GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gust Bun și Bun Gust la Casa Terra
Sâmbătă 6 octombrie pe la prânz, aflaţi în oraşul Făgăraş, după ce am vizitat frumoasa cetate a Făgăraşului, căutam un loc pentru a ne astâmpăra foamea. Internetul ne-a fost de ajutor, luând decizia de a ne încerca norocul la Casa Terra, o decizie care s-a dovedit foarte bună.
lacasaterra.blogspot.com/search
Adresa: Str. Negoiu nr. 2A, Făgăraş
Program: luni – duminică: 09.00 – 23.00.
Am lăsat maşinile în parcarea de la Cetate şi am pornit pe jos spre restaurant, distanţa fiind de aproximativ 600 metri. Restaurantul este situat într-o casă veche, într-un cartier cu case vechi. Restaurantul nu dispune de o parcare proprie, dar se poate parca fără probleme în stradă, la momentul vizitei noastre existând destule locuri libere.
Din exterior nu impresionează prin nimic la prima vedere, însă, odată intraţi, interiorul ni s-a părut unul interesant. Era o zi frumoasă şi caldă de început de octombrie, poate una din ultimele ocazii de a lua masa afară la o terasă, dar Casa Terra nu dispune de terasă, un minus, în opinia mea, compensat însă de alte plusuri, dar să nu anticipez.
Fiind şapte persoane am ales una din mesele mari. Un tânăr ospătar ne-a prezentat în foarte scurt timp meniurile. Le-am studiat cu interes şi apoi fiecare a comandat ceea ce şi-a dorit. Eu am ales o ciorbă de burtă cu smântână şi usturoi, o plăcintă făgărăşană şi un sirop. Tare bine ar fi mers o bere rece, dar mai aveam de condus aproape treizeci de kilometri până la Sâmbăta la pensiune.
Alţii au ales ciorba de fasole boabe cu ciolan şi tarhon, însoţită de salată de ceapă roşie, pui savuros cu chips de bacon şi piure de cartofi cu busuioc şi muşchiuleţ boieresc de porc cu sos de piper verde şi muştar, discuri de cartofi, ciuperci şi ardei copt.
Băuturile şi cafelele au sosit foarte repede, dar pentru restul comenzii timpii de aşteptare au fost cam lungi pentru gustul meu. Eu am profitat de pauzele lungi dintre felurile de mâncare pentru a fuma afară, dar ceilalţi companioni au aşteptat cu stoicism sosirea mâncării.
Ciorba de burtă a fost foarte bună, pe gustul meu, la fel de mulţumiţi fiind şi ceilalţi doi comeseni care au comandat acelaşi fel de mâncare. Plăcinta mea făgărăşană a fost bună, porţia destul de mare, semăna cu un fel de musaca la care cartofii erau mai mărunţi/ţi, dar tot aşa cu carne de porc tocată, ceapă roșie, gratinată cu brânză cu cimbru. Mie mi-a plăcut şi a fost atât de săţioasă încât nu a mai rămas loc şi pentru desert. Şi tare am mai regretat = ( (când am văzut ce bine arată crocantul cu biscuiți, înghețată de ciocolată, caramel și fructe, ales de fete, dar și clătitele cu mere caramelizate și înghețată, însă era prea târziu, chiar dacă ispita a fost mare. Siropul meu a fost cea mai proastă alegere, mai bine beam apă plată :D.
Toate cele comandate au fost pe gustul celor care le-au ales, prezentarea acestora a fost una deosebită, iar porțiile au fost suficient de mari.
La intrarea în restaurant erau două table, pe una menționându-se conceptul lor de SLOW FOOD, în antiteză cu mult hulitul fast food, punând accent pe ingredientele proaspete naturale de la producătorii locali combinate în reţete tradiţionale specifice zonei. Noi făceam haz de necaz apreciind că slow ne avertizase de la bun început asupra vitezei de servire :D.
A venit şi nota de plată cu un total de 305 lei, mai mult decât rezonabil pentru şapte persoane care s-au săturat cu cele comandate. Se putea plăti şi cu card. Noi am ales varianta cash, plătind „nemţeşte”, pe familii.
Există şi internet wireless şi funcţionează aşa şi aşa. Am cerut şi primit parola, m-am conectat, dar am preferat să folosesc în continuare datele mele mobile, internetul funcţionând mai bine decât pe wireless-ul restaurantului.
Una peste alta, Casa Terra a fost o alegere reuşită şi totodată o surpriză, un restaurant drăguţ cu o atmosferă plăcută.
Recomand locaţia pentru preparatele gustoase, unele chiar sofisticate, însă nu celor grăbiţi sau prea înfometaţi, care ar putea fi deranjaţi de timpii de aşteptare / viteza lentă de servire, aşa mai ardeleneşte :)).
Trimis de nicole33 in 09.10.18 00:11:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicole33: Start vot! Cred ca de aia nu puteam adormi eu ca trebuia sa apari tu cu articolul tău. Dacă visez urat la noapte e vina ta. Și stau in dubiu, ciorba de burta e preferata mea, dar nici de la o ciorba de fasole cu ceapa roșie nu m-as da înapoi. Iar placinta ta arata tare bine, încât nici nu cred ca mai contează ca ai băut sirop și nu bere.
Felicitări, sa va fie de bine, votat cu mare drag.
@nicole33: Să vă fie de bine!
Habar nu aveam că plăcinta e musaca , arată foarte bine. Sincer, la fasole am poftit, dar și la berea soțului tău
Foarte ieftine toate, așa mi se pare. Bună alegere!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Casa Terra este restaurantul nostru preferat din Făgăraș, îl apreciem și noi și prietenii noștri pentru mâncarea foarte bună, pentru atmosfera vintage și pentru muzica bună care acompaniază șederea. Aveam de gând să fac și eu un review, dar am tot amânat.
