întinde in jurul lagunei, având în față pontonul și în lateral insulița. Și acolo se face plajă. Dincolo de ponton, marea este adâncă, așa că vezi vapoare plutind foarte aproape de plajă. Este o scară care coboară în mare, dar n-am văzut înotători. Marea nu cunoaște aici fenomenul flux-reflux.

Apa este limpede, culoare de smarald, se văd peștișorii, dar n-a fost foarte caldă. Primele zile a bătut un vânt cam tare, dar fără să fie frig, temperaturi de peste 35 grade. Nici soarele n-a fost prea generos. Așa că nici apa nu s-a încâlzit decât în a doua parte a sejurului când vântul a încetat și soarele ne-a răsfățat. Am nimerit primele zile în timpul furtunei de nisip.

Fiind un resort mic, plaja nu este lată, doar câțiva pași din hotel și ai ajuns, cu nisip fin. Între plajă și clădirea hotelului este și o zonă verde, dar mai puțin întinsă. Foarte îngrijită, impecabilă! Pot spune că este un resort sărac în vegetație. De pe plajă, în stânga cum stai cu fața la hotel, câteva trepte duc spre partea superioară a resortului unde se află piscina, o scenă, un bar și restaurantul principal.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Pe plajă se organizau zilnic activități: aerobic, zumba, aqua gym, yoga, volei, tenis de masă. Într-o zi, baie de spumă la care am participat și eu, dar și la aerobic. Într-o zi a avut loc la restaurantul „Nassaya” un festival al fructelor. Dar fructele s-au dovedit a fi doar lubenițe, celelalte au lipsit... nemotivat. Seara, pe scena de lângă piscină, aveau loc spectacole. Nu mi s-au părut extraordinare, am urmărit doar începutul unora, pentru că am preferat să-mi închei seara printr-o plimbare pe Sheraton Street, hotelul fiind la cca 10 minute de mers pe jos până în centru. Orașul este luminat a giorno, este safe. Plin de magazine cu prețuri bune și foarte negociabile!

Vin pe plajă și vânzătorii de excursii sau cei de la salonul de infrumusețare și de masaj. Am luat un masaj, la 25 dolari (preț negociat de la 35) pentru 50 minute, corporal și facial, foarte bine făcut și într-un ambient relaxant.

De data aceasta, am făcut doar două excursii opționale, în El Gouna și cu submarinul, ambele cu Agenția lui Medo Fateem, „Bon Voyage Tours” pe care o recomand cu mult drag. M-am plimbat însă prin oraș, prin cel nou, prin cel vechi.

In concluzie, m-am simțit bine la Sunrise Holidays Resort. Este un hotel de 5*, dar eu îi dau 4* pentru cazare și plajă, restul, mai ales mâncarea, de 5*, clar!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Rodel in 29.05.22 18:47:07
Validat / Publicat: 29.05.22 21:13:40
VIZUALIZĂRI: 1661INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Aperitive aranjate artistic.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50700 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  10 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [29.05.22 20:35:29] »

  Excelent și acest review

  -

  Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

  Carmen Ionscris / TELEFON [29.05.22 22:21:42] »

  @Rodel: Excelentă alegere! Mi-a plăcut în mod special culoarea apei în laguna și aranjamentele sofisticate ale meselor.

  Ai avut din nou o vacanță relaxantă @

  Rodel [29.05.22 22:29:35] »

  @Carmen Ion:

  Mulțumesc pentru vizită și vot! Da, cred că am ales bine. A fost ce mi-am dorit.

  webmaster [30.05.22 08:51:15] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Rodel [30.05.22 12:16:38] »

  @webmaster:

  Mulțumesc!

  k-lator [30.05.22 14:58:12] »

  @Rodel:

  De data aceasta, am făcut doar două excursii opționale, în El Gouna și cu submarinul...

  Tare mult mi-am dorit să ajung în El Gouna, dar nu doar în excursie, ci chiar pentru un sejur întreg. Mi-am propus ca data viitoare când voi alege Egiptul pentru vacanță, să fie El Gouna. Aștept cu interes să ne povestești experiența de acolo. Intuiesc faptul că ne vei împărtăși câte ceva, mai ales că nu ai postat încă nicio poză din zona respectivă. Eu sunt foarte curioasă și nerăbdătoare...

  Rodel [30.05.22 19:16:59] »

  @k-lator:

  Mulțumesc pentru ecou și vot! Urmează un articol despre El Gouna. Și eu mi-am dorit un sejur acolo, dar prețurile au depășit bugetul meu. M-am bucurat că am făcut două vizite în această frumoasă și elegantă stațiune.

  marykascris / TELEFON [30.05.22 20:43:02] »

  Frumoasă și această alegere, bine aleasă, dar deja știți despre ce este vorba, cunoașteți zona, așa că vă orientați spre ce vă place.

  Mă bucur că ați petrecut o vacanță frumoasă, iar despre excursii aștept și eu detalii.

  Mă întreb spre ce destinație v-ați îndreptat pentru vară? Să fie Grecia sau Italia? Sau poate altundeva?

  Rodel [30.05.22 21:12:12] »

  @maryka:

  După cum vezi, m-am îndrăgostit de Egipt! Dar nu pot să uit nici de Grecia, nici de Italia, și da, mă gândesc la ambele destinații. Sunt în căutare de zboruri convenabile, să văd ce găsesc.

  Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot!

  mishu [14.06.22 17:57:15] »

  @Rodel: Frumos! Felicitari, votat cu mare drag!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  k-lator, maryka, mishu, Rodel
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0732460021973 sec
  ecranul dvs: 1 x 1