GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sturionii de la Intim
Adresa
Va propun o adresa interesanta in Focsani. Va rog notati: str. Nicolae Balcescu, nr. 2, intr-o latura a Parcului Nicolae Balcescu. Strada de acces din cea principala, pe distanta scurta, este prost asfaltata dar circulabila cu viteza mica.
Va aparea in fata ochilor emblem Restaurantului Intim in curtea caruia se pot parca masinile.
Serviciile
La tot pasul intalnesti oameni serviabili, cultura locului este sa fie politicosi, unii parca exagerat de politicosi. Dar este frumos sa fii primit asa sit rata asa pe parcursul sederii in local.
Am fost invitat la o masa. Fiind rece afara, optiunea era doar inauntru.
Aici am primit imediat meniurile, iar la masa gasim alte cateva recomandari.
Sturionii si Intimul
Intimul este un restaurant vechi al orasului si singurul din zona parcului. Toti localnicii il cunosc. Acesta insa a intrat pe maini bune si a devenit o afacere construita si crescuta sanatos pas cu pas.
Acest restaurant – Intimul - este cunoscut pentru sturioni. Administratorul, o persoana publica de altfel din zona muzicii, are undeva in apropiere de Focsani, o crescatorie de sturioni. Astfel ca sursa de aprovizionare este dezvaluita, iar recomandarea gazdelor, merge tot in directi aceasta.
La interior pot fi gazduiti 160 oapseti. Afara este o terasa cu 250 de locuri, dar pentru alte vremuri, mai calde. Sunt convins ca locul arat fain de tot vara si in zilele calduroase de toamna.
Meniul
Meniul este un complet si bogat.
Sa incep cu bucatele legate de sturion: Sturionul afumat costa 20 lei, dar platoul cu sturion si icre negre 300. Storceagul de sturion (ciorba) costa 19 lei si nu am rezistat tentatiei de a nu comanda. A fost foarte gustos storceagul si cu multa carne de peste. Sturion cu risotto si parmesan costa 48 lei. Medalioane de sturion 16 lei.
Si multe alte bucate suna provocator. Doar cateva exemple cu care sa va starnesc ar fi: zacusca de peste, ciuperci coapte, platou taranesc facut in casa, branzeturi de bivolita, ciorba taraneasca de cocos dreasa cu oua de casa (si asta ma tenta), ciorba de burta, saramura (am comandat la felul 2), calamari, creveti, caracatita, multe variante de paste, tagliatelle, penne, mici de casa, ciolan de porc, carnati de casa, pastrama de oaie, pulpa de pui la jar, copan de curcan, tigaie picante, preparate din vita si porc si pui si peste, salate.
Exista si o oferta lunga de pizza, la preturi sub 20 lei si o alta de pizza premium la 25 lei.
Lista de deserturi e din categoria bune si care se depun. Clatite africane 14 lei, papanasi 15 lei, profiterole, inghetata sunt numai cateva tentatii culinare dulci.
Ca si concluzie vreau sa punctez ca este un loc care se respecta, cu o oferta imensa de mancaruri, inteleg de la localnici ca este vizitat si apreciat meniul. Vara cadrul natural si servitulk mesei pe tearsa da un farmenc in plus. Preturile sunt foarte bune si personalul stie sa fie atent, rapid, amabil si profesionist. Recomand Restaurant Intim din Focsani si va propun sturionii lor.
Nu am pomenit nimic de bauturi, dar si aici oferta este larga.
Trimis de Dan&Ema in 17.11.18 21:26:18
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Iaca, Dane ti-am dat bonusul.
Dupa poze ai zice ca esti in Delta cu atatia sturioni in farfurie. Nu sari am vazut aveau si pizza si dulciuri.
Foarte frumos!
@adrianbogdan:
Avea si pizza, dar fara sturioni.
Avea si dulciuri, tot fara sturioni.
Alccol 0 sturioni
Lasand gluma mai sus, nu sunt de ratat felurile de mancare cu sturioni in acest local inaugurat prin anii ‘80 trecut prin unele transformari in timp asa ca noi. Acum este pe mainile unuia din tipii de la Provincialii (nu prea stiu ce canta trupa asta) dar nici nu conteaza.
Locul e fain si merita combinat pe vreme frumoasa cu o plimbare in parc.
Personalul de nota 20+.
Multumesc de lectura si ecou si bonus.
Numai bine! ????
@Dan&Ema: Bravos, monșer! Sturion la Focșani! Și mai ieftin ca-n Deltă! Nu era din plastic? (Normal că mă ofic, d-aia zic că era din plastic!).
