GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Aurelius - S-ar putea si mai bine
Restaurantul este situat pe lacul din statiune din dreptul hotelului cu acelasi nume. Restaurantul arata placut atat la exterior cat si la interior. Accesul se face prin parcarea din capatul lacului. Holul mare de intrare te intampina cu un semineu cu lemne cu aranjament de borcane cu diverse legume de jur-imprejur si cu o caruta acoperita cu o frumoasa blana de urs flancata de funii de ceapa rosie si stiuleti de porumb.
Inca din afara esti atras de albul peretilor. In interior acesta este si mai puternic, mai ales in contrast cu grinzile de lemn si podeaua pe nuante de maro inchis.
Restaurantul este format din doua sali cu un coridor lat pe mijloc. Fiecare sala este inconjurata de un zid ca de cetate la care lipsesc usile si geamurile.
Din pacate, din dorinta de a avea cat mai multe locuri disponibile au inghesuit cate 8 scaune la mese de 6 persoane. Daca te indrepti spre toaleta sa te speli pe maini o sa constati ca una din bateriile de chiuveta nu functioneaza la fel ca si unul din dispersoarele de sapun. Femeile au fost foarte dezamagite de lipsa de curatenie si mirosul din toaleta destinata lor.
Revenind la masa poti sa observi in sala din stanga un alt semineu in care ard molcom cateva lemne care imprastie un usor miros de fum in restaurant. Datorita faptului ca focul nu a fost aprins bine. Ulterior cineva a insistat asupra acestui aspect si situatia s-a remediat.
Mesele din lemn masiv sunt frumos ornate in stil traditional romanesc, iar scaunele sunt imbracate cu piei de oaie. Meniul destul de bogat, dar bucatarul lasa de dorit. Iar chelnerii ar mai trebui sa faca putin antrenament. Unul dintre noi a comandat o saramura de crap si a primit o un castron plin cu o zeama in care inotau 2 bucati de peste. Initial am crezut ca s-a luat comanda gresit si au adus ciorba de crap. Dar ospatarul ne-a spus ca asa prepara bucatarul saramura. Asa ca au trebui scoase bucatile de peste pe alta farfurie pentru a intelege ceva de acolo. Altcineva a comandat o tochitura de berbec si i s-a adus o farfurie in care carnea se scalda in ulei. Cu ajutorul ospatarului, o parte din ulei a ajuns pe pantalonii celui care comandase.
Trecand la capitolul muzica, se pare ca au incercat sa armonizeze aranjamentul traditional cu muzica romaneasca. Numai ca ar trebui sa cumpere si alte CD-uri deoarece in timpul petrecut acolo (circa 1,5 ore) am ascultat 2 melodii de 4 ori si una de 3 ori. O fi frumoasa “Sania cu zurgalai”, dar parca nici prea des nu merge.
Chelnerii erau amabili, nu se poate reprosa nimic. Cel care ne-a servit s-a oferit chiar sa plateasca cele 2 beri consumate de cel pe pantalonii caruia a varsat uleiul.
Ca si concluzie: s-a investit mult in aspectul restaurantului, dar foarte putin in ceea ce e mai important si ceea ce clientii retin cel mai bine: mancarea si servirea.
Hotelul Aurelius mai are un restaurant la parterul sau, dar se pare ca nu primesc decat turisti cazati in hotel pentru ca am incercat in doua randuri sa intram si am fost refuzati desi era ora pranzului iar restaurantul era gol.
Trimis de marian 1973 in 22.01.11 13:13:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@marian 1973
Dacă postezi la o rubrică generică aşa cum este asta, ar fi bine să ne indici unde este situat restaurantul. Acum, m-am lămurit din foto că este în Poiana Braşov. Fără, n-aş fi ştiut dacă este în Poiană sau în Braşov.
Ar fi interesante şi nişte preţuri, nu de alta, dar dacă tot bucătăria şi serviciile lasă de dorit, după ce aflăm şi preţurile să ştim dacă mergem sau nu acolo.
De asemenea, ar fi interesant de ştiut dacă totuşi bucatele au fost gustoase, cu toate păcatele ce ţin de servire (patul de ulei pe care plutea tochitura şi bolul de saramură).
A, poate ca ar trebui să-l rogi pe webmaster13 să-ţi acompanieze review-ul cu melodia Sanie cu zurgălăi (eu prefer varianta lui Gică Petrescu), ca să-ţi aminteşti de atmosferă )
Din pacate, exista o sectiune comuna pentru restaurantele din Brasov si Poiana Brasov. Dar in prima propozitie din review am mentionat ca este in statiune.
Preturile sunt in conformitate cu zona. Ciorba de burta a fost buna, la fel si celelalte feluri de mancare. Aici nu ne putem plange. Nu mai retin acum, dar nu a fost cu nimic mai deosebita de celelalte restaurante. Cam 100 lei/3 pers.
Am fost la acest restaurant in 2009.
Dincolo de faptul ca este putin ciudat sa comanzi ciorba de burta la un restaurant (ce se vrea) de 5*, desi este de asteptat din partea cuiva care creda ca adj. "deosebit" are grade de comparatie, nu ma mira ce se intampla acolo.
Cand am intrat eram doar noi, eu si sotia, nicio masa ocupata. Din politete am intrebat daca ne putem aseza la una dintre mese, iar un ospatar, un pustan in jur de 25 de ani, ne-a luat la misto spunandu-ne "Nu, toate mesele sunt pline, dar facem un sacrificiu". La 5* ospatarul face misto de clienti? In fine, am trecut peste. Mancarea este mediocra, nimic deosebit. La fel si ambianta si mobilierul fortate pentru a parea de 5*. Nici nu se compara cu A' Propos sau Tosca din hotelul Alpin. Ma rog, nici preturile nu sunt chiar de 5*, fiind in aceeasi plaja ca cele de la Alpin care are 4*.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Șura Dacilor] Experienta culinara nerecomandata — scris în 26.06.24 de ux134515 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Sep.2023 [Restaurant Coliba Haiducilor] Dezamagire totala — scris în 04.09.23 de ux130649 din BUCURESTI - nu recomandă
- Feb.2022 [Restaurant Stâna Turistică] De evitat! — scris în 11.02.22 de ux123690 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant Cabana Iulius Romer (ex Postăvaru)] Papa bun, atmosferă relaxantă, priveliști uimitoare — scris în 24.11.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant Miorița] Frumos, elegant — scris în 06.09.21 de ilinois57 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Șura Dacilor] Peste 4 ani... inca o sansa! — scris în 01.06.21 de RUdar din FOCşANI - nu recomandă
- Oct.2020 [Restaurant Coliba Haiducilor] Dezamagitor — scris în 31.10.20 de Liliana Lili din FOCşANI