ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Brașov
    ÎNSCRIS: 22.07.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2010
    DURATA: 1 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Baile Persani, litoralul de la munte

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Pe la Perşani trec destul de des, mai ales vara, dar niciodată nu m-am oprit din drum pentru că, nu-i aşa, ni se pare mult mai spectaculos şi interesant tot ceea ce este cât mai departe de casă…Vara aceasta, însă, atrasă şi de sloganul celor de aici “Apă sărată şi nămol, la Perşani ca-n Techirghiol” am hotărât să încerc şi tratamentul natural de aici pentru că sănătatea şi starea noastră de bine trebuie să fie mai presus de orice.

    Complexul “Băile Perşani” se găseşte chiar în drum, cum spunea @dorgo aici click aici vorbind despre băile termale din judeţul Braşov, pe şoseaua dintre Codlea şi Făgăraş. Complexul este situat pe partea stângă cum vii dinspre Braşov, chiar în apropierea sensului giratoriu, la 47 de kilometri de Braşov. Maşina se poate lăsa în parcarea din faţa restaurantului dar în weekend şi în special la orele prânzului aceasta devine neîncăpătoare, aşa că se poate parca maşina şi în parcarea de peste drum.

    Accesul în complex se face prin terasa restaurantului după care se coboară pe scările din partea stângă. Biletul de intrare costă 12 lei pentru un adult, 8 lei pentru copiii peste 3 ani şi 10 lei pentru pensionari. Biletul este valabil o zi întreagă şi se poate părăsi complexul, cu condiţia să îl ştampilezi la ieşire. Noi am plecat la orele prânzului şi am revenit după-amiaza fără nicio problemă.

    Complexul este în prezent total schimbat. Dacă acum câţiva ani puteai vedea doar nişte iarbă şi o baltă cu nămol, acum acesta a fost modernizat. Pe de o parte a bazinului cu apă sărată se găsesc pe iarbă, la umbră, frumos aşezate pe rânduri, şezlonguri din pânză, iar pe cealaltă parte, şezlonguri rabatabile din plastic şi umbreluţe mari de plajă. De reţinut că şezlongurile sunt gratuite, nu se plăteşte nimic suplimentar. Dimineaţa este mai puţin aglomerat, dar nici după-masa nu s-au ocupat în totalitate.

    Ştrandul este amenajat în aer liber şi funcţionează doar pe perioada verii. Acesta este renumit pentru apele minerale clorurate, bicarbonate, sodice şi calcice, uşor feruginoase şi care dau culoarea maronie a apei. Nu ştiu la cât timp se schimbă apa din bazin dar vreau să sper că aspectul închis al apei se datorează exclusiv proprietăţilor apei. În orice caz, la intrarea în complex eşti avertizat că este obligatorie folosirea duşului atât la intrarea cât şi la ieşirea din bazin şi că este totodată interzis accesul cu nămol în bazin. Bazinul este destul de lung, la intrarea principală are în jur de 1, 35m, în capătul opus fiind mai adânc. Cei mici nu au fost uitaţi şi pot intra în bazinul mic, care comunică cu cel mare dar este separat printr-un grilaj, astfel încât copiii nu pot trece dintr-o parte în cealaltă. Apa în bazinul mare are o temperatură potrivită, mai caldă este în bazinul pentru cei mici. La intrarea în bazin există scări de acces, în stare destul de bună, singurul punct în minus ar fi suprafaţa alunecoasă de pe fundul bazinului. După cum spuneam, apa este închisă la culoare, fără impurităţi, doar la marginea bazinului mai vezi câte o frunză plutind. Pereţii bazinului arată puţin mai inestetic, probabil din cauza apei naturale, dar pe mine nu m-a deranjat. Apa te ţine la suprafaţă, nu mi s-a părut totuşi la fel de sărată ca la Ocna Sibiului. Spun asta pentru că spre deosebire de Ocna aici am putut înota destul de uşor.

    Punctul de atracţie al complexului este nămolul sapropelic. Acesta se găseşte în capătul opus al complexului, pe fundul unor bălţi mai mari. Aici, toată lumea, cu mic cu mare, se unge din cap până în picioare cu nămol şi apoi se usucă la soare, pe iarbă, până capătă o crustă asemănătoare cu pielea de elefant. Bălţile sunt frumos îngrădite cu gard din răchită iar în apropiere, trecând peste un podeţ artificial din lemn, ajungi într-o oază de verdeaţă cu iarbă multă şi un copac în mijloc şi băncuţe pe margine. Testele efectuate la un institut specializat din Neuchatel, Elveţia, au arătat proprietăţile de netăgăduit ale nămolului de la Perşani pentru tratarea diverselor boli ale oaselor, reumatismului, dar şi a altor afecţiuni. Se spune chiar că nămolul din Perşani este mai puternic decât cel din Techirghiol care este tot mai afectat de procesul de îndulcire a lacului şi medicii de pe litoral îşi trimit pacienţii din Ardeal la “tratament” la Perşani. Cert este că sunt persoane vârstnice, în special, care vin aici regulat pentru curele cu nămol şi spun că se simt foarte bine.

