GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Kon Tiki - intr-adevăr au ciorbă de burtă gustoasă!
În primul rând aş dori să îi mulţumesc lui @sunflower pentru că a fost acolo şi a scris impresiile despre acest restaurant!!
După cum bine ştiţi îmi place mult ciorba de burtă şi ori de câte ori apuc îmi comand o ciorbă de burtă. Acum am mers special la acest restaurant pentru a vedea dacă într-adevăr ciorba este atât de gustoasă precum a scris doamna @sunflower.
Mai întâi să vedem cum am ajuns la Kon Tiki??
De la Pensiunea Happy Day unde am fost cazata am mers pe strada Tudor Vladimirescu. Dacă o să găsiţi Parcul Reconstrucţiei chiar vis a vis de pensiunea menţionată mergeţi drept înainte. Lăsaţi centrul oraşului în spate şi pe Strada Tudor Vladimirescu, undeva pe partea dreaptă o să vedeţi Pensiune Restaurant Kon Tiki.
Am intrat deşi totul părea închis şi am găsit o recepţie goală. Oau, ce facem acum?
Am stat puţin, am apăsat pe o sonerie (era un afiş:” sunaţi aici”). Şi am stat şi am stat şi am... stat. Cam în 5-6 minute a apărut un ospătar.
I-am zis că am auzit că la Kon Tiki se mănâncă cea mai bună ciorba de burtă şi am venit să mâncăm... doar că nu suntem siguri că am nimerit bine.
Mi-a spus să ies din pensiune pentru că restaurantul se afla chiar lângă pensiune.
Aşa am şi făcut.
Ştiam dinainte la ce să mă aştept, că nu este chiar un restaurant ci mai degrabă o bodegă... nu mă aşteptam deloc la lux...
Într-adevăr, arată cam jalnic dar acest lucru chiar nu m-a interesat...
Ne-am aşezat la o masă liberă (restaurantul era aproape full, dacă mai aveau 2 mese libere).
Imediat a venit un ospătar cu meniul. Eu clar ştiam ce vreau: ciorbă de burtă! A doua comandă a fost de ciorbă ţărănească de pui. Am comandat şi câte 2 felii de pâine şi 2 ardei iuţi.
Au venit ospătarii şi ne-au pus farfurii goale în faţă... hmm... deja mă întrebam ce mă aşteaptă...
Când la un moment dat a venit ospătarul cu un ditamai castronul de ciorbă şi cu polonicul mi-a pus în farfurie. Şi punea, şi punea şi tot punea şi nu se mai oprea! Serios vorbesc! O să vedeţi în poze cât de plină a putut fi farfuria. Să nu mai vorbesc de ciorbă ţărănească de pui, am crezut că va pune şi pe masă, atâta ciorba a pus şi cu carne!!!
Nu vreau să vă ispitesc prea tare, sunt sigură că o să salivaţi când veţi vedea pozele aşa că prefer doar să vă spun că DA! A fost extrem de gustoasă ciorba de burtă!
Am mai stat puţin că nici nu mă puteam ridica de pe scaun atât de mult mâncasem... apoi am cerut nota de plată.
Aici am avut o surpriză neplăcută... noi ceruserăm şi primiserăm 2 felii de pâine şi pe bon ne puseseră 10 felii... în plus, pe bon era pusă şi o porţie de smântână, pe care nu am consumat-o şi nici nu am comandat-o.
Le-am atras atenţia şi imediat au făcut calculul şi am plătit cât trebuia. Şi-au cerut scuze de o mie de ori până am părăsit restaurantul...
O ciorbă de burtă: 13 lei
O ciorbă ţărănească de pui: 8 lei
O felie de pâine: 0.20 lei
Un ardei iute: 0.50
Smântână: 2 lei
Asta să vă faceţi o idee cum sunt preţurile în acest restaurant.
Nu mi s-a părut mult să ştiţi, ţinând cont că porţia a fost imensă.
Per total aş recomanda cu drag acest restaurant pentru ciorba de burtă, care într-adevăr este delicioasă! Aveţi grijă, dacă sunteţi mai pretenţioşi nu vă recomand acest loc.
