ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.07.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 zile
Familie
3 AD. + 1 COPII -- v: 6
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Râpa Roșie... sau rezervația care se vede din satelit!

TIPĂREȘTE URM de aici

CONTEXT

Fiind în Alba Iulia, deja voiam să plecăm spre cazare în Sibiu. Am căutat rapid pe internet obiective turistice din zonă, să vedem dacă avem ceva prin zonă. Am găsit mai multe pe care le ratasem dar de departe cea mai promițătoarea părea să fie Râpa Roșie. Mai auzisem sau citisem pe undeva de ea, dar scăpase până acum.

Bun... setăm waze cu destinația Râpa Roșie.

____

LOCALIZARE

Râpa Roșie se află la aproximativ 21 km de cetatea Alba Carolina. Cel mai scurt drum ar fi pe ieșirea din Alba, intrat pe E81, apoi pe DJ106K prin Sebeș până la intersecția cu A1, sub pod unde veți intra pe un drum nu tocmai prietenos. O parte din drum este paralel cu autostrada, apoi se face dreapta, aveți și un indicator cu Râpa Roșie. Apoi dupa 1-2 dealuri și 1 pod destul de ciudat, ajungeți pe un platou unde puteți parca mașina.

Dacă veniți dinspre Sibiu, puteți merge pe A1 până la Cunța, apoi coborâți pe E81 spre Sebeș. Apoi DJ106K și intrat pe drumul paralel cu A1, cel plin de praf. Apoi fix la fel ca mai sus.

Drumul este foarte prost, din pietre, plin de praf. Nu veniți cu mașina curată aici pentru că se va umple de praf! Pe alocuri sunt porțiuni cu gropi și denivelări. Cu toate acestea am văzut multe mașini cu garda la sol joasă care se aventurau spre această destinație. Însă sunt convins că au atins bările sau podeaua. Deci mare atenție!

Intrarea este liberă. Deși este o rezervație bine-cunoscută, nu taie nimeni bilete de intrat aici... la fel și potecile prin pădure, free of charge. Practic veți descoperi natura așa cum a rămas ea din moși strămoși.

____

RÂPA ROȘIE

Noi am lăsat mașina pe platoul din capătul drumului. De aici se vede o cărare spre pădure însă din câte am văzut, sunt mai multe trasee care duc spre Râpă. Unii aventurieri erau sus pe Râpă! Nu știu cum au ajuns acolo. Posibil sa fi mers prin dreapta și urcat treptat treptat până în vârf.

Noi am ales un traseu bătătorit prin pădure. Am mers 10-15 minute, drumul este destul de anevoios, în pantă, deci luați cu voi încălțări adecvate, indiferent de traseul ales. Era și ceva noroi pe jos în urma ploilor. După cele 10-15 minute se termină pădurea și ajungem pe un drum de pământ. Deja avem o viziune frumoasă asupra Râpei Roșii.

Despre acest loc putem spune că este o arie protejată și are o suprafață de 10 hectare. Cuprinde formațiuni specifice de eroziune și șiroire formate în argilă care dau acest aspect ruginiu al rocilor.

Se spune despre acest loc că ar fi "micul canion al României" iar aceste riduri roșii se văd chiar și din satelit!

Mai avansăm 30-40 de metri și ajungem pe o culme de unde putem observa și mai bine acest fenomen natural. Râpa este într-adevăr impresionantă. Așa ceva nu am mai văzut până acum.

____

CONCLUZII

Zona este foarte frumoasă, unică. Merită să trageți o fugă aici dacă sunteți prin zona... Sibiu, Alba, Deva, Hunedoara.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Locația este de vis dar drumul de acces este destul de anevoios mai ales pentru mașinile cu garda la sol joasă. Poate că ar fi mai bine dacă ar fi puțin administrată această zonă dar sunt sigur că cine o are în subordine... nu are bani.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Distracția este plimbarea în sine prin aceste locuri pitorești, sălbatice și ușor retrase de nebunia și civilizația orașelor.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 06.07.21 10:21:36
Validat / Publicat: 06.07.21 10:58:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEBEȘ [AB].

VIZUALIZĂRI: 2324 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Rezervaţia Naturală Râpa Roşie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.07.21 15:15:22]
»

@Maskatu: Fenomenul geologic este spectaculos și atrage numeroși turiști. Coloanele roșii se observă chiar de pe autostrada A1; din câte am citit Primăria Sebeș se străduie să obțină bani pentru amenajarea unor drumuri decente către Rezervația „Râpa Roșie” . Un cunoscut a ajuns acum vreo trei ani cu autoturismul undeva deasupra rezervației urmând indicațiile unei aplicații gps - bineînțeles drumul e foarte prost, off-road (probabil cel spre releul radio).

Pe lângă valoarea geologică, rezervația a devenit cunoscută în lumea paleontologilor prin descoperirea fosilelor de dinozaur pitic („balaurul bondoc” ) și alte vietăți trăitoare aici acum 70-80 milioane de ani.

Înainte de pandemie pe platoul din preajma Râpei Roșii se desfășurau diverse evenimente cultural-sportive: Turnirul Arcașilor, Fun to Fly - festivalul de aeromodelism, motocross ș. a.

P. S. Vezi că se poate și fără preluarea de texte lungi din alte surse? Frumoase imagini.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂRezervaţia Naturală Râpa Roşie:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064248085021973 sec
    ecranul dvs: 1 x 1