ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Acasa la... hobbiti

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Duminica trecuta am fost acasa... la hobbiti. Da, chiar asa, la hobbiti. I-am vizitat, am mancat la ei, am discutat, am cantat, ne-am distrat. Chiar daca Castelul de Lut din Valea Zanelor din Porumbacu de Sus judetul Sibiu nu este chiar semiingropat in pamant totusi este construit intr-o arhitectura in stil... hobbit?

Indiferent daca proprietarul a fost sau nu inspirat din filmul de succes, - trailer aici - si care a innebunit o lume intreaga, constructia este unul de basm, de poveste iar imprejurimile (care au existat cu mult inaintea hobbitilor) despre care o sa mai povestesc putin in prezentul articol de asemenea.

Hobbitii au fost creati de catre imaginatia umana, mai exact de catre scriitorul John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) autorul cartilor The Hobbit si Lord Of The Rings. Au urmat filmele. Locuintele, casele in care au trait hobbitii au multe elemente arhitecturale in forma circulara. Asa se face ca atat ferestrele cat si caile de acces, usile au acea forma circulara deosebita, dar si alte elemente ale cladirilor. Asa a luat nastere un nou stil arhitectural in ultima perioada si in Romania. Si asa cum am scris la inceput Castelul de Lut nu este semiingropat in pamant asa cum ar trebui sa fie o casa de hobbit, dar are multe elemente din acestea. Iar restaurantul care s-a construit langa va avea un acoperis verde adica va semana mai mult cu un lacas de hobbiti. Abia astept deschiderea din martie a restaurantului (cel putin asa s-a promis dechiderea deja intarziata) ca voi servi si manca ca un hobbit pe acolo (dar pentru pofta de mancare va trebui sa fac o drumetie cel putin pana la cabana Negoiu si retur...)

Cum sa ajungem la Castelul de Lut? Din drumul national DN1 sau E68 in localitatea Porumbacu de Jos cotim la stanga dinspre Brasov sau la dreapta dinspre Sibiu (40 km din Sibiu) pe DJ105J. Dupa inca 9 km ajungem la destinatie dupa ce am iesit din Porumbacu de Jos si am traversat Porumbacu de Sus. Zona este una turistica Creasta Muntilor Fagaras este vizibila in toata splendoarea ei daca nu este innorat. Drumul este asfaltat pana la destinatie. In centrul Porumbacu de Sus imediat langa biserica la o intersectie apare indicatorul cu obiectivul descris:la stanga. Dupa inca cativa km apare inca o intersectie, drumul judetean care a devenit intre timp forestier continua inainte dar la stanga observam Castelul de Lut. Gasim o parcare cat de cat incapatoare si intram pe proprietatea de cca 8000 mp pe care se gaseste constructia. Felicitari proprietarului, datorita arhitecturii deosebite a reusit sa transforme viitoarea pensiune + restaurant intr-un obiectiv turistic. Siteul unittii (inca in constructie) aici.

Am inteles ca pe langa arhitectura deosebita si materialele folosite sint ecologice s-a folosit cob (un amestec (pamant lutos, paie, nisip, apa) si multe alte materiale naturale. Iar formele constructiei au dat mari batai de cap arhitectilor, de ce nu m-au luat pe mine (eu antitalent in constructii inamicul liniilor drepte mai mult ca sigur reuseam... din prima ). Imi place si viitorul restaurant care va avea un acoperis... cu plante (sper sa fie mai mult decat iarba) dar centrul de interes este clar... cladirea principala cu formele ca din basm. Nu degeaba le place la copii chiar daca... zanele lipsesc. In schimb exista Azor cainele unitatii, pe panoul din fata scrie clar:accesul la animalele de companie este permisa atata vreme cat raman prietenosi cu Azor catelul nostru si totodata gazda Dvs. Greu de grezut... asa ca mai bine lasati animalele de companie acasa sau in masina...

