ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 03.05.11
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2015
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

585 Fusion - Mai aproape de nori sau Sibiul văzut de sus

TIPĂREȘTE

585 Fusion, un nume mai ciudat pentru un restaurant și mai puțin cunoscut sau chiar deloc, sub această denumire. În acest caz, trebuie specificat că este restaurantul ce se află la etajul 11 al Hotelului de 4* Golden Tulip Ana Tower din Sibiu. De ce 585? Pentru că restaurantul se află la această altitudine deasupra nivelului mării. Și este nu numai deasupra mării, ci și deasupra orașului, fiind singurul din Sibiu cu o vedere panoramică de la înălțimea celor 11 etaje.

Hotelul Golden Tulip Ana Tower se află aproape de centrul istoric al orașului, mai precis pe strada Școala de Înot. Este o construcție impunătoare prin multele etaje și care distonează cu specificul arhitecturii unui oraș ce poartă amprentă medievală. Înălțimea parcă te strivește, simți că nu se află în locul potrivit printre case obișnuite. Dar cum face parte deja de multă vreme din peisajul urban, am început să mă obișnuiesc și chiar i-am trecut pragul, nu pentru cazare, ci pentru mâncare (mi-a ieșit și o rimă!)

Am făcut în prealabil o rezervare, care s-a dovedit a fi inutilă, deoarece la acea oră de după masa și în zi de lucru singurii clienți am fost doar noi, două persoane.

Am spus despre hotel că e de 4*, stele care se regăsesc și în serviciile restaurantului. Am fost întâmpinați încă de la intrarea în hotel și conduși la liftul exterior, din sticlă, care îți oferă o vedere panoramică a orașului. La intrarea în restaurant, ne aștepta șeful de sală cu un politicos „Bine ați venit!” și ne-a condus la o masă aranjată,special pentru noi, după spusele lui, cu o vază cu flori proaspete, într-un loc lângă imensa fereastră cu deschidere spre zona de case a orașului. Privirile ni s-au oprit asupra clădirilor pe care încercam ca într-un joc să le recunoaștem, am descoperit unele pe care nu le știam în zona respectivă, apoi, indiscrete, au intrat și în curțile caselor. Acolo, sus, ne-am simțit mai aproape de nori.

Restaurantul este aproape circular, cu tavanul și pereții din sticlă, ceea ce face să ai o priveliște panoramică a Sibiului. Decorul este modern și elegant. Sunt două saloane, unul mai mare, cca 60 de locuri, iar la evenimente festive, gen nunți și banchete etc, locurile ajung la 170 suplimentându-se cu mese și scaune. Celălalt salon este unul privat, pentru mese de afaceri și are 30 de locuri. Mi-a plăcut că șeful de sală ne-a arătat întregul restaurant și ne-a dat și detalii despre el. Nici nu i-a fost greu s-o facă, fiind doar două persoane de care să se ocupe. În hotel se cazează mai mult clienți veniți în interes de serviciu, este de tip bussiness, având micul dejun inclus în prețul camerei. Așadar, la micul dejun, mesele sunt mai ocupate. Chiar o parte dintre ele erau deja aranjate cu vesela pentru micul dejun și am remarcat porțelanul alb al ceștilor și farfurioarelor. De la șeful de sală am aflat că micul dejun, bufet suedez, este foarte bogat și de calitate. Și l-am crezut.

Ospătarul care cred că era și șef de sală a fost o prezență discretă, dar aproape permanentă. Un tânăr stilat, amabil, politicos. Servirea pot spune că a fost ireproșabilă.

Și acum câte ceva despre meniu. Nu prea bogat, doar câteva variante dintre care să alegi. Denumiri la care am cerut lămuriri. Am aflat că nu vom găsi în meniu mâncare gen șnițel sau grătar cu garnitură de cartofi pai. Ce ni s-a adus a fost un preparat demn de un master chef. Pe bază de piept de curcan și pui, cu o garnitură mai sofisticată, bine prezentat și foarte gustos. Da, îmi amintesc denumirile: piept de curcan cu caponata (este un amestec de legume), sos de muștar și germeni de ceapă și piept de pui umplut cu creveți, servit cu legume, sos gorgonzola și germeni de ceapă. N-am ce să reproșez. Și a fost și suficient ca să te saturi. Desertul a fost și el la înălțime, mousse au chocolat, dar ceva foarte fin, cum n-am mai mâncat. Dacă mă întrebați de preț, ei bine, prețul a fost la înălțimea celor 4* și a celor 11 etaje ! Adică scump. Dar cum totul a fost de calitate, nu obiectez.

Acord o notă foarte bună restaurantului pentru ambianța creată de muzică. Pentru prima dată intru într-un local în care se aude muzică clasică. Predomina Verdi, dar și preclasici. Poate puțin cam nepotrivit cu un restaurant cu o arhitectură modernă, dar diferit de ceea ce am mai întâlnit. Și încă o notă maximă: această muzică se auzea în surdină. Am stat 3 ore într-o atmosferă relaxantă.

