ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
OCT-2015
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurante din Brașov și împrejurimi

TIPĂREȘTE

Introducere

De vineri si pana azi, am avut cateva zile libere. Zile in care am fost “dus de-acasa”. Nu cu pluta ci cu masina. Sa stiti ca mereu ma incearca o mare bucurie atat inainte cat si dupa ce revin dintr-un concediu mai mare sau mai mic. Inainte de a pleca, gugălesc si wikipediez internetul pana la refuz, ca sa caut locuri cat mai pitoresti si urmaresc prognoza meteo. Dupa ce revin acasa, scriu repede cateva review-uri pana nu uit amanuntele si retraiesc momentele excursiei si-mi prelungesc astfel clipele placute, scriind texte si savurand poze.

In week-endul trecut, am avut parte de vreme buna. Am fost la Brasov, la Tusnad, la Rasnov si la Sacele.

Pensiunea “Piatra Neteda” din Sacele

Sacele e-un oras lung, rezultat din unirea a 7 sate, care acum sunt cartiere ale orasului, e un fel de “Marginime a Brasovului”, oras situat pe DN1A, (Brasov - Valenii de Munte - Ploiesti), la 10 Km de Brasov. E-un oras format dintr-o sosea care parca “nu se mai termina” si care are 13 biserici. Vroiam sa ajungem la pensiunea“”Piatra Neteda”, unde un afis ne anunta ca are loc un fel de “mini-festival al pensiunii” si unde stiam ca se prepara “bulz” si alte bunatati din productie locala. Dar cum sa ajungi pana sus pe colina cu pensiunea? Ajunsi la Sacele, intrebam de pensiune in dreapta si-n stanga, pana iesim din oras. De festival, nu stia nimeni, nimic.

Aici la Sacele, reperele sunt bisericile. “Va-ntoarceti spre Brasov, mergeti pe soseaua principala pana dati de prima biserica de pe stanga (atentie, nu cea de pe dreapta) si-apoi imediat dupa ea, urcati spre padure”. Ajungem la biserica, apoi o luam pe “Strada Morii”. Dupa 1 Km de drum abrupt, suntem la pensiunea “Piatra Neteda” intr-o frumoasa zona impadurita, pe un mic platou.

Intram in restaurant si comandam ceva. Comanda vine repede si preturile sunt foarte mici. Un bulz +o portie de carnaciori cu garnitura + o ciorba taraneasca cu smantana + o sticla cu apa plata, nu depaseste 60 de lei. Produsele sunt proaspete, mancare e buna.

“Festivalul Piatra Neteda” e la a III-a editie si anul acesta se desfasoara mai mult ca o infratire intre doua grupuri de romani, unul de la noi si celalalt din Republica Moldova, dar poate participa oricine. Ne delectam si noi cu muzica populara si vedem “live”cum se fabrica “bulz”-ul. Atmosfera e grozava, pacat ca e atat de putina lume. Revenim in Brasov, nu inainte de a surprinde printre brazi, o turma de oi rasfirata pe dealul vecin.

In zona Brasovului ai de ales intre “lumini si umbre”. De la luminoasa cetate Rasnov sau luminoasa colina de la “Piatra Neteda”, poti trece, intr-un local brasovean precum “Festival 39”, “Bibliotheque Pub”, sau “Restaurantul Nemo”, pe care le gasesti cufundate in umbra unei atmosfere intime si in care, mai ales seara, cu greu poti citi ce scrie in meniu sau mai ales sa distingi cateva randuri dintr-o carte, cum e cazul in “book-pub”-ul numit “Bibliotheque-Pub”

“Bibliotheque-Pub” din Brasov

“Bibliotheque-Pub” se afla pe strada Republicii, la nr. 5. E usor de gasit, daca urci pe strada pietonala spre Biserica Neagra, pe partea stanga vei intalni o poarta, care te poarta printr-un gang, spre “pub”. Localul se “intinde” pe 3 etaje, toate mititele si intime. Mobilierul e de epoca. Peretii sunt tapetati cu tablourile unor mari artisti sau oameni de cultura ai vremilor de demult. Te simti mai degraba intr-un muzeu al personalitatilor cultural-artistice.

Mai intai ne-am asezat la etajul II, langa Mozart si madam de Pompadour, dar apoi am urcat la etajul III, unde, pe langa alte personalitati, era si un ecran pe care se perindau vedete sau formatii muzicale ale anilor ’70-'80. Creadence Clear Water Revival, Rolling Stones, Gun’s Roses, Bob Dylan.

Am comandat un gin tonic pe care l-am sorbit alene pana s-a terminat melodia “Knockin' On Heaven's Door”, apoi a venit si felul II, gratar cu cartofi prajiti si un papricas de pui cu salata, pe care nu le-am terminat pana cand n-au concertat vreo 3 formatii din vremurile “Flower Power”. Din biblioteca aflata langa mine, puteam sa-mi aleg orice carte dar lumina era slaba, nu puteai citi decat daca aveai o lanterna la tine. Cred ca bibliofilii adevarati vin aici doar ziua cand lumina naturala face posibila si lectura. Aici, la acest “pub”, nota de plata a fost ceva mai ridicata, 85 de lei in total. Cu toate ca majoritatea bauturilor erau destul de scumpe, localul era plin de grupuri de tineri.