Arată și bine și nici prețul nu-i ”de targă”, cum zice bacteriuța noastră (Yersinia)
@Zoazore:
Bombastic! fantastic e sturionul ala din Focsani!
Nu am gasit nimic din plastic! ????
Si e asa bine preparat ca oasele se inmoaie si devin asa ca un zgarci, cateva mai mari raman osoase si se indeparteaza usor.
Eu nici nu mai mancasem storceag sau cel putin nu imi amintesc asa ca am fost dublu incantat - si de gust si de incercare.
Si preturile, cum zisesi, valabile pentru toata lumea.
Pofta buna! Si de bine! ????
@Dan&Ema:
”Si e asa bine preparat ca oasele se inmoaie si devin asa ca un zgarci
= nu, Dane, așa are sturionul oasele. Se mai întăresc în funcție de vârsta peștelui. Este, totuși, un pește preistoric.
@Zoazore:
M-ai mai luminat! Dar bine preparat era si cu acest ecou si fara. Pot sa spun din adancul matzului!
Acum ca ai adaugat detaliul asta cu preistoricul, m-ai cam pus pe ganduri. Chiar sa fi fost atat de batran? D-aia l-or fi bagat la bucatarie?
Da doamne sa nu dispara specia asta ca o mai caut.
Si pe la Braila de-o fi! Dar sa ini zici unde.
Fie si in delta, dar acolo n-am chemare ca e prea multa apa.
Tine-ma informat! ????
@Dan&Ema: Ok! Ținem legătura asupra subiectului!
Ca specie e bătrân! S-a cam ”stins” specia, că s-a pescuit în stil mare, dar n-o dispărea, că s-au făcut aquaculturi! E destul de rar și de scump, dar, cum ziceam, se crește și în iazuri!
De tinut minte, drumul ce leaga Botosani de Bucuresti trece prin Focsani!
Dupa ce ajung o data iti spun cum fost...
@DOINITA:
Te rog chiar. Pot sa povestesc si de un alt restaurant in Focsani mai select, dar eu aici m-am simtit bine servit si am savurat mancarurile.
Iar intre Botosani si Bucuresti e Focsani. Si in Focsani e Restaurant Intim. Acum tine de tine sa faci acest popas la meniurile cu sturioni.
Numai bine!
Multumesc de lectura si ecou!
????
@Dan&Ema: Iti dai seama ca la Focsani restaurantul frecventat de noi se numeste: "La Socrela", dar tare ma tenteaza o iesire acolo, trebuie sa am asta in vedere.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu:
“La Socrela” cu siguranta este special pentru tine. Si asa in general am putea spune ca e cu circuit restrans. Acela nu se compara, acela exista.
“Intim” este insa pentru toti focsenenii si vrancenii si romanii.
Un semn bun, mi-a scapat sa precizez, a fost faptul ca la pranz can am fost eu s-au ocupat mai multe mese si oaspeti tot mai veneau cand eu a trebuit sa plec. Si inca un semn, se recomanda rezervare.
Ma bucur ca am putut recomanda un restaurant unor “localnici”.
Numai bine! ????
De ținut minte. Nu am mâncat sturion până acum, așa că dacă ajungem pe acolo sigur o să-l încercăm. Mulțumim pentru prezentare. Vă salutăm cu drag1
@ungureanica:
Nici eu nu stiam cum e asa ca nu puteam rata ocazia! Pofta buna si sa treceti ca merita! Numai bine! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 [Restaurant pensiunea Cerdac Cotești [Cotești,Goleştii de Sus]] Hai-hui prin Vrancea. Restaurantul” Cerdac” Cotești sau, îndeplinirea nevoilor din Piramida lui Maslow — scris în 10.04.22 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant Hanul lui Ureche [DN2, Urechești]] Hanul lui Ureche — scris în 25.01.22 de Mioritik din BUCUREșTI - nu recomandă
- Nov.2021 [Tepte Steak House - Turkish cuisine] Tepte Steak House, năvăliiiți! — scris în 22.11.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Simigerie Pizza Luca] Luca. Din Focșani — scris în 12.11.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant Popas Dumbrăvița] Un popas gustos — scris în 28.03.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant Casa Vrânceană] O vacanță „gastronomică” începută cu dreptul - Casa Vrânceană, Focșani — scris în 04.10.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Hanul Bachus [Popești]] Hanul Bachus — scris în 16.09.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