GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Transilvania - nu cred ca voi mai reveni
Nu prea obisnuiesc sa scriu despre restaurantele din Brasov dar de data aceasta am decis sa o fac.
Este a doua oara cand mananc la Restaurant Transilvania. Prima experienta nu a fost una deloc placuta. Personalul extrem de nepoliticos a facut ca sa nu imi doresc sa mai revin acolo indiferent de mancare.
Totusi, vrand, nevrand am revenit, impreuna cu un gup de 10 persoane.
Amplasare
Restaurantul se afla pe strada Castelului nr 106. Se poate ajunge din Piata Sfatului cu usurinta. Cum coborati pe Republicii, faceti a doua strada la dreapta pana la prima artera circulata de masini. De acolo urcati putin si veti vedea restaurantul.
De la magazinul Star de pe 15 Noiembrie sunt doua cai de acces. Fie mergeti tot inainte si faceti stanga pe str. Suisul Castelului, fie de la magazin mergeti direct pe str. Castelului si pe stanga este restaurantul.
Per ansamblu
Restaurantul are cateva mese jos si cateva mese sus, unde se afla si toaletele. Mi-as fi dorit sa existe toalete si jos deoarece oamenii mai in varsta se deplaseaza mai greu pana sus…. si scarile nu sunt foarte usor de urcat. Asta ca o paranteza.
Inainte sus era pentru fumatori dar de cand cu legea care interzice fumatul….
Ni s-a aranjat o masa jos. Nu a fost deloc confortabil sa stau cu picioarele meselor intre picioarele mele... tinand cont ca nu au mese lungi au unit mai multe mese de 4 persoane… si practic nu am avut loc unde sa imi tin picioarele.
Bucataria restaurantului este cat de cat la vedere, un geam desparte bucataria de restul localului… desi nu m-am ridicat de la masa sa “arunc” o privire.
Muzica este placuta, nici foarte tare nici foarte incet si de calitate.
Exista si un mic bar unde angajatele mai stau, uneori mai beau o cafea uitandu-se la clienti. Nu e prea profesional dar… cam asa e la noi.
Totusi angajatele se comportau foarte dragut cu turistii straini care veneau in restaurant. Pe perioada cat am mancat acolo au intrat cel putin 4-5 turisti straini (spanioli, britanici si polonezi). Fetele au intampinat turistii foarte dragut, cu zambetul pe buze, le-a adus meniul imediat si le-a luat comanda rapid.
Servirea: cat de cat ok. Pentru un restaurant in Romania merge. Din pacate am un ochi critic deoarece am studiat turismul si am facut si cursuri legate de tehnica de servire in restaurante… Si ochiul critic nu se datoreaza doar faptului ca am studiat turismul ci si faptului ca am calatorit destul de mult si din pacate fac comparatie cu ce e afara….
Dar sa revin la servire.
Fetele nu s-au deranjat sa ne serveasca cu apa sau vin. Au pus carafa cu vin si sticle de apa de 2 litri si acolo le-au lasat. Cei din grupul nostru au facut pe “ospatarii”.
De asemenea, la ciorba de exemplu am avut ardei iute si smantana. Fetele in loc sa stranga farfuriile goale de ciorba s-au repezit direct la ardeii iuti. Eu aveam un ardei iute pus pe un servetel si il pastram pentru felul al doilea. Ospatarita s-a “repezit” sa il ia. Nu mi s-a parut un gest normal. Mai intai trebuia sa ia farfuriile goale si apoi eventual sa ma intrebe daca mai doresc ardeiul sau il poate lua.
Mancarea
Data trecuta cand am vizitat restaurantul am optat pentru acelasi meniu.
Ciorba de burta data trecuta a fost mult mai buna si mai gustoasa. Acum abia asteptam sa ajung sa mai mananc o ciorba de burta excelenta dar din pacate am ramas dezamagita. Cei care am comandat ciorba de burta am primit-o rece. Eu din pacate nu am tacut si am rugat sa mi se mai inclazeasca ciorba. Nu imi place sa mananc mancare rece sau calaie, in special ciorba de burta nu este buna rece!
Ceilalti nu au spus nimic, fie nu au indraznit, fie le-a placut asa.
Am primit ciorba dupa vreo 5 minute. Era calda acum intr-adevar.
Gustul ciorbei de data trecuta nu se compara cu ciorba de acum. Nu era nici sarata, nici acra, nici cu multa smantana si nici nu avea multa burta in ea.
Am ramas putin dezamagita.
Felul doi : Pireu cu ceafa de porc la gratar si salata de varza.
Pireul mi s-a parut ca era facut din fulgi si nu din cartofi. Ceafa de porc : nemancabila la unii. Eu am avut noroc de o portie cu mai putina grasime dar maoritatea celor de la masa noastra au lasat carnea acolo din cauza ca nu se putea manca. Era plina de grasime. Cutitele de asemenea nu taiau mai deloc astfel incat indepartarea grasimii a fost un procedeu complicat.
Data trecuta luasem acelasi lucru si a fost mai buna si mancabila.
