ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.03.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brădeni [SB]
ÎNSCRIS: 10.10.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
MAR-2011
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
68.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant Hotel Casa cu Cerb - La cerbul laudat sa nu te duci flamand...

TIPĂREȘTE

La cerbul laudat sa nu te duci flamand

Pentru ca tot asa pleci de la restaurantul hotelului ’’Casa cu cerb “ din Sighisoara, si in plus cu buzunarele ceva mai usurele.

Am fost la acest restaurant de curand, cu un grup de prieteni, intr-o zi de joi, dupa amiaza. Cunosteam restaurantul de la inceputurile sale si pastram cele mai bune impresii. Aunci am ramas incantati de arhitectura, ambianta usor romantic, personalul serviabil si binevoitor. Cu totii erau cu zambetul pe buze si dornici sa ne serveasca. La plecare, copiii nostri, micuti atunci, au primit cate un breloc cu imaginea hotelului, de care au fost foarte mandri. Este adevarat ca mancarea nici atunci nu se remarca prin ceva deosebit, dar cantitativ si calitativ era pe masura pretului platit.

Acum am regasit, desigur, aceeasi arhitectura, cu bolti din caramida aparenta, ca intr-o pivnita, curatenie, caldura potrivita, liniste si inauntrul restaurantului si afara, pe stradutele cetatii, aproape pustii la acea ora si zi. Nici urma de miros de mancare sau de alte mirosuri, mesele aranjate corect, fete de mese impecabile. Totusi, ambianta era cu totul alta. Personalul era mai degraba apatic, indiferent, nici o urma din atmosfera romantica a inceputurilor sau de zambete binevoitoare de altadata. Aveau mai degraba aerul ca i-am deranjat. Un lucru bun care s-a pastrat de atunci este faptul ca salonul de nefumatori este complet izolat de cel al fumatorilor, sunt doua spatii distincte, cu doua intrari separate si chiar daca exista si o cale comuna intre cele doua, fumul nu razbate dincolo de sectorul lui.

Grupul nostru a numarat 14 persoane si fiecare a comandat ce i-a placut. La intrare, vazusem deja preturile afisate la cateva din felurile de mancare, asa ca lista de bucate n-a fost o surpriza prea mare. Eu si sotul meu am ales pastrav-13 lei100g, garnitura de conopida cu cascaval si smantana -17 lei, paine si o canita de 250 ml de vin alb-12lei. Am platit pentru toate acestea plus un nectar Prigat, 114 lei. Tot peste au mai comandat alte doua persoane din grup, numai ca pestele meu era cu totul diferit de al lor. La gust era bun, dar in vreme ce la ei pestele avea carnea umeda, moale, al meu o avea uscata si tare. Nu era greu sa-ti dai seama ca al meu era un peste gatit mai demult si care fusese incalzit. Sau poate fusese recuperat dintr-o alta farfurie? Sper ca nu! Garnitura de conopida era o portie numai buna pentru cei aflati la dieta: putina, smantana era sub forma de dare, iar cascavalul prezent ca “urme de…”. Nu comentez neaparat pretul, desi si aici e ceva, dar faptul ca dupa aceea eram tot flamanda si pe deasupra si cu teama unor oarece probleme intestinale datorate pestelui refolosit din care totusi am gustat, asta chiar ca nu e de tolerat.

Nici altii din grup n-au fost mai norocosi. Un prieten a luat piept de curcan, in jur de 25 lei, care piept era tare ca talpa si ars pe margini. Pulpele de pui dezosate erau de fapt doua bucati de ciocanele ceva mai mari, dar in nici un caz pe masura pretului cerut. Canitele de vin, unele, erau gradate, iar unii dintre noi au remarcat ca nu contineau cantitatea pt. care am platit, semn ca din fiecare fusese’’ ciupit’’ cate putin. Am fost cu totii serviti de un singur ospatar desi doar noi eram in acel spatiu. Sigur ca el a facut tot ce a putut sa ne impace pe toti, a fost amabil, dar cam "robotizat’’. Chiar cand am plecat au aparut doi turisti straini si as fi vrut sa observ daca si cu ei era la fel de “intepat”, dar a trebuit sa plecam. Abia cand a debarasat a venit un coleg mai mult sa-l asiste, decat sa-l ajute, desi nu parea un ospatar incepator.