De sus, Sibiul se vede frumos, vremea de ianuarie a fost atunci mai sumbră, se pregătea să ningă, la sfârșit am prins un început de ninsoare cu fulgi care zburau în jurul nostru, iar noi, ca dintr-o seră, priveam jocul lor. Și mai frumos a fost când s-au aprins luminile orașului, iar în restaurant ledurile, unele colorate( nu știu dacă au rămas de la sărbătorile de iarnă sau fac parte din decorul restaurantului).

Să subliniez și un minus: toaleta se află cu un etaj mai jos. De ce o fi așa? N-am întrebat.

Ca o concluzie, 585 Fusion, este un restaurant la care merită să mergi pentru atmosferă, servicii, panorama asupra orașului, sentimentul că ești mai aproape de nori. O dată în viață e bine să ajungi și la un restaurant de top!


[fb]
---
Trimis de Rodel in 26.02.15 17:12:36
Validat / Publicat: 26.02.15 21:17:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 4713 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Din meniu, am pozat pagina cu specialitatea bucătarului. Nu am comandat așa ceva, probabil este ceva foarte gustos, dar și cu un preț foarte piperat. Pieptul de curcan este ceva mai ieftin.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

crismis
[26.02.15 21:37:26]
»

Am fost cazata la acest hotel de 2 ori, prima data prin 2008, iar a doua oara in 2012, de fiecare data cu ocazia unor congrese la care am participat. Da, sinonim cu numele acestui hotel ar fi cuvantul "elita"! Camerele sunt si ele mobilate in acelasi stil, minimalist, dar modern (sa nu- mi ceri, web, sa scriu revuew, ca eu daca nu am poze, nu-mi amintesc decat "sentimentul" pe care mi l-a creat acel loc, restul sunt amanunte si taman de amanunte are nevoie gasca!).

Imi amintesc ca prima oara m-a socat faptul ca patul imens, matrimonial, era dotat cu 6 (!!!) perne! Ve Dumnezeu sa faci tu, o singura persoana cu 6 perne?!!

Micul-dejun absolut ok in distinsul restaurant, iar personalul... jos palaria!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RodelAUTOR REVIEW
[26.02.15 22:24:30]
»

RodelAUTOR REVIEW
[26.02.15 22:28:08]
»

@crismis - M-ar tenta să văd cum arată o cameră; nu poate fi mai prejos decât restaurantul, iar termenul găsit de tine pentru hotel, ”elită” este foarte potrivit și pentru restaurant.

Larissa
[27.02.15 00:02:12]
»

@Rodel - Si eu am fost la hotel cateva zile, cu ocazia unui congres international, fara sa fiu cazata, dar avand incluse aperitive si tot soiul de gustari din restaurantul cu pricina.

Mi-a placut sa vad orasul de sus, Sibiul e special pentru mine, imi trezeste multe amintiri frumoase!!

In afara de panorama, nu as recomanda neaparat restaurantul (mie imi plac cele traditionale sau cu specific), sunt alte cateva in oras cu mancare excelenta si atmosfera la fel.

Te-am citit cu placere si sper sa continui cu impresiile din Sibiu!

zuftim
[27.02.15 07:34:30]
»

Foarte interesant. Am notat, pentru viitoarele vizite in Sibiu.

RodelAUTOR REVIEW
[27.02.15 11:44:24]
»

@larissa2015 -Și mie îmi plac restaurantele tradiționale și cum am scris, recomand restaurantul pentru atmosferă, priveliștea de la etajul 11 și, desigur, servirea ireproșabilă. Mă bucur să aflu că ești legată sufletește de Sibiu, despre care voi mai scrie.

christian
[28.08.15 23:09:22]
»

ajungem luni la Sibiu si cautand restaurante bune pe net am dat de articolul tau... te-as ruga, daca se poate, sa-mi spui ceva despre pretul preparatelor...

in Sibiu am tot mancat traditional in celebrele crame Sibiul Vechi, Ileana, etc si am vrea sa incercam ceva nou...

multumesc!!!

RodelAUTOR REVIEW
[29.08.15 12:12:53]
»

@christian - Nu este un restaurant ieftin. În PO12 am fotografiat din meniu specialitatea bucătarului cu prețul aferent. Dacă vreți ceva deosebit, merită să încercați.

Vă doresc ședere plăcută în Sibiu! Păcat că veniți după terminarea Festivalului Artei Medievale, dar, dacă rămâneți până la sfârșitul săptămânii, prindeți Târgul Olarilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
christian
[30.08.15 15:22:22]
»

@Rodel - multumesc!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
christian, crismis, Rodel, zuftim
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070110082626343 sec
    ecranul dvs: 1 x 1