EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Jacob Grillhouse
O zi de ianuarie, zi de iarnă cu zăpadă. O plimbare în mijlocul naturii ce a îmbrăcat, în sfârșit! haina de iarnă, este binevenită. Unde? În Dumbrava Sibiului. Dar înainte de plimbare, facem un popas culinar la un local aflat la marginea pădurii: Jacob Grillhouse.
Îl alegem pentru amplasare, designul modern și mâncarea despre care am auzit numai de bine. Și nu ne-am înșelat. „Jacob Grillhouse” se află vis-a-vis de Hotelul Hilton, la intrarea spre aleea ce duce la Gradina Zoologică și Muzeul Astra. Se poate ajunge ușor cu mașina, autobuzul 13 sau per pedes într-o plimbare plăcută în zilele frumoase, plecând de pe Calea Dumbrăvii spre Dumbrava Sibiului.
Restaurantul a trecut printr-un proces de renovare și-și așteaptă clienții într-un decor modern, cu două saloane mari ai căror pereți din sticlă fac să te bucuri de priveliștea oferită de natura înconjurătoare. O terasă generoasă, potrivită pentru zilele călduroase, te întâmpină la intrare.
Afară, lângă intrare, un taur negru, ca o invitație la carnea de vită Angus care face parte din meniu.
În exterior ești înconjurat de vegetație, dar nici interiorul nu se lasă, chiar dacă nu tot ce e verde e și autentic. Un măslin (adevărat!) tronează în mijlocul salonului. Alte plante, acestea însă imitații, înveselesc decorul. Sunt pe tavan, pe pereteții despărțitori ai celor două saloane, în zona centrală a primului salon, prin colțurile celui de al doilea salon, la intrare în local și pe peretele terasei.
Spații mari, aerisite, mese dispuse la distanță una de alta, cu scaune sau canapele comode, o muzică în surdină fac parte din stilul modern și elegant al localului.
Restaurantul este specializat pe preparate la grătar, vedete fiind vita Angus și mielul de Noua Zeelandă. În primul salon se află o vitrină ce prezintă hălci de carne, bănuiesc a fi o sugestie culinară. Nu mi-a prea plăcut imaginea, dar face parte din conceptul restaurantului.
Nu am încercat aceste preparate, dar sunt convinsă că nu degeaba sunt vedetele restaurantului. Dar și ce am ales noi, tot în top se află!
Să trec la descrierea meniului, dar ea pălește pe lângă gustul deosebit al preparatelor. Coastele de porc la cuptor, cu sos barbeque, ușor caramelizate, maturate cel puțin opt ore, după cum ne-a spus ospătarul, s-au topit pur și simplu în gură. Coastele au venit însoțite de salată Coleslaw (o salată de ceapă roșie tăiată julien legată cu o maioneză, cred), foarte gustoasă. Porție generoasă; 450 gr., preț, 49 lei. Nota 10!
Și celălat preparat s-a ridicat la înălțime atât prin gust, cât și prin prezentare: Piept de rață cu garnitură de piure de cartofi dulci și varză la grătar. Interesantă această varză la grătar și surprinzător de gustoasă! Aici, nota, după ce am gustat și comparat cu ceea ce am mâncat eu, a fost 9, dar prezentarea, de 10! Prețul, 54 lei.
Desertul, celebrii papanași, au completat masa. Trei bile de papanași fierți, dați abundent prin pesmet și acoperiți din belșug cu smântână și dulceață de afine, au costat 22 lei. I-am împărțit, deja era prea mult și a mai rămas puțin loc și pentru ei! La meniu s-au adăugat și un pahar de vin Rose, la 150 ml, 18 lei și o apă plată la 750 ml, 14 lei. Total, 156 lei la care am adăugat și bacșișul, care n-a fost inclus în nota de plată, doar sugerat, tot pe nota respectivă, ca un adaus.
Un prânz foarte bun, iar servirea face parte din eleganța restaurantului. Profesionalism de la intrare până la ieșire!
După masă, nu siestă, ci plimbare. Zăpada căzută cu o zi înainte începuse să se topească, se scuturase de pe copaci și se lăsa moale sub pași. Cerul a fost acoperit de nori, a început să burnițeze, dar a fost bine, cu aer curat, în mijlocul naturii primitoare în orice anotimp.
Recomand restaurantul, la fel și plimbarea prin natură la sfârșitul unei mese gustoase și îndestulătoare, cel puțin pentru mine.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Un restaurant cu un design modern și elegant, cu mâncare de calitate, nu foarte scump, cu prețuri în tendințe, ținând cont de gustul preparatelor și porțiile mari.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
La marginea pădurii din Dumbrava Sibiului, aproape de Muzeul Astra și Grădina Zoologică, lângă linia de tramvai ce duce la Rășinari.
Trimis de Rodel in 22.02.23 15:08:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Rodel: O alegere bună, din câte am înțeles. Pereții din sticlă care dau spre un peisaj natural sunt întotdeauna un atu iar rața mi-a făcut cu ochiul!
@Carmen Ion:
A fost bună rața, dar costițele au întrecut -o!
Mulțumesc pentru vizită , ecou și vot!
@Rodel: Fain arată totul! Localul modern cu pereți de sticlă într-o zonă verde, așa pare din poze! Meniul excelent, mi-a plăcut cum arată! Deși am fost în Sibiu de multe ori, ultima dată în toamna trecută când veneam din Polonia, nu am ajuns la Muzeul Astra pe care aș dori din suflet să îl văd. Poate atunci voi ajunge și la acest local, din ce precizezi este destul de aproape. Să vă fie de bine!
@mprofeanu:
Localul este foarte aproape de Muzeul Astra, nu e greu de ajuns. Câștigă foarte mult prin amplasarea la margine de pădure, înconjurat de natură, dar nu izolat.
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot!
@Rodel:
Fotografiile sunt foarte convingătoare şi recomandarea foarte bună, de reţinut.
Îmi place cum arată localul, modern şi aerisit, cu mesele spaţiate suficient pentru intimitatea clienţilor şi mi-a plăcut şi cum arată mâncarea. Am poftit la coastele de porc şi la papanaşi.
Terasa spaţioasă m-ar tenta în sezonul cald.
Şi poziţionarea restaurantului mi se pare avantajoasă.
Felicitări pentru alegere şi pentru review!
@nicole33:
Aștept și eu sezonul cald când am de gând să mă bucur de priveliștea oferită de terasă.
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Leon] Evitați — scris în 06.01.23 de Biliboi69 din BACăU - nu recomandă