BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant TINECZ – în Timișoara
Era după ora prânzului când ne-am cazat la Hotel „Veneto” . (vezi impresii aici)
Plecasem dis-de-dimineață din București, la ora 5.46 și, chiar dacă în tren am mâncat vreo două sandvișuri, acum ni se făcuse foame. Fata de la recepție ne-a recomandat restaurantul cel mai apropiat, la vreo 130m de „Veneto” . Repere pentru automobiliști:
Calea Aradului nr. 51
Latitudine: 45⁰ 46' 08"
Longitudine: 31⁰ 13' 95"
Afară era foarte cald, chiar dacă am ajuns la TINECZ după ora 18.00. Când am intrat în curtea restaurantului senzația de răcoare ne-a surprins și ne-a plăcut, în același timp. Răcoarea o dădeau pulverizatoarele cu apă rece, montate strategic pe întreaga suprafață a terasei. Am ales o masă și imediat a venit o fată care ne-a prezentat meniurile. Am ales, pentru început, un campari orange și o palincă de caise. Am gustat și eu din palinca lui Mihai și mi-a plăcut pentru că avea chiar gust de caise! :p Între timp am consultat și meniurile. Oferta era bogată, la toate tipurile de preparate, de la aperitive până la băuturi și desert. Mihai a ales un ciolan de miel cu garnitura de piure de cartofi (47.0 lei) și eu am cerut o porție de sărmăluțe bănățene cu carne de porc, bacon, cu smântână, mămăliguță și ardei iute (25.0 lei)
Am așteptat un timp rezonabil, cam 20 de minute, și ne-am bucurat de o mâncare caldă și gustoasă. Mihai a cerut și o bere la sticlă „Efes” , iar eu una mică, la 330 ml. Pentru desert am ales o prăjitură „tiramisu” , despre care mi s-a spus că este făcută de cofetarul restaurantului. Eu sunt mare amatoare de acest fel de desert, numai că acesta nu era tocmai ce știam eu c-ar trebui să fie! ☹
Rețeta pe care o prepar acasă la mine este luată de pe ambalajul pișcoturilor „savoiardi” , primele loturi care au fost importate din Italia, cam de la începutul anilor 2000. Acolo scria că trebuie adăugat în crema mascarpone și un pahar mic (50 ml) de lichior (eu prefer amaretto), sau de coniac. Desertul de la „Tinecz” nu avea așa ceva, gustul nu era cel știut de mine. I-am spus fetei despre acest lucru și a motivat că la Tinecz vin și copii care, desigur, n-ar avea voie să „consume” ceva cu alcool ☹ Mă întreb: ce cantitate ar reveni/porție, dintr-o tavă obișnuită, (cu 36 pișcoturi) ca să fie interzis copiilor :-??
Fac o paranteză și spun că: am mai mâncat un tiramisu de acest fel – cu ocazia periplulului nostru european făcut cu „caravana” . Eram cazați la Misurina, în Italia și, la una din cinele servite la restaurantul hotelului am avut ca desert tiramisu. Nici aici gustul nu era cel pe care-l așteptam, pentru că nu avea lichiorul cu pricina. Am întrebat pe fata de la recepție cum prepară ea acasă prăjitura cu pișcoturi și mascarpone și mi-a spus rețeta fără lichior. Nu știam ce să mai cred! De curiozitate am intrat într-unul din magazinele cu de toate, din Misurina și-am căutat pișcoturile „savoiardi” . Am citit pe pachet rețeta prăjiturii „tiramisu” și... ce să vezi?! Nici urmă de lichior! ☹ Oare italienii au schimbat, între timp, rețeta?! :-??
Mihai a mai cerut o bere și, la sfârșitul mesei a cerut un digestiv „Unicum” . I-a fost adus un pahar cu o felie de portocală și cu un cub de gheață, pentru că nu-l țineau la frigider.
Am intrat și în interiorul restaurantului și am făcut câteva poze, după ce – așa cum se cuvenea - am cerut acordul șefului. Acesta chiar s-a bucurat că vreau să scriu despre ei pe sait-ul „amfostacolo.ro” . Și înăuntru era totul OK, curățenie și în sală și la toaleta dotată cu tot ce trebuie, inclusiv cu materialele dezinfectante cerute de pandemie.
Îmi pare rău că nu am păstrat bonul fiscal, ca să pot scrie prețul corect de la final. Încerc să adun, din memorie, prețul estimativ:
Campari orange - 14.00 lei
Palincă de caise - 13.00 lei
Sărmăluțe bănățene - 25.00 lei
Ciolan de miel - 47.00 lei
Tiramisu - 15.00 lei
2 beri, la 0.5 ml - 18.00 lei
1 bere la 0.33 ml - 7.00 lei
Digestiv „unicum” - 16.00 lei
Total = 155.00 lei
Am fost mulțumiți la TINECZ, mâncare proaspătă, gustoasă și servire rapidă. Dacă se va mai întâmpla să revenim în Timișoara, în mod sigur, tot aici vom veni!
