ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 20.07.13
STATUS: SENIOR
LUNA
NOV-2018
prieteni
PREȚ in funcție de comandă ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Cluj și împrejurimi

Restaurantul-pizzerie ”SANTA LUCIA”

TIPĂREȘTE

MOTTO: ”După o corbă de burtă, te alegi cu o burtă de ciorbă! ”

 

După cum știți din rewiew-ul anterior despre restaurantul-pizzerie SANDANY sunt un împătimit al ciorbei de burtă. Așa că vânez cu osârdie, cum am făcut-o și la Vatra Dornei (Mon Amour) și la Alba Iulia (Preciosa), localurile unde pot consuma o ciorbă de burtă ca la mama acasă, deși, trebuie să mărturisesc că nici mamei și nici nouă (mie și lui nevastă-mea) nu ne iese așa de bună ca la un restaurant de top.

Așa că după ce am descoperit ciorba de burtă de la SANDANY, tot pe str. General Traian Moșoiu și tot înspre Spitalul Militar, am intrat, într-o doară, în Restaurantul-Pizzerie SANTA LUCIA. (vezi foto)

După o veche clasificare (nu știu dacă mai este în vigoare) localul s-ar încadra în cat. II-a ca aspect și mai ales ca prețuri! În decursul vieții m-am obișnuit să apreciez un astfel de local după calitatea felurilor de mâncare, după curățenie, după serviciul cât mai prompt, după amabilitatea personalului (care se resfrânge automat și asupra quantumului bacșisului!). Nu intru să plătesc somptuozitatea localului, ci intru să mănânc un fel preferat, să mă simt bine și să-mi placă să mai vin și altă dată.

Nu pot să vă spun de ce s-a preferat acest denumire, SANTA LUCIA; după numele tradiționalei canțonete napolitane sau după numele primei martire crestine, sanctificată ulterior și al cărei hram este sărbătorit în Norvegia, Suedia și în zona unde se vorbește limba suedeză din Finlanda, pe 13 decembrie. Pe frontonul clădirii este o statuetă, nu a sfintei Lucia, ci a unui bucătar care vă invită să intrați. În partea dreaptă, lângă cele câteva trepte de la intrare, te întâmpină un panou care anunță cele trei feluri de meniuri fixe; de 12,15 și 20 lei, pe care am să le detaliez mai la vale. Pâtrunzi apoi într-un soi de cerdac, cu două aripi, dotate cu banchete, măsuțe și SCRUMIERE, acesta fiind fumoarul unde nărăviții tabacului își pot face damblaua lângă o cafeluță aburindă, fără să se încalce legea și, mai ales, fâră să deranjeze pe nimeni. Amatorii de fumat între feluri pot sevi meniul dorit tot în fumoar. Asta vara, că iarna e mai greu să stai în aer liber. Acest ”loc pentru fumat” mărește atractivitatea localului cu încă o categorie de consumatori, după cum bine vă puteți da seama.

De aici, intri în restaurant, în sala mare, cu aspect de terasă, mobilată cu destula vegetație menită să-ți încănte ochiul. De o parte și de alta a coridorului central sunt postate câte 5 mese cu 8 locuri fiecare, dispuse perpendicular, dar care, cu ocazia diverselor evenimente, se pot reașeza într-o masă lungă, paralelă cu peretele. Vara, pe caniculă, aspersoarele instalate lângă tavanul cu luminator, care lasă să pătrundă lumina soarelui, împrăștie o boare fină

care răcorește aerul sălii. Mesele sunt curate, cu lacul intact, tacâmurile așișderea, ospătărițele tinere, drăguțe, amabile și rapide. Pe un perete nelipsitul TV cu plasmă de mai dimensiuni pe care se pot urmări programele dorite.

Din sala mare poți pătrunde în una mai mică, cu aspect de separeu cu 24 de locuri la masa aranjată întotdeauna de sărbătoare și care are în dreapta un mic bar și în față oficina unde tronează și lucreaza master chefa localului, autoarea de drept a bunătăților.

Și acum să relatez câte ceva despre prețuri, ca să vă faceți, cât de cât, o idee.

Băuturi, pentru că la ciorba de burtă comand (pour bonne bouche) și 100 g votcă V33, pe care o consider printre cele mai bune din țară) și care SANTA LUCIA are grijă să se aprovizioneze în cantități suficiente, a constituit un atuu în plus să rămân fidel localului. Spun aceasta pentru că majoritatea restaurantele clujene preferă să-ți bage pe gât tot feluri de votci ”străineze”, care, în afară de prețul pipărat, nu prezintă nici un fel de calități față de votca produsă de PRODVINALCO-Cluj. Să revenim cu căteva spicuiri din ofertă:

100 g votcă V33 - 7 lei
Bere românească la sticlă - 5 lei
Bere la halbă (la fel de bună) - 4 lei
Bere neagră la sticlă (preferata mea) - 7 lei
Shot-uri (25 ml) - 5 lei

Ciorbe:
Ciorbă de burtă - 10 lei. Pâinea, ardeiul iufe - câte 1 leu, smântâna - 2 lei
Ciorbă rădăuțeană - 10 lei

Supe:
Supă cremă de ciuperci - 15 lei

Pizza:
Pizza mică (cca 350 g) - 15 lei, mare (de la 450 - 700 g (!) (pizza Santa Lucia -20 lei.) Se poate comanda pizza cu blat pufos, cu un supliment de 3 lei sau, la cerere, diverse adaosuri (cașcaval, suncă, porumb, salam, etc) cu un plus de 2-3 lei.