Dupa ce va fi gata pensiunea va dispune de 10 camere (din care 4 sint apartamente) si restaurant. Curtea spatioasa din prezent dispune doar de o zona de socializare mobilata cu busteni pe post de mobilier de gradina cu raul Porumbacu curgand langa (de fapt este un punct forte cu raul curgand pe acolo) In viitor va fi si loc de joaca pentru copii (eu nu am vazut in prezent) dar si un magazin de souveniruri. Daca proprietarul doreste pot sa ii dau si inca o suta de alte idei (una din ele va fi bineinteles organizarea de drumetii montane)

Deoarece pensiunea inca nu este gata, obiectivul se poate vizita intr-un timp relativ scurt asa ca trebuie sa mai vin cu cateva idei de petrecere a timpului liber daca tot v-ati deplasat pana acolo.

Biserica ortodoxa din Porumbacu de Jos are hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita in anul 1854. Inainte de aceasta data a existat o biserica de lemn aici. Stilul arhtectural este cel romanic cu o singura nava si turn clopotnita. Atat constructia cat si renovarile ulterioare au fost suportate din punct de vedere financiar de catre credinciosii din Porumbacu de Jos. Porumbacu de Jos este mentionat in documente prima data in 1733.

Biserica ortodoxa din Porumbacu de Sus are hramul Sfantei Paraschiva. De si exista documente care atesta existenta acestei localitati din 1223, biserica a fost zidita in 1903. Ca si in Porumbacu de Jos si aici a existat o biserica de lemn inainte.

Cabana Negoiu cred eu ca a fost si este atractia principala a zonei. Drumul partial asfaltat, partial forestier mai mult mult sau mai putin accesibil de la Halta CFR Porumbacu pana la capat are o lungime de 23 km. In prezent mare parte este asfaltata, urmeaza o portiune de drum de pamant cat de cat buna dar inaintand in padure devine tot mai greu accesibil cu masinile normale si este de dorit un SUV. (in plimbarile mele pe acolo am vazut de cateva ori bai de ulei sparte si dare de ulei de cateva sute de m)

Dupa ce ajungem la Cariera de Marmura de la Porumbacu de Sus putem sa ne gandim sa lasam masina pe undeva. Cariera de marmura (am prins vremea cand era functionala) este aproape un obiectiv turistic si interesant. Dupa cariera se mai poate inainta vreo 2-3 km pana la capatul drumului forestier cu masini off road sau cu garda inalta. De acolo doar cu magarul sau autotalpa. Incepe urcusul sustinut.

Cascada Serbota o gasim daca o luam la dreapta la o intersectie de poteci. (Stanga sus Cabana Negoiu, dreapta Cascada Serbota) Cascada este o splendoare. Drumul de la intersectia pana la Cascada si inapoi cca 1 ora. Pe urma putem continua drumul.

Marcajul traseului turistic de la Porumbacu de Jos pana la Cabana Negoiu este triunghi albastru. Traseul dureaza 8 ore (6 ore pe drumul forestier si 2 ore pe carare) Deci cu masina este mai comod:2 ore in total, se poate face excursie de o zi) Si daca ma gandesc acum ca de vreo 2 ori am facut acest traseu pe jos... dela/pana la hata CFR. Acum n-as mai face acest traseu, drumul forestier te omoara.

Cabana Negoiu se afla la inaltime de 1540m. Exista cabana veche (din 1881) cu o capacitate de 80 de locuri si cabana mai noua 140 locuri. Cabana noua are 2 etaje. Istoria ne spune ca prima cabana a fost infiintata de SKV (Societatea Carpatina Transilvaneana) iar cabana mai noua este din 1957. Facilitatile cabanei sint cazare de la camere cu 2-4-6-10-15 locuri/paturi cu preturi intre 15-35ron/loc (conform site dar neactualizat de ceva vreme cel mai bine sunat) restaurant, sauna, dus (este extra nu sint bai in camere sau cel putin nu au fost cand m-am cazat eu pe acolo) Siteul cabanei aici.