    Recunosc că am fost plăcut impresionată de felul în care este amenajat complexul. Se vede mâna de gospodar. Pe lângă bazinul mare, cu ape minerale, mai există un bazin mai mic cu apă rece şi care avea un aspect mult mai inestetic, nu ştiu exact la ce servea. Oamenii care cunosc bine locul mi-au spus că este bine să te speli de nămol tot în balta de unde l-ai luat, nu la duş, mai ales că apa la duşuri este foarte rece şi nămolul se duce greu. Cei care cunosc acest aspect veniseră dotaţi cu bureţi de baie, cârpe. Eu nu am ştiut cum stau lucrurile, la Techirghiol te puteai clăti uşor în lac, dar aici locul nu este aşa de generos. Proprietarul s-a gândit la cele mai mici detalii şi a amenajat şi cabine de schimb, cu un mic cuier înăuntru, foarte utile. Inedit mi s-a părut faptul că în complex există şi un loc unde îţi poţi prepara singur grătarul şi un foişor unde poţi lua masa. Totuşi, este interzisă aprinderea focului în alte locuri, un aspect perfect normal. Demn de apreciat este şi faptul că nu este interzis accesul cu mâncare şi băutură şi oamenii veneau cu lădiţe frigorifice, preţurile de la restaurant fiind la băuturi, cel puţin, destul de mari: 4 lei sticla de 2 l de apă minerală, 8 lei- 2l de cola. Cu toate acestea, restaurantul nu ducea lipsă de clienţi, la loc de cinste era, pe un panou, specialitatea bucătarului: piept de pui marinat cu cartofi franţuzeşti şi castraveţi noi muraţi - 21, 5 lei.

    Complexul oferă şi cazare la căsuţe. Preţurile sunt foarte accesibile: 40 lei căsuţa de 2 locuri şi 80 lei căsuţa de 4 locuri. Sâmbăta când am fost noi nu mai erau locuri libere la căsuţele cu 2 paturi. Tariful de cazare nu include şi accesul la băi care se plăteşte separat.

    Muzica difuzată era plăcută, atât lentă cât şi mai vioaie, de vacanţă, dar fără manele sau muzică populară. În cadrul complexului este amenajt şi un lac de agrement unde se pot închiria bărci şi hidrobiciclete pentru 10lei/30 min şi 20lei/ora.

    Mie mi-a plăcut aici şi voi reveni cu siguranţă. Apreciez eforturile proprietarului şi, deşi ar mai fi câte ceva de făcut, cred că este pe drumul cel bun. Recomand acest loc celor care au probleme de sănătate sau, pur şi simplu, doresc să se relaxeze şi să aibă parte de un tratament natural. Doresc să precizez că ştrandul de la Perşani nu se poate compara cu o piscină modernă sau cu complexul de la Paradisul Acvatic din Braşov. Totuşi, deşi complexul nu este luxos şi apa nu este limpede, aici te simţi mai aproape de natură.

    Fiţi fericiţi, cu toţii şi, nu uitaţi, bucuria vine din suflet şi din lucrurile mărunte!

    Vă rog să ataşaţi ca fundal muzical melodia lui Ricky Martin, “Livin’ La Vida Loca” -- http://www.trilulilu.ro/KarinePaula/e917ef898f064d care ne-a întâmpinat când am ajuns noi în complex. Mulţumesc

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de krondia* in 06.08.10 16:42:22
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 34135 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Baile Persani, intrarea se face prin terasa restaurantului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9500 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    dannek
    [06.08.10 17:25:15]
    »

    @krondia

    Multumim ca ne pastrezi mereu vie imaginea unor locuri uitate!

    mariana.olaru
    [06.08.10 17:28:44]
    »

    Întâmplarea face ca abia întoarsă din concediu , primul review pe care am avut plăcerea să-l lecturez pe site să fie al tău. Am regăsit aşadar stilul simplu şi elegant cu care ai darul să descrii locuri la prima vedere banale, dar care îndată devin priorităţi pe lista proiectelor noastre de wick-end.

    400 PMA pentru darul darul tău desăvârşit de a ne face să vedem locurile de lângă noi cu alţi ochi, deşi am trecut de multe ori nepăsători pe lângă ele , din neştiinţă sau din lipsă de interes.

    webmaster77
    [06.08.10 17:50:16]
    »

    mutat la "DESCOPERA TARA FAGARASULUI"

    pepsi70ro
    [06.08.10 18:51:18]
    »

    Superb povestit, felicitari! Intamplarea face ca aprecierile sa fie insotite de superbonus. Il meriti din plin!

    trandafir 1970*
    [06.08.10 18:54:28]
    »

    M-am bucurat citind acest review de 2 ori: odata, ca ai adus in atentie un loc benefic pentru sanatate si al doilea rand, pentru ca ilucrurile incep sa se miste, incet dar sigur, in domeniul balneoclimateric. Sincer, credeam ca vei vorbi despre un loc parasit si iar oftam dupa bogatia locului dar lasata in paragina.