Trimis de GabrielaG in 22.04.17 15:34:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Kon Tiki este renumit de foarte multi ani pentru ciorba de burta. Nu i-am mai trecut pragul de multa vreme, dar, dupa citirea impresiilor tale, mi-a venit asa o pofta de ciorba de la Kon Tiki...
@GabrielaG:
”După cum bine ştiţi îmi place mult ciorba de burtă
= De-a noastră ești! Și, cum bănuiam ce m-așteaptă, că să citesc bunăciunea asta, mănânc o chiftea! Noo, ești ”periculoasă” tare cu ciorba asta! Ni-n ce fel arată! Indecent de bună! Stai s-o vadă @mishu! Mmmmm!
@GabrielaG: Acum stiu cum ai ajuns la restaurantul Kon Tiki. Este foarte aproape de fostul tau loc de cazare.
Ma bucur ca ai gustat ciorba de burta de acolo si ca ti-a placut. Daca este preparata asa cum trebuie ciorba de burta este buna oriunde nu conteaza daca Sibiu sau Brasov. Eu de exemplu acum aici in Paris nu am gasit (vazut in meniuri) ciorba de burta, dar nici nu prea am cautat, in acest moment prioritatea numarul 0 este ca sa acopar cat mai mute obiective turistice in 5 zile (si cred ca pana la urma o sa reusesc)
Si inca ceva ca o paranteza in legatutra cu articolul tau despre Sibiu: Parisul in general este un oras mizerabil in privinta salubritatii, gunoaie si guma de mestecat peste tot, deci cred ca Sibiul este mai curat in acest moment decat Parisul (dar hai sa nu exagerez Sibiul este un oras mic iar Parisul o metropola unde traiesc toate rasele lumii)
@Zoazore: si eu, si eu... la ciorba de burta... dar obligatoriu cu ardei iute/smantana si ceva tarie langa (asa de la 40 gr in sus...)
Depun marturie si eu ca ciorba de burta de la Kon Tiki e chiar deosebita! N-am crezut pana nu am incercat-o. Si sa stiti ca trebuie sa alegi cu grija ora la care mergi acolo pt ca de multe ori e plin. Eu am gasit si explicatia pentru care e atat de buna: la maiestria bucatarului se adauga si calitatea ingredientelor. Burta nu e ceea ce se cumpara din magazine, congelata, iar smantana, de asemenea, este altceva decat produsul adeseori, dubios din acele galetele si al carui gust oscileaza intre iaurt si creta. Patronii au o ferma de la care se aprovizioneaza. M-am tot gandit ce o fi avand comun restaurantul cu expeditia lui Thor Heyerdhal de i-a pus numele acesta restaurantului? Am crezut ca exista ceva in interioriul restaurantului care sa duca cu gandul la celebra expeditie, dar nu e cazul. Dar, dincolo de nume si extravagante, merita sa-i treceti pragul!
@GabrielaG: Eu sunt o persoana rabdatoare si am luat articolele la citit de acolo de unde am ramas, insa de abia asteptam sa ajung la articolul tau avand in vedere ca ma avertizase @zoazore despre ciorba de burta.
Si iata ca am ajuns si eu aici. Sa mai comentez? zici ca toata Niagara s-a revarsat la mine in gura, cred ca as preca acum in orice directive sa ajung undeva sa mananc o ciorba de burta bine gatita si din ecouri vad ca este intradever buna.
In rest nu ma mai intereseaza nimic altceva si la cum ai spus ca sunt portiile de mari probabil ca as comanda o ciorba si atat, sau eventual as mai lua una la pachet.
Felicitari, votat cu drag (ca de pofta nu mai spunem nimic).
@mishu: Draga mea, la tine ma gandeam cand am scris articolul si la ecoul mult asteptat
@ALL: sa stiti ca intr-adevar ciorba este gustoasa si delicioasa. Ma bucur mult daca articolul meu v-a dat un imbold sa ajungeti acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