Varful Negoiu este urmatorul obiectiv de vizitat. Dupa ce am mancat, am dormit bine in cabana Negoiu trebuie mers mai departe, al doilea varf ca inaltime din Romania nu mai este departe. Plecam de la cabana urmand marcajul triunghi albastru, trecem printr-o padure de conifere iesim in golul alpin, de aici devine totul foarte spectaculos, in stanga noastra se vede Valea Saratii deasupra noastra Custura Saratii (cel mai periculos loc din traseul de creasta) Ajungem pana la Piatra Caprei, o cascada mai mica numita Cascada Negoiu gasim aici. Urmeaza Piatra Pranzului, Saua Cleopatrei si insfarsit Varful Negoiu cu o inaltime cu doar 9 m mai putin decat Moldoveanu 2539m. Traseul dureaza la dus cca 2 ore inapoi mai putin.

Cazare in Porumbacu de Sus:Am vazut pe un site de specialitate 5 locatii de cazare : Pensiunea Porumbacel (80-90 ron/dbl/noapte), Pensiunea La Bradul Inalt (100 ron), Casa de sub Sipote (100-120 ron), Pensiunea La Curtea Porumbaceana (100 ron) si Pensiunea Soimul (600 ron de inchiriat toata-5 camere+restul) Sint sigur ca mai sint de gasit si alte locatii poate mai ieftine. Oricum cabanele private cresc ca ciupercile pe acolo, nu-i de mirare la ce frumoasa este zona.

Rog WM sa ataseze: The Hobbit&Lord Of The Rings (Metal Remix), avand in vedere ca in videoclip se vad si munti si hobbiti consider potrivit articolului, multumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=QWlGyNUKIJM

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 16.01.17 22:48:37
Validat / Publicat: 16.01.17 23:36:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORUMBACU de SUS [SB].

VIZUALIZĂRI: 7813 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Castelul de lut din Valea Zanelor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54200 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.01.17 23:36:07]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mireille
[17.01.17 06:48:59]
»

@AZE: m-ai imbolnavit cu pozele... e o destinatie despre care nu prea stiam nimic... multumim pentru articol...

elviramvio
[17.01.17 07:55:55]
»

@AZE:

Superbe poze. Pe bietul Azor nu-l vad bine in viitor, era mai simplu daca nu acceptau animale de companie. Ma gandesc cum ar fi sa merg eu doar cu catelul cel mic care e de o smecherie rara, e si destept, chiar n-as avea cum evita un conflict chiar de l-as tine doar in lesa.

Frumoasa zona, sper ca anul asta sa nu ma mai opreasca nimic, sa revenim pe locuri de care ne leaga multe amintiri din tineretea cu cortul.

webmaster
[17.01.17 08:29:37]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Carmen Ion
[17.01.17 11:39:13]
»

@AZE: În urmă cu câteva luni am văzut un reportaj TV despre Valea Zânelor şi m-am minunat de inspiraţia arhitecţilor de a-l aduce pe Tolkien cu ai săi hobbiţi taman aici. Ca să vezi ce le trece unora prin cap!

Nu sunt fană a scrierilor şi filmelor fantasy, însă reviewul tău şi mai ales fotografiile m-au convins ca la următoarea deplasare prin zonă să dau o fugă până la Porumbacu, ca să văd cu ochii mei atmosfera de basm. Acoperişurile ţuguiate mi-au amintit (un pic, ce-i drept) de Alberobello şi casele trulli.

O destinaţie inedită, felicitări!

Zoazore
[17.01.17 15:53:27]
»

@AZE: Ba te contrazic! N-ai fost la hobbiti, ai fost la Alba ca Zapada! Si, mai mult decat atat, acolo locuim noi, ceata de Zane. Io-s aia Zbanghie!

adrianbogdan
[17.01.17 17:58:04]
»

Buna!

Foarte interesanta P12, daca este biserica ortodoxa are o reprezentare atipica fata de ce stim noi.

In rest cum ar spune @mishu votat cu placere.

Dan&Ema
[17.01.17 20:51:13]
»

@AZE:

La cabana Negoiu, varful Negoiu si cascada Serbota am fost in anul 1987!!!

Coborand de pe varf spre cabana am trait cele mai spectaculoase imagini vazute la munte in cele cateva mii de km de drumetie avute la purtator.

