GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Libanez Amasi - nu mai revin
Împreună cu câţiva prieteni ne-am decis să luăm cina într-o seară la un restaurant libanez. Cum in Braşov nu există prea multe astfel de restaurante, am ales să cinăm la Amasi.
Situat nu foarte departe de centru, pe strada Mihai Viteazul, am ajuns destul de repede cu maşina.
Făcusem rezervare în prealabil pentru că eram 6 persoane şi vroiam să fim siguri că nu este atât de plin încât să ne trezim că nu mai avem loc.
Masa pregătită pentru noi era înăuntru dar noi am dorit să stăm pe terasa deoarece printre noi se aflau şi fumători. Terasa este drăguţă, acoperită, nu mi-a fost frig deloc.
Domnişoara sau doamna care ne-a “preluat” nu a fost foarte încântată de acest lucru, zicându-ne că “v-am pregătit masa înăuntru dar bine, dacă doriţi puteţi sta şi afară”.
Oau... ok... bine...
Am primit meniul, şi ne uitam că mâţa în calendar, sau cel puţin eu aşa eram. Nu mai mâncasem până atunci doar mâncare tradiţională libaneza. “Combinaţii” de mâncare arăbeasca mai “făcusem” dar doar libaneza nu.
Sperăm că domnişoara să ne ajute să luăm o decizie dar nu prea a dorit acest lucru. Până la urmă am decis să comandăm din aproape fiecare fel de aperitive câte 1 buc, să le punem în mijlocul mesei şi om vedea ce iese.
Aşa am şi făcut. Am comandat: humus, mutabal, mazza, labne, kebe prăjit, sambusic cu carne şi cu brânză, falafel, manakish lahme, salata fatus care era dulceagă din cauza sosului de rodii.
Mâncarea a fost delicioasă, mi-a plăcut destul de mult deşi mă aşteptam ca preparatele să fie mult mai picante.
Vinul roşe la carafă a fost şi el bun deşi eu în general nu prea beau vin pentru că nu îmi place.
După ce am terminat de consumat aperitivele am fost dezamăgită de faptul că nu ni s-au schimbat nici tacâmurile nici farfuriile. Farfuriile pentru aperitive erau unele extrem de mici şi mă aşteptam ca la felul principal să ni se aducă altele. Dar nu, am mâncat din aceleaşi farfurii, cu aceleaşi tacâmuri. Nici măcar nu a curăţat vreun pic masă. În plus, nu existau şerveţele pe masă.
Pentru felul principal am preferat să facem la fel, să comandăm mai multe preparate şi să gustăm din fiecare câte puţin. Aşa că am optat pentru mix grill (carne din pui, vită şi miel), kebab amasi, sharhat de pui, lebanon (asta a fost preferatul meu: piept de pui cu ciuperci şi un sos delicios din smântână cred).
Ca o paranteză, când intrăm în restaurant văzusem un platou mare şi pe acel platou aveau nişte chifteluţe din cartofi care arătau foarte bine. Când ne-a întrebat ce dorim ca şi garnitură la felul principal, am cerut acei cartofi. Răspunsul a venit sec:” nu servim decât la platoul casei acei cartofi”.
Oau, serios? Nu vreau să fiu cârcotaşa (deşi uneori sunt, dar este defect profesional cred... părerea mea: faci aproape orice ca să mulţumeşti clientul; se pare că aici nu se aplică această regulă).
Am reuşit şi noi să terminăm de mâncat şi cred că am stat cu farfuriile goale cel puţin 20 de minute fără ca cineva să vină să mă întrebe dacă am terminat de mâncat sau nu.
Mâncarea a fost bună, dar nu să dai pe spate. Mă aşteptam la ceva mai deosebit şi deşi am comandat mâncare tradiţional libaneza, nu am simţit un gust deosebit al mâncării.
După ce a reuşit domnişoara să strângă cât de cât masă am dorit să comandăm deşert.
