REZONABIL
Încă nepregătiți pentru (mulți) turiști
Am citit pe AFA că cetatea de la Rupea este o perlă de neratat a circuitului turistic din zona Brașovului; venind dinspre Sovata spre București, după circa 2 ore de drum, când mai aveam vreo 60 km până la Brașov, ne-a lovit foamea, pentru că era de fapt ora prânzului. Bun, deci mai întâi trebuia să ne oprim și să găsim un loc pentru masa de prânz, ca să ne refacem forțele.
Nu ne-am făcut temele dinainte, așa că am aflat după o căutare rapidă pe google că în zonă (localitatea Rupea) nu sunt restaurante, ci doar mici localuri gen pub-uri (și acelea doar 2-3). În fine, oricum voiam ceva rapid, așa că am intrat la Sub-Cetate Bistro&Lounge, situat strategic pe strada principală.
Meniul este sumar dar tot ai câte ceva de ales: mici și cartofi prăjiți, burger și salată grecească au fost alegerile noastre. Mai multe locuri si mese sunt afară, la drum, înăuntru sunt doar 3 -4 mese, ocupate de familii cu copii. Am ocupat-o pe ultima liberă, afară fiind prea cald și dând târcoale o grămadă de viespi.
Am așteptat f mult, mai bine de o oră, să vină comanda. Cei mai norocoși, care au comandat cu câteva minute înaintea noastră, au așteptat un pic sub o oră, dar suficient cât copiii să fie mega plictisiți și iritați sub asaltul foamei.
Din câte observ, pare că atunci când sunt 3 comenzi simultan de mâncare, personalul (mai ales bucătarul) este depășit, deci bănuiesc că bistro-ul acesta este potrivit mai mult pt a bea o limonadă sau un frappe, decât pt a mânca. Ne era atât de foame când în sfârșit au venit preparatele, încât cu siguranță le-am simițit f gustoase, am terminat în 15 minute, dar în total am socotit că am 'pierdut' 2 ore pt masa de prânz (inițial am încercat la 'Casa del gusto' dar părea sub standarde, am văzut un pic cum arată înăuntru și am ieșit val-vârtej).
În concluzie, nici nu am mai avut timp de vizitat cetatea, iar când o vom face, vom veni cu multe sandvișuri la pachet!
Trimis de FrancescaClara in 24.07.24 11:51:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUPEA [BV].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FrancescaClara); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Rupea?, RUPEA [BV]" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”