Aș adăuga câteva detalii. Primul e faptul că au o parcare mică în curte. Au de asemenea niște deserturi foarte bune, mai ales cremsnit-ul e delicios! Vând și diverse tipuri de dulceață și sirop, rețete vechi, de casă. Sunt dese ocaziile când organizează diverse evenimente și atunci e rezervat în întregime.
@mishu:
”Cred ca de aia nu puteam adormi eu ca trebuia sa apari tu cu articolul tău. Dacă visez urat la noapte e vina ta.
Nu a fost în intenţia mea să-ţi produc coşmaruri. Şi eu am suferit tot pe la miezul nopţii alegând pozele pe care să le postez la articol, totodată amintindu-mi cât de bună a fost ciorba de burtă respectivă.
”Și stau in dubiu, ciorba de burta e preferata mea, dar nici de la o ciorba de fasole cu ceapa roșie nu m-as da înapoi.
Ciorba de burtă a devenit şi preferata mea de vreo 15 ani încoace, dar de fasole nu mă apropii sub nicio formă niciodată, indiferent de modul de preparare.
Mulţumesc pentru vizită şi ecou şi îmi cer scuze pentru ora nepotrivită la care am scris despre "chestii periculoase"
@krisstinna:
Mulţumesc!
”Habar nu aveam că plăcinta e musaca, arată foarte bine.
Crezi că eu ştiam dinainte ce voi primi când am comandat "plăcintă făgărăşană"? Nu avea nicio treabă cu plăcinta în sensul clasic, cunoscut de toţi. Nu avea nici măcar "foi". Important este însă că a fost gustoasă şi mi-a plăcut.
” Sincer, la fasole am poftit, dar și la berea soțului tău
Fasole nu mănânc niciodată, dar o bere rece, recunosc, aş fi băut cu mare plăcere.
”Foarte ieftine toate, așa mi se pare. Bună alegere!
Mie nu mi s-a părut chiar foarte ieftin, dar costul total a fost unul absolut rezonabil pentru cele consumate.
Alegerea s-a dovedit una foarte bună, dar meritul nu-mi aparţine. Companionii mei au propus, eu doar am prins din zbor ideea.
Mulţumesc pentru vizită şi ecou!
@nicole33:
”Ciorba de burtă a devenit şi preferata mea de vreo 15 ani încoace, dar de fasole nu mă apropii sub nicio formă niciodată, indiferent de modul de preparare
Subscriu, cu mențiunea că ciorba de burtă am descoperit-o acum vreo 45 de ani.
Tiza, arată ciorba aia de am deja palpitații! Oooff, io m-am abținut, ca să nu destabilizez publicul și vii tu să dai cu 7 pe tăiere!
Iar musacaua aia... Limonada ce-a avut? A, da, față de berea neagră...
Să vă fie de bine!
Mult, bun și ieftenuț!
@nicole33: La mine ciorba de burta a fost preferata mea de cand imi aduc eu aminte, nu o poate detrona nici o alta ciorba, iar urmatoarele (la gramada) sunt ciorba de miel/ied si supa gulas.
Cine m-a pus sa vad ce ai mai scris pe aici? .
@Rofri:
”Casa Terra este restaurantul nostru preferat din Făgăraș, îl apreciem și noi și prietenii noștri pentru mâncarea foarte bună, pentru atmosfera vintage și pentru muzica bună care acompaniază șederea.
Ecoul tău îmi confirmă faptul că restaurantul este unul bun care merită recomandat, iar faptul că noi am fost mulţumiţi nu a fost o simplă întâmplare. Întotdeauana localnicii ştiu mai bine .
”Primul e faptul că au o parcare mică în curte.
O informaţie importantă. Noi lăsasem maşinile parcate lângă Cetate, astfel că nu am aprofundat subiectul parcării.
Am aruncat un ochi în curtea de alături, dar în speranţa descoperirii unei eventuale terase.
Mulţumesc pentru completările foarte utile, vizită şi ecou!
@Zoazore:
”Tiza, arată ciorba aia de am deja palpitații! Oooff, io m-am abținut, ca să nu destabilizez publicul și vii tu să dai cu 7 pe tăiere!
Mai am câteva variante de ciorbă de burtă testate în diferite alte locaţii La fel de bune şi de "destabilizatoare", dar mi-a fost milă de tine şi le voi lua pe rând
”Limonada ce-a avut? A, da, față de berea neagră...
Nu era limonadă, ci sirop. Voiam eu o limonadă adevărată, dar nu exista în meniu. Despre bere ce pot să mai zic. Ştii cum ar fi mers o bere neagră brumată? ... Dar eram şoferul de serviciu, iar berea neagră are şi mai mult alcool decât cea blondă, aşa că am zis pas.
Mulţumesc pentru vizită şi ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Cuptorul Lagunei / Casa Embacher] Casa Embacher - o mostenire spirituala — scris în 01.07.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 [Bulevard Events Center] Un bucatar modest — scris în 29.06.24 de Yolanda din PITESTI - nu recomandă
- Aug.2023 [Bistro Story Caffe] Recomand Bistro Story Cafee — scris în 26.08.23 de ux130508 din TORINO ITALIA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Bulevard Events Center] Bulevard Events Center din Fagaras — scris în 07.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 [Restaurant Casa Terra] Casa Terra, de două ori în două luni — scris în 21.12.18 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Restaurant complex turistic Fântânița Crăiesei] Complexul turistic Fântâna Crăiesei — scris în 07.03.17 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [REstaurant familial Lacul Cetății] Restaurantul familial Lacul Cetatii (la pomul laudat sa nu te duci cu sacul) — scris în 29.08.16 de ascent din BRăILA - nu recomandă