Vlad Dracul
Nu aveam de gând să merg și duminică în cetate dar s-a schimbat modificarea. Sâmbătă seara m-am uitat pe pozele de peste zi și-am văzut oferta de Paște de la Vlad Dracul și-am găsit-o atractivă. Am vrut să încerc.
De ce nu am văzut asta când eram acolo? Dar, oricum, nu-mi folosea pentru că mâncasem prea bine la Medieval (vezi impresii) și nu mai era loc de altceva. Deci, ia hai la o nouă plimbare și încă ceva explorare cu destinația clară și specifică Vlad Dracul.
Azi nu plouă și e soare, ba chiar arde puțin. Luăm hăinuțe mai subțiri și facem alt traseu dar, prin altă parte, tot acolo ajungem.
Terasa e aglomerată, mai aglomerat decât ieri deși ieri nu era o opțiune să intrăm aici daaarrr... Sunt, totuși, mese libere aproape de intrare și ocupăm una. Nu e mare înghesuială că e zonă de lângă zid. Terasa are 3 zone: asta, următoarea tot pe partea asta dar mai sus, urci vreo 3 trepte și e un gard despărțitor de fier și încă una lipită de clădire. Pentru toate 3, urci un etaj imediat ce intri în curte.
Restaurantul este foarte frumos și select aranjat dar pustiu. Toată lumea stă afară, pe terasă. În interior sunt canapele confortabile pe lângă intrări și vreo 3 sau 4 saloane elegante.
Știu că sunt voci împotriva consumului de miel dar... m-am nimerit aici, pe pământ. Fac și eu ce face altul. Eu nu cumpăr miel. Dar oferta de azi era atractivă, chiar nu mi-am putut refuza. Până la urmă a fost un meniu soft, foarte potrivit, ciorba foarte bună și dreasă, era albicioasă. A venit fata cu castronul la masă și a pus în farfurie cu polonicul. Tocănița a venit într-o farfurie foarte mare, ca un OZN (am mai văzut din astea prin horeca). A fost foarte bună și avea mămăligă puțină ceea ce era bine.
Deși am primit recomandări să nu mănânc în cetate pentru că este foarte scump ci să cobor 200 metri mai jos unde este cu totul altceva, ei bine, numai în cetate am mâncat. Adevărat că la Vlad era foarte scump. Exceptând acest meniu, toate celelalte preparate din meniu sunt foarte scumpe dar mai sus, la Medieval, totul este mult mai ieftin, ciudat, chiar mai ieftin decât la mine acasă.
În final, totul a fost bine și am amintiri frumoase cu Sighișoara.
Întorși la cazare, am primit ofertă de Paște: ouă roșii, pască și cozonac. De la catedrală aveam un pahar din plastic cu însemne sfinte și capac în care era anafură. Erau multe, în două navete, lângă ușă, pregătite pentru enoriași. A fost frumos.
despre SERVICII
Era o fată foarte descurcăreață care rezolva tot. Merită punctaj maxim.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
A fost bun și cantitate potrivită. Au gândit o ofertă potrivită pentru Paște.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Da, este cetatea Sighișoara, veche. Nu mai descriu aici. Trebuie să știi locul ca să înțelegi cum e: foarte frumos.
Trimis de Mioritik in 24.04.22 22:24:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2024 Două restaurante bunicele în Sighișoara — scris în 29.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Restaurant-pizzerie Pizzeria Quattro Amici] Quattro Amici — scris în 19.10.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Medieval Cafe Restaurant] Medieval — scris în 23.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Hanul din pădure [Stejărenii (Beșa)]] Bun gust și gust bun la Hanul din pădure – Stejărenii de Mureș — scris în 18.01.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant Domeniul Dracula [Daneș]] Mult mai mult decât bucate delicioase! — scris în 01.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ceva dulce „La Scară” – Sighișoara — scris în 17.09.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant-pizzerie SanMarco] Un loc bun de pauza in drumul tau – Pizzeria San Marco, Sighisoara — scris în 12.08.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