Cartofii prăjiți delicioși, pe care obișnuim să-i consumăm la bere - 5 lei porția

MICII (la grătar, nu prăjiți în tigaie) - 2 lei/buc. (!) pâinea și muștarul în preț.

Snițel de pui - 7 lei.
Cașcaval pane (2 buc) - 17 lei
Aripioare crocante de pui - 5 lei.
Păstrăv la grătar cu mămăligă - 22 lei
Înghețată (delicioasă - două globuri mari) - 12 lei
Platoul de Breakfast (care poate înlocui masa e prânz) -25 lei
Papanași, clătite, etc.

Și acum să trecem la meniurile fixe. Printre cele mai ieftine din oraș! După câte știu, numai Cantina Primăriei, unde se distribuie mâncare gratuită asistaților sociali, mai are un meniu fix de 12 lei, Așadar:

Meniul de 12 lei:
Ciorbă de fasole boabe
Piure de spanac cu ochiuri

Meniul de 15 lei:
Ciorbă de fasole boabe
Pireu de cartofi cu cârnat

Meniul de 20 lei:
Ciorbă de fasole boabe
tocănița de pui
o clătita ce gem

De notat și de remarcat; aceste meniuri SE SCHIMBĂ în fiecare zi, repetându-se numai după 3 zile!

Mai nou, pot să vă anunț că i-am ”sedus” și pe colegii mei de la Cenaclul SATIRICON al epigramiștilor clujeni, să ”adopte” acest local pentru a bea câteva beri asezonate cu niște cartofi prăjiți, după sedințele de cenaclu. Avem în proiect să facem un microrevelion în ianuarie 2019 tot aici.

Nu am legături de afaceri cu acest restaura,nu am acțiuni la el,l-am descoperit din întâmplare (după SANDANY),îmi achit consumația ca oricare consumator și îi voi rămâne fidel până când nu mă va dezamăgi sau voi găsi ceva mai bun privind raportul caltate/preț.

Adresa: Restaurant-Pizzerie SANTA LUCIA, str. General Traia Moșoiu (fostă Dostoievsky), nr. 20 (înainte de Spitalul Miltar), tel. 0740.862.724. Se poate ajunge cu autobuzul 24 sau cu troleul 25, precum și cu unul din taxiu-urile municioiului.

Dragi colegi și prieteni AFA, când poposiți prin Cluj-Napoca, dați-mi de știre ca să vă însoțesc cu drag să degustăm o ciorbă de burtă la SANTALUCIA. Veți putea să-mi verificați spusele la fața locului și mie să-mi mai treacă de dor până la viitoarea întâlnire AFA


---
Trimis de ioan marinescu in 17.11.18 13:20:32
Validat / Publicat: 17.11.18 16:32:10
VIZUALIZĂRI: 904INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ. A mai fost în/la: La restaurant-pizzerie Sandany din zonă
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema [17.11.18 16:51:14] »

@ioan marinescu:

O oferta de nerefuzat! Preturi foarte foarte bune! Poate incerc si eu cu proxima ocazie. Si sunt sanse sa nu fie departe acel moment!

Felicitari pentru articol! Venit pentru mine la momentul potrivit! Numai bine!

adrianbogdan [17.11.18 18:01:38] »

Buna seara!

Am citit si am notat! Bun.

Zoazore [17.11.18 19:13:08] »

@ioan marinescu: Off, nene, mari păcate-ți făcuși!

P20 și pizzele alea... Merg la frigider să ronțăi ceva!

Localul arată chiar foarte bine!

Nici prețurile nu-s mari, e de încercat!

Darrrr... aci n-aveau ciorbă de burtă?

ioan marinescu [17.11.18 19:15:11] »

@Dan&Ema: Mulțumesc mult! Aștept vizita!

ioan marinescu [17.11.18 19:19:06] »

@Zoazore: Am nimerit într-o pauză de produs pentru că cererea e mare. De, li s-a dus vestea. Prudent, înainte de a mă duce la o ”degustare”, dau telefon dacă e au în stoc!

Radu Tudoran [17.11.18 20:57:30] »

Pe mine m-ai prins dupa vizita la dentist. Citesc si plang / Rabd si plang. Dar nu-s invidios pe cine s-a sarurat

ioan marinescu [18.11.18 10:48:45] »

@Radu Tudoran: Pai da, că unde mănâncă patru se mai poate uita și al cincilea. Treaba cu stomatologul ți-o doresc să iasă cu bine și fâră costuri prea mari! Mulțumesc mult pentru vot! Nu rămân dator!

nicole33 [18.11.18 10:54:38] »

@ioan marinescu:

Bună recomandare, "gustos" articol, mai ales pozele

Preţurile sunt foarte bune.

Îl voi vizita cu siguranţă la următoarea vizită la Cluj.

Să vă fie de bine!

ioan marinescu [18.11.18 10:55:59] »

PRECIZARE IMPORTANTĂ!

Meniurile publicate in rewiew sunt pentru date de 15 noembrie a. c.

Pentru data de 16 nov. sunt planificate ale feluri de mâncare, la fel și pentru data de 17.

După care se reia ciclul.

mishu [18.11.18 22:32:15] »

@ioan marinescu: Prea multe recomandari pentru Cluj, trebuie sa il bag in plan.

Felicitari, votat cu mare drag.

ioan marinescu [19.11.18 10:17:22] »

@mishu: Mulțumesc frumos pentru apreciere! Aștept să vedem împreună aceste recomandări la fața locului!

StefaniaM [01.10.19 00:27:00] »

Suna bine meniul, propun sa va uitati si peste acest site https://pizzerianapolicentrale.ro/

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, ioan marinescu, mishu, Radu Tudoran, StefaniaM, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.115433931351 sec
ecranul dvs: 1 x 1