EXCELENT
Restaurantul Lázár Gheorgheni

Trei zile a ținut pentru mine Întâlnirea AFA din Bucovina dar pot scrie că o singură zi am fost acolo, iar două zile le-am petrecut pe drum. Drumul de întoarcere duminică am dorit-o s-o fac cât mai plăcută și am ales un traseu drag mie, pe la Cheile Bicazului după care am traversat Pasul Bucin. Bineînțeles că am avut și opriri, vizitări pe traseu dar în artciolul prezent aș dori să povestesc doar despre restaurantul/pensiune Lazăr din Gheorgheni unde am mâncat prânzul din acea duminică.
Despre pensiunea Lázár
Pensiuneaeste o afacere de familie încă din 1930. Se pare că și în perioada comunismului locația a rămas la ei și au putut-o dezvolta în continuare. În prezent în centrul orașului Gheorgheni vom găsi clădirea cochetă care este compusă din restaurant, cafenea, grădină și pensiune.
Cazarea la pensiune este convenabilă ca preț, single/dublă sau triplă costă 150/180/230 lei/noapte, iar apartamentul costă 200 lei/noapte. Micul dejun are un preț de 25 lei/persoană.
Prețurile la restaurant sînt pentru orice buzunar, dar exact despre asta voi povesti în următoarele.
Acces, orar de funcționare
Adresa localului este str Băii nr. 3 Gheorgheni județul Harghita, România. Siteul unității este lazarpanzio.ro/ro Orarul de funcționare (recepție și restaurant) este luni-sâmbătă 7.30-. 22.00, duminică 8.00-22.00. Conform site unitatea asigură și asistență turistică privind obiectivele de vizitat din zonă. Poate în oraș nu se pot vizita prea multe dar pentru împrejurimile cu frumusețile sale naturale merită o vizită făcută.
Restaurant, meniu
Noi am ajuns întâmplător acolo căutând un loc să mâncăm. Cu parcarea în Gheorgheni nu este problemă deloc, astfel ne-am oprit în piața centrală am făcut o scurtă vizită la obiectivele din jur și am dat de această pensiune-restaurant. Am intrat, se poate intra și dinspre grădină și terasă și dinspre recepție, acolo este și barul.
În sala de mese pentru aproximativ 50 de locuri (cafeneaua ar avea 80 de locuri) am găsit un singur grup de vizitatori care luau prânzul la o masă mai mare. Ne-am așezat și noi la o masă mai mică și am început să studiem meniul.
O ciorbă se poate consuma contra costul a 16-20 de lei și acestea sînt întradevăr consistente.
Micul dejun pentru cei care sînt cazați (dar nu numai) costă 25 lei și este foarte variată la alegere (10 variante) Ar mai fi mic dejun combinat cu ingrediente alese de client. Acesta costă de la 2 lei/ingredient (gem, unt de ex.) 3 lei/ingredient (1 ou fiert de ex.) până la 19 lei/un platou.
Un antreu/gustare cald/rece costă 17-22 lei/porția și conține diferite preparate sau porții mai mici de mâncare.
Un fel doi consistent de obicei cu carne costă de la 22 la 33 de lei. Dar nu conține garnitura și salata, acestea se pot comanda separat la prețuri modice între 6-8 lei. O salată fel principal cu de toate, carne, etc costă 22 lei.
La băuturi o apă costă 6 lei, răcoritoare 9 lei, limonadă 14 lei. Cafeaua este 6-8 lei, ceaiul 7 lei, ciocolata caldă 14 lei.
O pălincă este 4-5 lei/50 ml, dar pălinca de piersici este 14 lei. Restul de spirtuoase merg până la 16 lei/50 ml. Berea costă 7-13 lei, vinurile doar la butelie de 0.75 l 35-45 lei.
Un desert costă între 12-20 lei. Voi atașa poze cu meniul pozat de mine.
Ce am mâncat noi?
După alegerea preparatelor am așteptat un timp mediu (cca 15-20 minute) Am ales o ciorbă de gulaș doar eu (20 lei) A fost atât de consistent încât din felul doi doar am gustat iar restul am luat acasă. Ca și fel doi am comandat atât eu cât și dna AZE șnițel vienez de porc (câte 22 lei) și cartofi pai (câte 8 lei). O singură salată asortată (8 lei) am mai cumpărat și o apă (6 lei) Totalul a fost 94 lei și am plătit cu cardul.
Poftă bună
Trimis de AZE in 13.04.25 10:42:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GHEORGHENI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@AZE: La prețurile ăstea, rentează să iau prânzul acolo după care mă întorc acasă. Cu tot cu benzina consumată, cred că fac și o mică economie.
@Flaviu: Prețurile la restaurante sînt mai mici în aceste zone, am observat asta de mai mult timp.
Sînt mai multe motive cel puțin în cazul orașului Gheorgheni. În oraș nu se poate vizita mare lucru, cam bate vântul pe acolo... În schimb sînt câteva locuri în împrejurimi care merită vizitate, Pasul Bucin, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, pârtii de schi, peisaje, alte atracții, etc.
Pe urmă în aceste zone media salariilor/țară este mai mică, de fapt cam pe aici sînt cele mai mici salarii. Ori restaurantele astea nu trăiesc doar din vizitele turiștilor că ar da faliment, mai merg și localnici acolo.
Ei fac în așa fel prețurile ca să atragă turiștii dar să nu-i ocolească nici localnicii.
- Jul.2021 [Restaurant Hanul Basa [Borzont]] Prânzul la Hanul Borzont — scris în 28.07.21 de EllaMiha din MIOVENI [AG] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [K&K Bistro] K&k bistro - recomand — scris în 24.07.21 de Sorina12 din CLUJ - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Restaurant Hanul Basa [Borzont]] Un han cum toate ar trebui să fie! — scris în 02.03.18 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ
- Aug.2014 [Restaurant Hanul Basa [Borzont]] Hanul Basa Fogado (Borzont) te cucereste de la prima intalnire — scris în 15.07.16 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Nov.2011 [Restaurant hotel Rubin [Gheorgheni]] Restaurantul Hotelului Rubin din Gheorghieni — scris în 21.11.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ
- Oct.2010 [Restaurant pensiunea Rubin [Borzont]] Pensiunea Rubin [Borzont] - Rustic si fermecator — scris în 21.10.10 de C.Todi din IASI - RECOMANDĂ