Ospataritele nici nu au strans farfuriile goale de pe mese ca au adus cafeaua. Mi s-a parut ca se grabesc sa ne dea afara. Noi am mai fi stat dar in momentul in care masa era plina cu farfurii murdare si ni se aduce cafeaua ce puteam intelege? Practic era o graba pe care eu una nu am inteles-o.
Nici nu stiu ce sa spun, ori am avut eu ghinion acum, ori nu stiu ce s-a intamplat cu acest restaurant. Si-au imbunatatit serviciile dar calitatea mancarii a scazut.
Nu stiu daca voi mai reveni aici desi imi doresc sa gasesc un restaurant in Brasov unde sa pot manca o ciorba de burta buna!
Trimis de GabrielaG in 11.04.16 13:16:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@GabrielaG Cam multe deficiente... Chiar si pentru un ochi mai putin critic... Ma intreb, cu strainii cum s-au comportat? Nu ca s-ar fi facut diferente, nu asta conta, ci cum au perceput ei toate astea? Ideea si totodata impresia mea sunt ca in multe restaurante lipsesc ospatari "de meserie" sau macar un sef de sala pregatit care sa poata sa-i invete minimum din principalele activitati ale unui ospatar pe cei tineri... Asta am intalnit cam peste tot, cu mici exceptii... Dar pe litoral e o chestie generalizata, mai ales la restaurantele fara foarte mari pretentii...
@iulian68 - Aveti dreptate, multe deficiente. Nu am vrut sa par mult prea critica dar din pacate aceasta este realitatea.
Cred ca majoritatea ospatarilor nu sunt osparati de meserie sau nu au facut nici un curs de specialitate. Cel putin fetele din aceasta locatie strangeau doar 2 farfurii (una intr-o mana, una in cealalta).
De adus tot 2 farfurii aduceau, astfel incat servirea a fost foarte lenta si ne uitam unii la altii pana au reusit sa aduca toate portiile.
Norocul meu ca nu am fost de mult timp pe litoralul romanesc altfel imi faceam o mie de draci.
”ori am avut eu ghinion acum, ori nu stiu ce s-a intamplat cu acest restaurant
@GabrielaG - Dacă o fi prima situaţie, atunci înseamnă că suntem deja doi "ghinionişti". Eu însă înclin să cred că totuşi nu ghinionul e la mijloc ci e vorba de... altceva. Adică, scurt şi la obiect, restaurantul a scăzut foarte mult, atât în ceea ce priveşte calitatea mâncării cât mai ales cea a servirii. Sau cel puţin asta este impresia ce ne-am făcut-o (şi) noi.
Ce-i drept, ca să fiu sincer, pe mine niciodată nu m-a dat pe spate restaurantul ăsta dar înainte mai mergeam pe-acolo căci era mâncarea bunicică şi preţurile foarte decente pentru centrul oraşului. Ultimele experienţe au fost însă din ce în ce mai dezamăgitoare şi nici măcar nu am avut nevoie de un "ochi critic" (al unei persoane cu studii şi o vastă experienţă în ceea ce priveşte turismul) pentru a vedea cu uşurinţă multele deficienţe - culmea, exact cele despre care ai scris şi tu, începând cu ciorba rece şi continuând cu... restul.
Cert este că (şi) noi ne-am tăiat definitiv de pe lista de clienţi.
@urjanclaudiu - Imi pare rau sa aud ca si dvs ati avut o experienta neplacuta la acest restaurant dar ma bucur sa aud ca nu am fost singura.
Am trecut de curând pe aici pentru tocănița de vițel care, din punctul meu de vedere, e punctul lor forte și pe care nu am regăsit-o la fel de bine pregătită în altă parte. Servirea a fost extrem de rapidă și tocănița foarte bună, fragedă. Interesant, în restaurant erau mulți turiști străini. Poate sunt eu mai puțin pretențioasă dar pentru mine restaurantul Transilvania rămâne soluția salvatoare când vreau să mănănc ceva de casă fără să cheltuiesc prea mult.
@krondia: Chiar nu ma consider o persoana pretentioasa sau fitioasa. Nu stiu daca dvs ati fi acceptat sa mancati o ciorba rece sau sa va serviti singur/a cu bauturi.
Poate de cand am fost eu sa se mai fi schimbat ceva in bine... am fost de doua ori, prima oara am fost placut impresionata dar a doua oara a fost horror...
Cand voi reveni in Brasov o sa merg de curiozitate sa mananc o ciorba de burta si o sa incerc si meniul sugerat de dvs.
Am trecut ieri de curiozitate pe la prânz dupa o tură pe Tâmpa şi impresiile sunt urmatoarele: servirea rapida, gulasul de vitel bun desi nu i-as spune chiar gulas, apreciez insa faptul ca mereu carnea a fost frageda si pretul mai mult decat decent: 12 lei fara garnitura. Bautura a fost turnata in pahar si ulterior, intr-adevar, nu a mai venit nimeni sa completeze.
La etaj era un grup de sase britanici, o familie de români şi o alta masa de 10 persoane era rezervata semn ca nu duc lipsa de clienti. Singurul neajuns pe care l-am constatat a fost faptul ca era cald in restaurant, nu cred ca au aer conditionat, la etaj este putin mai bine.
Personalul amabil, chiar nu am ce sa le reprosez, acum, cine stie poate au si zile mai proaste.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