Ne-a prins o furtuna cumplita in caldarea superioara cerul era acoperit de nori negri (nu gri) iar fulgerele luminau alternativ ba o culme, ba alta, ba caldarea. Furtuna a fost atat de puternica incat s-au format multe torente si cum la un moment dat trebuie traversat firul principal al apei, aceasta a fost o provocare riscanta. Torentul principal avea vreo 2 m latime si a trebuit sa ne intoarcem o bucata in amonte sa gasim un loc unde riscul traversarii lui erau doar mare in loc de imens. Ne-am legat intre noi si cu mari emotii din 3 pasi am traversat intr-un anume loc apa ne-a ajuns pana aproape la brau si venea cu pietre si bolovani antrenati.

Imaginile succesive intuneric - lumina generate de fulgerele ce brazdau cerul ocupa in topul amintirilor mele de drumetie locul 1

Felicitari pentru articol

Zoazore
[17.01.17 21:04:46]
»

@AZE: Uite-aici pentru conformitate la contrazicerea mea! Ecourile de pe prima pagină!

vezi impresii

AZEAUTOR REVIEW
[17.01.17 21:53:19]
»

@adrianbogdan: Multumesc, un articol interesant despre Biserica cu hramul Sf Paraschiva este aici preluat din ziarul Lumina:

Biserica din Porumbacu de Sus, locaş al Sfintei Parascheva

Ștefan Mărculeţ, 30 Octombrie 2015

Multe dintre locaşurile de cult din Transilvania sunt ocrotite de Sfânta Cuvioasă Parascheva, ca dovadă a unităţii de credinţă a fraţilor români din ambele părţi ale Carpaţilor. Între bisericile ardelene închinate ocrotitoarei Moldovei este şi cea din Porumbacu de Sus-Răsăritean, un monument de arhitectură şi de spiritualitate românească.

Porumbacu de Sus face parte din salba de localităţi ce împodobeşte poalele Munţilor Făgăraş, locuri pline de frumuseţe şi încărcate de istorie sfântă, aşezări unde credinţa ortodoxă a fost păstrată de multe ori chiar cu preţul vieţii. Aşezarea este cunoscută turiştilor pentru drumul care străbate localitatea şi deschide accesul spre vârful Negoiu. Din monografia localităţii, realizată de Valeriu Frâncu, aflăm că numele satului provine din slavonescul „poruba” şi se traduce prin „tăietură”. Acest nume este legat de începuturile aşezării, legate de familiile Soare şi Roman, care au tăiat pădurea din jurul unei fântâni pentru a întemeia satul.

Mărturii documentare despre localitate apar încă din secolul al XIII-lea, la 1223, când numele aşezării apare într-un act de donaţie făcut către mănăstirea din Cârţa. Donaţia a fost confirmată de regele Andrei al II-lea al Ungariei, iar între satele amintite de document apare şi Porumbacu de Sus. La 1446 apare prima atestare documentară a satului, când Porumbacu de Sus este menţionat în predania făcută către nobilul Ioan Ghereb din Bungard. Ca multe alte sate din Ţara Făgăraşului, Porumbacu de Sus a fost binecuvântat şi cu o vatră monahală, distrusă din nefericire de către tunurile generalului Bucov.

La 1680 sunt menţionaţi patru preoţi la Porumbacu de Sus: Stan, Oprea-senior, Oprea-junior şi Ion. Opt ani mai târziu sunt amintiţi cinci preoţi, toţi ţărani care au dat dijmă. Localitatea nu a fost scutită de zbuciumul creat de Uniaţia de la 1700, dar credincioşii au revenit la Ortodoxie de-a lungul timpului. Comunitatea este împărţită în două parohii: apuseană şi răsăriteană. Această împărţire s-a produs la sfârşitul secolului al XVIII-lea sau la începutul secolului al XIX-lea, urmând cumva împărţirea administrativă a satului, despărţit în două de râul ce traversează localitatea. Parohia răsăriteană a avut o veche biserică de lemn, ridicată pe locul actualului cimitir de la marginea satului. La 1903, acest locaş de cult a fost vândut comunităţii din Vasile Lupu, lângă Blaj, pentru că în sat se începuse construirea actualei biserici de piatră, aşezată în centrul localităţii.

