GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Syndicat Gourmet - o experienta surprinzatoare!
Postez destul de rar recenzii despre restaurante, motivul fiind acela ca nu prea mai gasesc localuri care sa ma surprinda. Daca tot ies sa mananc in oras, imi doresc sa am parte de o experienta deosebita, de gusturi si preparate pe care nu le pot obtine eu gatind acasa.
Aflandu-ne in Sibiu si avand drum in centrul vechi, am decis sa incercam restaurantul Syndicat Gourmet. Recunosc ca in prima faza m-a atras “Gourmet”-ul din denumire, apoi si meniul postat pe site.
Micutul local se afla in centrul vechi, insa ascuns pe o struda laturalnica si foarte putin circulata. Are doar 7-8 mese in interior si o masa de 2 persoane in strada. E amenajat stil “crama”, intr-un spatiu restrans si intunecos.
Restaurantul avea aproape toate mesele ocupate si, cat am mancat acolo, am observat ca eram singurii clienti romani. In jurul nostru erau doar americani si nordici, atrasi fiind probabil de un binemeritat loc fruntas in topul restaurantelor de pe un cunoscut site de travel
Cei 2 proprietari (care sunt si chefi) au incercat initial doar specificul indian pentru acest restaurant, insa se pare ca acest specific fusion a dat "reteta castigatoare". Preparatele sunt romanesti traditionale, asiatice, internationale, reinterpretate.
Aprovizionarea se face doar din pietele locale si de la distribuitori locali testati, intotdeauna doar legume si fructe de sezon, foarte rar din supermarket
Am gasit aici denumiri de condimente/produse/mancaruri fie de care nu am auzit niciodata, fie denumiri arhaice sau regionale, fie comune la o prima vedere, dar care in combinatie cu alte ingrediente si condimente dau nastere unor preparate de senzatie. Sau preparate din ingrediente neobisnuite, despre care ai spune ca nu se preteaza pentru preparatul repsectiv. De exemplu: laște (paste late home-made), salata calda de pastai cu rosii confiate, brinza de capra si texturi de ou, supa-spuma de mango, cotlet de noatin, mamaliga prajita cu muraturi, ou posat, tocana de ceapa si jintita de oaie, prajitura negresa cu sfecla rosie)
Ingredientele sunt proaspete si gustoase, iar unele preparate sunt introduse temporar in meniu, in functie de sezon. (exemplu: tarta dulce-acrisoara de catina)
Micul nostru grup a fost compus din 2 adulti+1 copil, asa ca nu am prea avut ocazia sa testam multe preparate.
Am comandat: o supa-crema de usturoi, o supa-spuma de mango, o tocanita de iepure cu ciuperci salbatice, ceapa crocanta si laște, o portie de limba de vita cu sos de corcoduse, mamaliga coapta pe plita si ardei copt si o pulpa de pui slow-cooked cu cartofi copti, morcovi copti si ulei de patrunjel. Am baut limonada de tarhon home-made si suc de mere produs de un antreprenor local. Toate preparatele au fost foarte bune, iar unele au fost geniale (limba de vita si limonada de tarhon)
Portiile nu sunt foarte mari, insa suficiente cat sa le savurezi si sa nu te ridici prea plin de la masa. Noi am mancat cate o supa si un fel principal si ne-a fost tocmai bine; nu am mai avut loc si pentru desert.
Tot restaurantul este deservit de o singura ospatarita, care e foarte placuta, stie sa explice si sa recomande preparatele din meniu, este politicoasa, amabila si parea ca se descurca binisor si in lb engleza cu clientii straini. Timpul de asteptare pentru preparate a fost foarte mic, estimez 15 minute
Restaurantul a obtinul locul I si cel mai bun scor in clasamentul localurilor din Sibiu, in ghidul gastronomic international Gault&Millau Romania 2018
Restaurantul merita incercat si il recomand calduros amatorilor de gusturi si experiente culinare inedite
Aici site-ul, care contine si meniul syndicatgourmet.ro
Trimis de Chloe in 21.08.18 21:29:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Chloe: 10 de la mine! Sincer, eu nu prea-s cu fusionul, si mixul asta m-a cam zapacit!
Dar e de-ncercat!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