Restaurantul “Nemo” din Brasov

De fapt numele lui complet e “Nemo Cafe & Bistro” si se afla pe Calea Bucuresti, la nr 104, foarte aproape de Mc. Donalds. E ceva mai departe de centrul orasului, dar nu va trebui sa mergeti “20.000 de leghe” ca sa-l gasiti. E usor de recunoscut, de cum intrati, veti zari timona cu care “Captain Nemo” isi dirija submarinul "Nautilus" prin toate oceanele si marile lumii. Seara, daca intri in local, mai intai nu vezi nimic, apoi, cand ochii incep sa ti se obisnuiasca cu intunericul, incep sa se distinga luminile barului. Cred ca aici s-a dorit a se reproduce atmosfera hăului intunecat al oceanelor. Si s-a reusit.

Noi ne-am pus langa fereastra si am avut mai multa lumina. De afara, de la farurile masinilor, caci “Nemo” e chiar la soseaua ce duce spre Bucuresti. Comanda a venit repede. Sunt peste 10 feluri de pizza si toate ieftine. O “Pizza Diavolo” cu ketch-up, costa 15 lei, un snitel pane cu cartofi prajiti, 21 de lei, o apa plata Carpatica, 6 lei, o bere Stella Artois, 7 lei. Per total, 49 de lei.

Per total, multumiti si noi.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 21.10.15 14:36:15
Validat / Publicat: 21.10.15 17:58:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 3161 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Exponatele festivalului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[21.10.15 19:28:20]
»

@all

O completare. De ce-mi plac mie "Book-Cafe"-urile sau "Book-Pub"-urile, care exista azi la Brasov si Sibiu si poate ca mai exista si-n alte orase dar inca n-am ajuns eu pe la ele. Pentru ca patronii, odata ce librariile si anticariatele s-au cam desfiintat si mai gasesti carti din hartie si carton, doar pe la pietele de vechituri sau pe internet, au speculat acest moment si le-au introdus in cafenelele lor. Acest lucru incepe sa fie vizibil si la noi in tara. Pe langa oferta culinara clasica, ei ofera ceva in plus. In Germania, am vazut acest "ceva in plus" prin anii '70-'80. In unele magazine mai mari, daca ai cumparat ceva de 20 sau 30 de marci, primeai gratuit la iesire un catalog sau la "Outlet"-uri, un pahar cu vin din partea casei.

Dintre cele 3 localuri vizitate, "Piatra Neteda" din Sacele, "Captain Nemo" si "Bibliotheque-Pub" din Brasov, e clar ca ultimul mi-a placut cel mai mult. Pe langa cel al gustului, omul mai are si alte simturi. Vazul, auzul, pipaitul, mirosul. Chiar daca spatiul Pub-ului "Bibliotheque" nu e generos, chiar daca intrarea se face printr-un gang si mai trebuie sa urci si niste scari, interiorul e deosebit. Pe langa papilele gustative, iti sunt stimulate si simtul vazului prin mobilierul de epoca, colaje cu personaje si moda perioadei interbelice, tablouri cu personalitati cultural-artistice mondiale, carti pe care le poti rasfoi sau poti macar sa-ti reamintesti de unele romane celebre sau autori care ti-au placut. Plus de asta, auzul ti-e stimulat de videclipuri muzicale celebre ale anilor 70-80, poate cei mai productivi ani ai muzicii de succes. In vremuri de demult, cand placerile erau putine si restrictiile mari, o carte buna, valora mult, era un cadou excelent. A obtine imprumut o carte buna pentru cateva zile, era o favoare. Nu e totuna sa citesti o carte de pe internet sau s-o ai acasa in biblioteca, s-o pipai, s-o mangai, s-o mirosi si sa-ti aduci aminte cat te-ai zbatut tu pe vremuri, pentru ea, ca s-o obtii. Am unele carti in biblioteca mea care au pe langa istoria lor cuprinsa intre coperti si "istorioara obtinerii lor". Inainte de '89, era un obicei-se vindeau lucruri bune impreuna cu lucruri proaste, la pachet. De exemplu, vedeai in acelasi pachet o carte excelenta alaturi de "Documentele Congresului PCR". Trebuia sa le cumperi pe amandoua, pentru a obtine pe cea care ti-o doreai. Aveam colegi care imprumutau carti excelente de la biblioteca judeteana si "le dadeau pierdute". Trebuiau sa plateasca de 3 ori pretul lor, dar ce mai conta? Se alegeau cu cartea dorita. Era o batalie intreaga pentru cartile bune. De aceea, eu admir aceste localuri care reusesc sa imbine nevoile stringente ale omului, mancarea si bautura cu arta si cultura.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079046010971069 sec
    ecranul dvs: 1 x 1