Trimis de doinafil in 17.07.21 23:18:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@doinafil:
”Am fost mulțumiți la TINECZ, mâncare proaspătă, gustoasă și servire rapidă. Dacă se va mai întâmpla să revenim în Timișoara, în mod sigur, tot aici vom veni!
Atunci să vă fie de bine!
Am văzut articolul încă de dimineaţă, dar am trecut mai departe, pentru că nu voiam să mă enervez înainte de cafea şi de micul dejun cu poze "periculoase". Am revenit la el după cină, acum având altă dispoziţie, mai relaxată , în a-l citi şi a studia pozele.
Îmi place terasa, îmi place prezentarea mâncării şi meniul diversificat. Ciolanul ăla a lui Mihai putea fi mai mare, dar cred că a fost bine şi aşa.
Nu am făcut niciodată tiramisu, dar sigur acea cantitate redusă de lichior face diferenţa.
Voi ţine minte recomandarea ta.
@nicole33 :
”Ciolanul ăla a lui Mihai putea fi mai mare, dar cred că a fost bine şi aşa.
Exact așa am gândit și noi când l-a adus la masă! Mie mi-ar fi plăcut să fie și cu puțin din „zeama” lăsată în vasul în care a fost făcut! (apă, vin, ulei, condimente, etc.) Părerea mea este că aia „face toți banii”, că este cea mai bună!
Cât despre tiramisu, să știi că savoarea este dată și de aromele ce trebuie puse în compoziție. Pe lângă lichior eu mai pun și esență de vanilie și de rom. Odată am pus - din greșeală - și puțină coajă de lămâie, rasă. A ieșit o minune! De-atunci pun mereu!
Când ne vom întâlni cu colegii noștri, dacă știu din timp când și unde, voi aduce o casoletă de tiramisu!
Mulțumesc pentru ecou și vot!
@doinafil:
”Mie mi-ar fi plăcut să fie și cu puțin din „zeama” lăsată în vasul în care a fost făcut! (apă, vin, ulei, condimente, etc.) Părerea mea este că aia „face toți banii” , că este cea mai bună!
Corect! Plus grăsimea proprie topită în procesul de gătire.
”Odată am pus - din greșeală - și puțină coajă de lămâie, rasă. A ieșit o minune! De-atunci pun mereu!
Nu ştiu Până nu gust, nu cred
”Când ne vom întâlni cu colegii noștri, dacă știu din timp când și unde, voi aduce o casoletă de tiramisu!
Votat! Promisiunea făcută e datorie curată.
Mi-e tare dor de o "întâlneală" la o cârciumioară, o terasă, orice
@doinafil: Să vă fie de bine! Și uite așa cum citindu-te pe tine am mai adăugat noi informații. Și eu fac Tiramisu dar sincer habar nu aveam de lichior, celelalte arome pun și eu.
@mprofeanu:
Mulțumesc pentru ecou și vot!
Așa cum am scris în articol, am rețeta de tiramisu de prin anii 2000, tradusă după înscrisul pe ambalajul pișcoturilor, de la acea vreme. Îmi pare rău că nu am păstrat tăietura de pe ambalaj Am transcris-o atunci pe caietul meu de rețete de prăjituri și - acum - am fotografiat-o și atașat-o articolului, drept dovadă. Este poza nr. P21. Dacă nu găseam „mascarpone” (care la vremea aceea nu se prea găsea și care - oricum - era scumpă pentru mai toate buzunarele atunci), puneam brânză „brenac”-de 32% grăsime. Acum nu se mai găsește.
Lichiorul trebuie încorporat puțin câte puțin în cremă, după ce pun 3 (nu unul, cum scrie în rețetă) albușuri bătute spumă. Acest „pic” de lichior, înnobilează prăjitura, îi dă o savoare deosebită!
Încearcă și ai să vezi! Iar dacă pui, din greșeală, ca mine, și un pic de coajă de lămâie rasă, ai să vezi ce parfum îi dă!
Succes la preparare!... și
@doinafil:
”Lichiorul trebuie încorporat puțin câte puțin în cremă, după ce pun 3 (nu unul, cum scrie în rețetă) albușuri bătute spumă. Acest „pic” de lichior, înnobilează prăjitura, îi dă o savoare deosebită!
Uite cum mă provoci tu şi mă faci să-mi crească glicemia cu asemenea ispite dulci
După ce ai postat reţeta de tiramisu, cu tot cu ponturile de rigoare , nu mai am nicio scuză să nu încerc şi eu să o fac. Amaretto am în casă, mascarpone şi pişcoturi găsesc la orice supermarket, iar timp îmi voi face în weekend.
Mulţumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Experiențe gastronomice în Timișoara — scris în 13.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Taverna Sârbului] Taverna sârbului, sau cum să mănânci bine pe la Timișoara — scris în 20.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Karadorde] Restaurant Karadorde, Piata Unirii, Timisoara — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Grill Sârbesc Pub] Din seria nu ești tu când ție foame -- Grill Sârbesc Pub — scris în 29.07.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant-terasă Vineri 15] E distracție ce mișto — scris în 18.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Pensiunea Nora] Un restaurant bănățean tare fain și primitor — scris în 13.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Cafenele, cofetării, cluburi] „La pisici” in Timisoara — scris în 13.02.20 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