Eu nu spun ca de regula asa stau lucrurile la “Casa cu cerb’’, dar de data aceasta asa a fost. Regret sincer pentru ca era un loc la care am tinut, unde m-am simtit bine si pe care, cu siguranta, l-as fi recomandat oricui. Acum insa, stiu sigur ca pentru o vreme am sa-i admir arhitectura doar de afara. E gratis deocamdata!


[fb]
---
Trimis de kikiritzi in 05.03.11 17:52:34
Validat / Publicat: 05.03.11 19:13:07
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4796 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kikiritzi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

RobertCodescu
[05.03.11 20:57:36]
»

Totusi chiar NICIO POZA! ? ! ? ! Macar din superba Cetate Medievala daca la Casa cu Cerb NU ati facut!!! Hai ca stiu eu ca ai ceva pe undeva ascunse niste poze!!!

Roxanna 74
[29.02.16 09:51:17]
»

Feriti!!! Bucatarie mizera!!!

====

Am fost la plimbare pe stradutele din cetatea Sghisoarei admirand peisajul. Dupa atata plimbare si dupa ce am vizitat tot ni s-a facut foame. Si a inceput cursa dupa un loc unde poti manca decent. Surpriza!!! Nu gasesti. Totul e scump si mancare de proasta calitate.

La toate restaurantele pe langa care treceam era liniste, doar chelnarii. Am ajuns si la Casa cu Cerb. Trecand pe langa geamuri se vedeau decat chelnarii jucand carti la o masa.

Pe o laterala a casei este bucataria. Am avut ghinionul sa ne uitam pe niste guri de aerisire. Si a fost oribil cand am vazut unde se pregateste mancarea acea scumpa. Am incercat sa facem poze dar nu se vedeau ok din cauza palelor de la aerisire care se invarteau. Dar ne-am convins sa plecam mai departe dezgustati de mizeria si haosul de acolo.

In multe restaurante de fite exista in spate niste bucatarii improvizate si mizere.

===

NOTA WM: acest text a fost trimis spre publicare ca „articol” la rubrica pensiunii mai sus menționate. Neîndeplinind condițiile de publicare ca articol de sine stătător (NU e vorba despre pensiune, nici măcar NU au intrat efectiv în restaurant), a fost mutat ca ecou aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Roxanna 74
[29.02.16 10:59:19]
»

@kikiritzi - Am fost weekend-ul 26-28.02.2016 in Sighisoara. Camerele sunt curate, e adevarat dar bucataria unde se prepara acele bucate scumpe si cica de fite e mai mult decat jalnica. Tigai negre din cauza grasimii intarite, aragaz de apartament cu folie de aluminiu, mobilier modest tot de apartament. Sa nu va ganditi ca au o bucatarie Horeca civilizata... NU!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
kikiritziAUTOR REVIEW
[29.02.16 19:18:26]
»

@Roxanna 74 - Imi pare rau sa aud ca e mai rau decat am constatat noi acum ceva vreme. De atunci nu am mai avut curiozitatea sa le mai trecem pragul.

Nu sunt o experta si nici nu pot fi categorica in privinta restaurantelor din cetate, pt ca nu am fost peste tot, dar atunci cand dorim sa iesim la un restaurant din Sighisoara, alegem unul din afara cetatii.

In cetate, singurul loc pe care il frecventam constant este 'House On The Rock', pt. prajituri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
kikiritzi, Roxanna 74
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sighișoara și împrejurimi? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045122861862183 sec
    ecranul dvs: 1 x 1