    Primeste un vot de la mine, cu nostalgia ca nu pot sa onorez o vizita cat de curand aici; distanta ma face sa ma indrept in week-end spre un alt loc, mai aproape de mine, unde vreau sa vad cu ochii mei transformarile: Slanic Prahova.

    Ma bucur pentru voi, cei din zona, ca aveti un strand minunat, cu multiple efecte curative!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dorgo
    [06.08.10 20:40:52]
    »

    @trandafir 1970

    despre Slanic Prahova, numai de bine, am fost anul trecut, cred ca maine sau poimaine voi scrie un reviw, este statiunea care mi-a placut cel mai mult din intreg judetul Prahova.

    georgiana
    [06.08.10 20:48:16]
    »

    Faine poze!

    Deci, se mai poate si la noi... probabil tot sloganul ''omul sfiinteste locul''...

    dorgo
    [06.08.10 20:53:36]
    »

    @krondia

    Ai scris un review excelent, matematic, un adevarat buletin informativ al statiunii, ai o rabdare de Sisif in a gasi fiecare firmitura de informatie, ai stofa de reporter, meriti si de la mine punctajul maxim!

    Hai, ca nu mai e mult, si esti pe podium!

    webmasterXY*
    [06.08.10 20:58:49]
    »

    Mai bine mai târziu decât niciodată, a venit şi muzichia...

    krondia*AUTOR REVIEW
    [06.08.10 21:11:07]
    »

    Mulţumesc tuturor pentru asprecieri. Adevărul este că avem locuri frumoase, de multe ori trebuie doar să deschidem ochii şi să privim atent în jur. Pe mine m-a fascinat întotdeauna să descopăr partea ascunsă a lucrurilor, să privesc dincolo de ce se vede, a intuit bine @mariana_olaru. Pe de altă parte, eu nu sunt o fire pretenţioasă, mă simt mai în elementul meu în locurile simple, aproape de natură, locuri despre care povestesc cu plăcere. Mă bucur din tot sufletul că s-a inventat AFA şi că pot împărtăşi cu voi toate aceste experienţe pentru că bucuria nu este deplină dacă o trăieşti singur. Şi, sincer vă spun, aprecierea voastră este cea mai mare recompensă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [08.08.10 22:46:43]
    »

    Şi, sincer vă spun, aprecierea voastră este cea mai mare recompensă.

    Cu adevarat meriti din plin aprecierile noastre pentru felul minutios in care descrii fiecare-ti review in parte, rabdarea si placerea de a ne incanta mereu cu cate un nou review surpriza.

    De ce spun acest lucru, deoarece lecturandu-ti cu placere nenumaratele-ti impresii (ma refer in special la cele din Romania), am descoperit locatii deosebite ce mi-au starnit intr-adevar curiozitatea sa ajung sa le si vizitez.

    Sincera sa fiu, cand ne intorceam acum o luna de la Alba Iulia, am zarit pe partea dreapta a drumului acest complex ,,ochios'', dar la prima aruncatura de privire am crezut ca este doar un restaurant unde se mananca bine (erau destule persoane la masa) si un simplu strand unde se balaceste lumea.

    Sotul meu chiar a regretat ca n-am oprit sa aruncam o privire, mai ales ca era ora pranzului si ave o foame de lup...

    Mă bucur din tot sufletul că s-a inventat AFA şi că pot împărtăşi cu voi toate aceste experienţe pentru că bucuria nu este deplină dacă o trăieşti singur.

    Si eu ma bucur enorm ca ne poti fii un ghid de nadejde si intr-adevar bucuria ce-o intalnesti in fiecare locatie pe unde poposesti s-apoi cu lux de amanunte ne-o impartasesti, fii sigura c-o ,,gustam''si noi din plin si o fructificam ca atare

    Felicitari si votul nr. 11 cu tot dragul !

    creivean
    [17.08.10 18:46:10]
    »

    Cam departe de Oradea ( vezi foto 22 ), că altfel, trăgeam o fugă până acolo.

    webmaster
    [28.05.13 11:01:53]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă Băile Perșani" (nou înființată pe sait)

    Adina - addcont
    [04.07.16 18:53:42]
    »

    Poate da cineva informatii mai recente despre bai? S-au mentinut in stare buna?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Adina - addcont, dananecula, dannek, dorgo, georgiana, krondia*, trandafir 1970*
    Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Băile Perșani:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07758617401123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1