Sfinţită la hramul din 1903

Lucrările de zidire la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Porumbacu de Sus au început la 1902, în timpul preotului Nicolae Solomon. Un an mai târziu, locaşul de cult era finalizat. „Sfinţirea a avut loc pe 14 octombrie 1903, chiar la hram. Sfinţirea a fost săvârşită de asesorul Matei Voileanu, delegatul Mitropolitului Ioan Meţianu”, ne-a spus parohul Nicolae Ancău. Conform descrierii făcute de monografia parohială, biserica are fundaţia de piatră, iar restul zidurilor sunt de cărămidă. Acoperişul este făcut din învelitori de ţiglă, iar turnul este din lemn cu învelitori din tablă zincată. Biserica are o formă de navă, cu un stil combinat bizantino-gotic, cu ferestre ascuţite şi unghiuri la turn. Are o singură cupolă centrală, confecţionată din lemn, care apoi s-a tencuit. În 1936, pereţii exteriori au fost înălţaţi cu 0,80 metri, iar turnul a rămas în forma iniţială. Biserica impresionează prin dimensiuni şi prin frumuseţea ei arhitecturală. Hramul Sfintei Parascheva îi oferă locaşului de cult o frumuseţe duhovnicească aparte, iar la fiecare sărbătoare a sfintei credincioşii vin în număr mare să se roage şi să primească ajutor şi har.

Biserica a fost în primă fază zugrăvită, iar în perioada 1983-1993 s-a curăţat tencuiala veche, s-a retencuit şi s-a pictat în tehnica „fresco”. Pictorii au fost Virgil şi Livia Pavel, fii ai satului. Iconostasul a fost sculptat de Igor Dumitrescu, în timpul preotului Nicolae Boboaia. În aceeaşi perioadă s-au adăugat la intrarea în biserică două încăperi, folosite acum pentru arderea lumânărilor, respectiv pentru biblioteca parohială. Lucrări de reparaţii au fost realizate şi în anii 1936,1977,1987 şi 1990. În ultimii ani, au fost realizate multe lucrări de renovare şi de înfrumuseţare. Grija credincioşilor pentru biserica lor parohială este permanentă, încât şi de acum înainte se vor realiza noi lucrări de înfrumuseţare. „Vom continua lucrările de renovare şi înfrumuseţare a bisericii cu schimbarea acoperişului şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom săvârşi această lucrare în perioada următoare”, ne-a mai spus parohul Nicolae Ancău.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[17.01.17 22:00:05]
»

@Dan&Ema: Multumesc, ati avut ceva peripetii pe munte de asemenea si o memorie buna. Cu muntele nu este de joaca, asta am simtit si eu de cateva ori pe pielea mea, cel mai rau este atunci cand te prinde furtuna. De la refugiul Scara pana la Cabana Negoiu a trebuit a cobor odata dupa ce am asteptat 2 zile sa se risipeasca ceata, dar in zadar. Pe urma am stat o noapte si la Cabana Negoiu, dar nici o imbunatatire a vremii. Iar dupa ce am coborat si am mers pe jos cei 23 km de drum forestier, in halta CFR Porumbacu am zarit indreptarea vremii. Prea tarziu, prea obositi sa ne intoarcem, a ramas pe alta data. Dar cu ocazia escaladarii varfului Negoiu (de 2 ori) am nimerit vreme frumoasa o data senin si o data mi mult innorat fara a strica insa excursia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[17.01.17 22:06:34]
»

@Zoazore: Unii cauta zane, altii pe Alba ca Zapada, eu am gasit hobbiti. Poate daca mai beam ceva ii vedeam pe toti la un loc.

krisstinna
[17.01.17 22:16:14]
»

@AZE: Foarte interesant, nu am știu, am notat și cu prima ocazie am să fac o vizită in zonă.

Dan&Ema
[18.01.17 19:07:49]
»

@AZE:

Si eu am avut vreme super la Caltun, in Strunga Dracului si pe Vf Negoiu (a propos eu il stiu de 2535 m, dar exista variante). Cat am stat la pauza de sandwichuri etc pe varf au inceput sa se stranga norii, dar oricat ne-a zorit ghidul tot ne-a lovit furtuna in plin. Dar totul e bine cand se termina cu bine. Pentru grupul nostru asa a fost. Pentru oile care erau in caldare mai putin, ciobanul pe care l-am reintalnit ulterior, ne-a spus ca a pierdut cateva animale luate de torent.

