Leonard caffe Sibiu
Strada Arhivelor, nr. 2. O cladire veche situata intre alte cladiri vechi, asa cum gasesti la tot pasul in Sibiu. O usa cu obloane din lemn este intrarea in Arhiva de Cafea si Ceai, Leonard Caffe. Marturisesc ca am intrat atrasa de aroma de cafea proaspat prajita care e cu totul altceva decat cea a unei cafele "din pachet". Inca de la intrare, te intampina un sac plin cu boabe de cafea. Apoi, de-a lungul unui perete al unei incaperi ce este mai degraba hol ,stau cu gurile larg deschise alti saci cu boabe de cafea de diferite origini. Pe polite din lemn, recipienti de sticla cu mostre de cafea din Kenia, Kilimanjaro, Etiopia, Brazilia, Columbia, Mexic, Guatemala si alte tari producatoare te imbie sa faci o alegere destul de grea, pentru ca toate au un miros deosebit.
Dupa ce alegi sortimentul, optezi pentru felul prepararii: expresso, filtru, la ibric, coffe driper. Te asezi la una dintre masutele din salonul de servire, savurezi cafeaua in cescuta, citesti un ziar sau o revista pe care le ai la indemana, te delectezi cu atmosfera retro creata de obiectele vechi sau carora li s-a dat o tenta de vechi si pentru cateva momente te transpui in alte vremuri, cand cafeaua nu tinea loc de mic dejun, ci era un prilej de a socializa, cand nu se bea in cesti mari de ceai, ci in cescute si trebuia neaparat... povestita. N-avea farmec s-o bei de unul singur si, mai ales, in graba. Dar Arhiva nu e doar de cafea, ci si de ceai. Gasesti pe polite diferite sortimente de ceai: de la cel negru sau verde, la ceaiuri din plante medicinale, unele din culturi Bio. Pe alte rafturi, aidoma celor din camara bunicii,stau borcanele cu dulceata "facuta ca la mama acasa", siropuri naturale.
Poti sa bei acolo atat cafea, cat si ceai, sau sa le cumperi pentru acasa.
Magazinul de cafea si ceai nu ofera doar produse, ci este si gazda unor evenimente, despre care am aflat, nu am participat la ele ca sa pot impartasi impresii. Stiu ca a avut loc o demonstratie de prajit boabe de cafea, urmata de o degustare sau un festival al clopoteilor in decembrie, clopotei pe care i-am vazut, te intampina intr-o mica expozitie de cum intri, fiind de vanzare.
Am scris despre acest inedit si, in acelasi timp, intim local, pentru ca este altfel fata de ce am mai intalnit si pentru ca te introduce, asa, intr-o atmosfera de poveste veche. Si la toate astea, se adauga ospitalitatea Laurei, cunoscatoare intr-ale cafelei si ceaiului si responsabila de atmosfera creata.
Trimis de Rodel in 08.01.14 16:40:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