Am ales la fel ca şi până acum, să împărţim şi să gustăm din fiecare (sau mă rog, aproape din fiecare). Am comandat tamria, zunut set, castha (cu apă de flori, banană şi alte arome- nu a fost deloc pe gustul meu), bas buse şi fatira (avea scorţişoară).
Din păcate la deserturi nu m-au nimerit. Nu mi-au plăcut deloc. Se pare că nu au fost deloc pe gustul meu, chiar deloc. Nu îmi place nici scorţişoară şi nici aromele gen aromă de trandafiri. Mi s-au părut greţoase. Norocul meu că nu am comandat o porţie, aşa ce ceilalţi s-au putut bucura din plin de porţiile rămase pentru că eu doar am gustat din ele.
După ce am terminat şi cu deşertul, am mai comandat un ceai, apă, etc. Nici nu apucasem să terminăm cu totul că am simţit că sunt dată afară. Era ora 22:30, restaurantul închizându-se doar la ora 24. Ne-a întrebat rapid dacă poate să ne facă notă şi dacă mai servim ceva, după care au început să facă curat prin jurul nostru. Nu ştiu de ce dar am simţit că sunt dată afară.
Nota de plată a fost undeva la 450 de lei în total.
A fost o experienţă plăcută (aici mă refer la mâncare, nu la servire!!!) dar nu cred că aş mai reveni.
Trimis de GabrielaG in 26.05.17 17:41:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@GabrielaG: Start vot! Eu-s fan scorțișoară! Arată bine, dar păcat că servirea lasă de dorit!
@Zoazore: Multumesc!
Mie nu imi place deloc scortisoara dar sunt sigura ca dvs v-ar fi placut desertul Din pacate servirea a fost oribila...
@GabrielaG: Am ajuns de aproape 2 ore acasa, dupa o vizita de 3 zile in frumosul oras Brasov. E unul din locurile mele preferate din Romania, nu pierd nicio ocazie sa-l reintalnesc. De data asta am fost la un congres, dar, ca de obicei, "am imbinat utilul cu placutul". Am fost frumos impresionata de faptul ca orasul era efectiv cotropit de turisti, chiar daca vremea n-a fost prea prietenoasa, grupuri-grupuri de turisti (multi straini, se auzeau in jur toate limbile pamantului) brazdau centrul vechi in sus si-n jos.
Pe de alta parte, am intalnit - parca mai mult ca niciodata - ceea ce povestesti si tu in materie de servicii: superficialitate, amatorism, pe alocuri chiar impolitete. (Cel putin experienta cu taximetristii...) Mi s-a parut ca unii habar n-au ce trebuie sa faca, iar altii sunt super-plictisiti ca sunt nevoiti sa-si consume timpul si zambetele fortate cu pisalogii de turisti. Am avut insa si multe experiente placute, dar, una peste alta, niciodata nu au fost atat de... amestecate!
Ma bucur ca n-am urmat indemnul unei colege, care intr-o zi avea chef de mancare libaneza! ????
@crismis: Vremea in Brasov si nu numai este extrem de schimbatoare si ciudata pot zice.
Din pacate serviciile lasa de dorit... nu stiu daca doar in Brasov sau in toata tara este asa dar am observat si eu acest lucru. Noi, romanii, ca natie nu avem ospitalitatea in sange cum o au turcii de exemplu. Nu stim sa facem turism sau sa punem clientul pe primul plan. Am auzit multe "povesti" despre angajati plictisiti, despre modul cum se comporta cu turistii/clientii, despre faptul ca mai ca te dau afara cand vine ora inchiderii si asa mai departe.
Cu taxiul nu prea merg in Brasov dar va cred pe cuvant.
De curand am fost in Bucuresti si oamenii mi s-au parut extrem de amabili si saritori. Incepand de la personalul din cofetarii si baruri, pana la politisi si angajati RATB.
Dar este un haos total in Bucuresti asa ca prefer mai degraba Brasovul
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