Pentru mine cele mai frumoase cadre vazute, pacat ca nu le am imortalizate intr-un filmulet.

Felicitari pentru dragostea pentru munte si respectul pentru acesta si natura!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[18.01.17 19:36:05]
»

@AZE: Tare mi-aș dori, cu sau fără băutură, să te cunosc! Cu zâne, hobbiți, pitici și ce-or mai fi!

AZEAUTOR REVIEW
[18.01.17 20:01:46]
»

@Dan&Ema: Corect, vârful Negoiu are 2535 m(nu există variante ,atât are), știu ca are cu 9 m mai puțin decât Vf. Moldoveanu, a fost o greșeală de tipar ca am scris 2539m.

adri-nico
[18.01.17 22:47:18]
»

Dupa cum v-a zis Zina Zbanghie, noi sintem o gasca, inclusiv cu zinul Liviu49.

Mi-au placut mult pozele cu peisajul de iarna dar si sugestiile pentru un traseu. Azor e un ciine mare dar foarte blind din ceea ce mi-am dat eu seama in cele doua vizite pe care le-am facut la castel.

Suveniruri se vin de pe acum, inainte de a se face magazinul. Un pic cam scumpicele, dar ceva la 10 lei tot gasesti sa cumperi (un disc, o canita, un magnet) Tricourile erau cam de la 50 lei bucata.

Pentru niste zine mai grasute este bine de mers la Cabana Negoiu?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[18.01.17 23:44:39]
»

@adri-nico: Multumesc pentru completare (oferta din magazinul de souveniruri) de asemenea am si uitat sa specific costul intrarii de 5 ron. Viitoarele preturi pentru cazare inca nu le stim, vom vedea la momentul potrivit. Iar despre raspunsul la intrebarea daca este benefica urcarea la Cabana Negoiu este DA, chiar se pot gasi niste Fat Frumosi pe la cascada dar si sus pe langa cabana...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[19.01.17 00:08:27]
»

@AZE: care 5 lei, breeee?! ca era gratis!!!

n=ai inteles intrebarea. "poate" (ca e sub 50) niste zine GRASE sa urce muntele? din punct de vedere al rasuflarii. nu al fetilor frumosi de la cascada!

AZEAUTOR REVIEW
[19.01.17 13:56:34]
»

@adri-nico: 5 lei a fost intrarea, am primit si bilet, pt copil gratis.

Referitor la intrebare am inteles-o foarte bine dar nu am vrut sa dezbat mai pe larg problema, si eu am greutate spre 2 zerouri dar mai incet asa inca functioneaza urcarea la munte.

hopyk
[26.01.17 20:49:14]
»

Splendid loc si minunata descriere! Ce puteam citi mai inspirat la o portie de gogosi pufoase decat aceast review? ... m-a nimerit direct in suflet! M-am indragostit de Valea Zanelor si frumosul castel!!! Votat cu drag si adaugat la "To Do List". Multumesc mult!

P. S. - Pozele sunt desprinse din povesti!!!

AZEAUTOR REVIEW
[26.01.17 22:22:42]
»

@hopyk: Multumesc si doresc cat mai curand o vizita in Sibiu si imprejurimi. Si mie mi-a placut in Zalau vara trecuta dar mai am locuri de vazut, urmeaza. Cel mai mult mi-a placut Gradina Zmeilor. Dar sa nu ma abat prea mult de la subiect, si mie imi place acest castel de lut din Porumbacu de Sus si astept deschiderea pensiunii, probabil n-o sa ma cazez acolo fiind aproape de Sibiu dar restaurantul mai mult ca sigur il voi incerca.

webmasterX
[11.08.17 23:29:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Valea Zânelor & Castelul de Lut [Porumbacu de Sus]» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adrianbogdan, AZE, Dan&Ema, elviramvio, hopyk, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul de Lut Valea Zânelor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069540977478027 sec
    ecranul dvs: 1 x 1