GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS
La Bucatarul Vesel — la costite, inainte!
Afara inca suiera viscolul iar gradele din termometre arata inca multe grade sub zero (asta tot afara :) ), vremea e numai buna pentru a face ordine printre arhivele cu fotografii, asta asa, in avampremiera review-urilor ce urmeaza a fi scrise cat si ca aducere aminte a locurilor pe unde ne-am preumblat cu ceva vreme in urma si despre care nu am avut binevointa sau timpul necesar (in functie de starea fiecaruia :) ) pentru a impartasi impresiile cu ceilalti membrii ai comunitatii AFA… stiut fiind faptul ca aportul nostru la completarea cu informatii noi e cheia acestui site, sau mai bine zis, "cine detine informatia detine puterea" (am pus ghilimelele de rigoare pentru ca mai mult ca sigur am auzit asta undeva… sa nu fiu acuzat de cine stie ce, mai ales ca e la moda plagiatul… :) ), prin urmare, sa incepem sa impartasim impresii…
Am fost acolo, intr-un weekend din luna August, in una din acele zile in care incerci cu disperare sa scapi de agitatia orasului si de caldura betoanelor, atunci cand iti ridici privirea spre munti si incerci sa ghicesti racoarea padurilor ce te imbie sa pornesti spre acele locuri, macar si pentru un umil sfarsit de saptamana… (mi-a iesit, nu? :D), asa ca dupa cum spuneam, dupa o zi si jumatate petrecute in Poiana Brasov, odata porniti pe drumul catre casa, care fie vorba intre noi, e de preferat sa-l transformi intr-o miniexcursie, ajungem si la periplul obisnuit prin centrul istoric al Brasovului, cu plimbarea prin Piata Sfatului, o tura cu telecabina pe Tampa, o plimbare prin parcul Nicolae Titulescu unde gasca mai face putina miscare in locurile special amenajate, o binemeritata pauza pe una din bancile din parc, privind miresele cu alaiurile de nunta la obisnuitele sedinte foto si gata, incep sa-si faca auzite vocile" bataile de polonic"! :) Pornim pe strada Republicii, strada de promenada cea mai cunoscuta si circulata din centrul istoric, unde se gasesc numeroase terase si restaurante, unde minorii din grupul nostru incep sa ne traga catre cunoscutul restaurant din la fel de cunoscutul lant international cu " specific" fast-food ce are drept mascota un clovn (sic!) si putin lipseste sa nu ne lovim de panoul ce indica ca la nici 50 de metrii, pe strada Michael Weiss numarul 33, colt cu strada Postavarul, se gaseste restaurantul La Bucatarul Vesel. Aruncand un ochi pe acest panou, aveam sa alegem imediat aceasta locatie pentru a ne potolii foamea, ata noi cat si "minorii" in detrimentul anterioarei amintite locatii cu servire fast-food (cu toate ca noi, "majorii" aveam cu toate alte proiecte in vederea servirii mesei si a linistirii amintitelor zgomote si senzatii produse de catre polonice :D). Asa ca iata-ne ajunsi la restaurantul cu pricina, acesta are doua saloane cu capacitatea totale de 46 de locuri, cat si o mica terasa in fata acestuia, compusa din cateva mese rotunde asezate pe caldaram, o parte dintre acestea ocupate, o parte isi asteptau clientii. Decorul in interiorul restaurantului era unul simplu dar de bun gust, avand pe pereti cateva tablouri cu imagini din Brasov. Noi am ales sa servim masa pe terasa, cu toate ca era miezul zilei, la poalele Tampei temperatura era una foarte placuta pentru a servii masa in aer liber, mai ales ca in zona e interzis traficul auto, aici fiind o zona pietonala.
Comanda ne-a fost luata destul de repede, avand in vedere faptul ca eram la un restaurant normal si nu la unul fast-food, bauturile au venit repede, avand timp pana sa vina mancarea sa savurezi un suc sau o bere in timp ce admirii Tampa. Mancarea a fost servita la un interval de timp rezonabil. Ca de obicei, la masa de pranz, eu am comandat o ciorba, care a fost relativ ok, fiind urmata de o costita de porc la gratar cu cartofi prajiti chipsuri (foarte buni!) insotiti de un sos cocktail sau un sos de smantana cu usturoi, in functie de preferinte (costita afost cam 30 de lei). La masa s-au mai servit piept de pui la gratar cu cartofi natur si salata de varza, ciorba de fasole in paine (15 lei, parca) si tochitura cu mamaliguta (14 lei), dar vedeta a fost totusi costita la gratar… Pentru a va face o idée cat mai completa, preturile erau in general rezonabile, un pahar de vin, 5 lei, o bere 5 sau 6 lei in functie de producator, o ceafa de porc la gratar, 14 lei, ciolan cu fasole, 18 lei. Nu stiu daca preturile mai sunt si acum aceleasi dar sper ca restul lucrurilor sa nu se fi schimbat, cel putin, nu in rau… :)
Acestea fiind spuse, una peste alta, restaurantul La Bucatarul Vesel din centrul istoric al Brasovului, este, dupa parerea mea, o alternativa de luat in seama atunci cand alegi unde sa servesti masa in centrul istoric al Brasovului, sau cine stie, cand vi se face pofta de o costita de porc la gratar… :)
Alegeri intelepte si concedii placute tuturor!
Trimis de kelyboy in 27.01.16 13:32:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
„Criminală” ultima fotografie pentru cei aflați la sfârșit de program de lucru
@tata123 - Si costita era aburita... si Berea rece...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