GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cam putine impresii despre Lepsa si toate imprejurimile ei, tinand cont de frumusetea si salbaticia acestor zone. Acest taram e o particica din tot ce are tarisoara noastra mai frumos. Sunt convins ca peste cativa ani si aici va fi nebunia care este pe Valea Prahovei, dar pana atunci sa ne bucuram de linistea si salbaticia traseelor ce duc de la Lepsa spre toate locurile frumoase din Muntii Vrancei.
Pentru a ajunge la Lepsa, pleci din Focsani prin Gagesti- satul lui Cristoiu- si o iei inspre Tulnici. Dupa ce iesi din Bolotesti pe dreapta poti vedea si castelul lui Oprisan ascuns de un gard inalt de beton.
Soseaua este proaspat asfaltata. Dupa Vidra, privelistea e incantatoare, drumul e serpuitor, de o parte si de alta a soselei dai de paduri de brazi, paltini si artari. unde aerul respirat e numai bun pentru plamanii tuturor.
De la Lepsa, iei rucsacul in spinare sau masina pana la poarta rezervatiei Cheile Tisitei si apoi pornesti in descoperirea salbaticiei.
Mergi pe un drum forestier care urmareste cursul raului Tisita, raul care va va insoti pe tot parcursul drumetiei.
Imi pare rau ca din fotografiile mele nu puteti simti aerul proaspat si puternic ce-ti umple plamanii si nici nu puteti auzi susurul apei si ciripitul pasarelelor. Din cand in cand mai simtim si cate un animal salbatic care ne urmareste de dupa copaci.
La un moment dat se trece printr-un tunel unde e foarte frig. Trebuie sa ai echipament adecvat de munte, deoarece ai de trecut peste multe stanci si prin unele locuri chiar trebuie sa treci si prin apa.
Peste tot gasesti panouri ce te avertizeaza cu privire la animalele carnivore din zona, dar mai ales asupra carnivorelor mari…
Restul expeditiei noastre o sa o relatez prin fotografii...
Trimis de valy1c in 16.04.10 12:14:57
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valy1c); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cat a durat toate aventura? Un vot pentru ca mi-a placut! Peisajele sunt splendide.
Ce pot sa zic sant cam 25de km de drum forestier si vreo 10km in rezervatie unde nu se poate intra decat pe jos. Sau m-ai bine zis era ca dupa inundatile din 2005 tisita a cam facut tot ce a vrut pe acolo, a rupt maluri a faramat drumul copaci stanci si e cam naspa daca nu esti echipat e cam greu.
Traseul dureaza acum vreo 4 zile dar merita.
pai a-m mers toata rezervatia adica cam 10km si vreo ati 10 prin padure pana am ajuns gresu de acolo am luat o masina pana la cascada putnei unde am pus cortul
Valy,
Excursia voastra m-a facut sa ies din silentio stampa (prietenii stiu de ce! ). As fi preferat sa nu scrii aceste randuri, astfel incat sa stau linistit in barlogul meu, dar m-ai provocat, ai atins coarda sensibila: Muntii Vrancei.
Frumoasa relatare, se vede ca tu si prietenii tai iubiti muntele, aceasta este drumetia adevarata.
Unii se duc la Lepsa, inchiriaza o camera la o pensiune, se aseaza pe un sezlong, se umfla cu bere, in ritm de manele, apoi spun ca nu le-a placut.
Poate ca nici dupa ce citesc randurile tale nu raman cu mare lucru.
Turistul adevarat stie insa ca frumusetea muntelui se simte la ea acasa, acolo sus, unde manelistul nu are acces, pentru ca e comod si fricos.
Tara asta are munti frumosi, dar parca nicaieri nu sunt mai salbatici si mai adevarati decat in Tara Vrancei. Iar Cheile Tisitei sunt cununa de aur. Tu si eu stim asta, AmFostAcolo! E adevarat, la diferenta de ani!
Au fost si altii, iar pana acum nu am auzit ca cineva sa fi fost dezamagit de aceste locuri.
Am spus "dezamagit"? Acest cuvant nu exista, acolo totul este "extaz".
Poate ca, dupa ce vor ajunge la "tunelul nemtesc", vor intelege si webmaster si "profesorul de turism", de ce Lepsa merita (si este) un loc aparte.
Dar pana atunci te rog sa-mi permiti cateva mici corectii:
-"Castelul lui Oprisan" nu este la iesirea din Bolotesti, pe dreapta, ci pe stanga, imediat dupa prima curba, la cca 2 km de Bolotesti. Si nici nu prea este "castel". Pe dreapta este motelul primarului Focsaniului (este adevarat, tot PSD).
-Celebrul sat al lui Cristoiu -Gagesti- aproape ca nu poate fi obsevat (este inglobat in com. Bolotesti).
-Sa nu se sperie turistii! Traseul nu dureaza 4 zile si nici nu sunt 25 de km pe chei, plus 10 km in rezervatie. Poate a fost obositor si vi s-a parut voua prea lung? Mai degraba cred ca, la cat este de frumos acolo, ati mers, ati pus cortul, ati zabovit, ati mers si iar v-ati minunat si de aceea a durat 4 zile! Eu am facut excursia asta intr-o singura zi, e adevarat, cu multi ani in urma! Sau poate ca intre timp s-au pravalit stancile si se ocoleste mai mult?
Te rog sa nu consideri corectiile de mai sus ca fiind critice, sunt doar niste mici ajustari pentru precizarea adevarului (asa cum mi-l amintesc eu).
Dar sa revenim. As vrea tare mult sa stiu: cum ati aflat voi de acest loc, stiati de tunel? Al doilea tunel (cel scurt) mai exista? Sau s-a prabusit la inundatii? Mai era lostrita pe Tisita? Mai erau vipere tolanite la soare pe pe bolovanii din rezervatie? Se mai vedea barlogul ursilor peste Tisita? Mai erau caprele negre sus, pe crestele din dreapta cheilor?
Ah, cum mi se zbate lacrima in ceata amintirii! Si pozele voastre, parca ieri am fost acolo!
Va multumesc pentru tot! Si mai ales pentru pozele 13 si 19, stiu ca nicaieri nu am mai vazut brusturi cu frunze atat de mari! Tin minte ca ne-a prins ploaia inainte de tunel, ne-am pus fiecare cate o frunza de brusture pe cap, si a fost mai bine decat cu orice umbrela! Doamne, ce frumos!
Nu stiu daca voi mai reusi sa vad acele locuri. Am incercat a doua oara cu doi prieteni englezi, dar ne-am intors cam pe la jumatatea drumului, tremurau de frica, nu mai puteau vorbi, spuneau doar doua cuvinte: "beautifull" si "noroc". Cand au ajuns la cabana mi-au spus ca in sfarsit au inteles sensul celor doua cuvinte! De atunci ma intreaba mereu despre "Lepsa". Le raspund: "beautifull"!
Acestea sunt amintirile mele despre Lepsa si despre Cheile Tisitei. Probabil ca webmaster va spune din nou ca "sunt aiurea-n tramvai" (ah, cat de jignit m-am simtit! ) si voi intra, din nou, in silentio stampa.
@motanteata: pe acest site (ca si in orice alta comunitate, virtuala sau reala) primesti intotdeauna aprecieri (mai mult sau mai putin obiective) vizavi de "scrisele" tale, functie de continutul si de calitatea lor - de data asta, primesti "incantator ecou, felicitari & jos palaria" pentru randurile de mai sus
Tine-o tot asa si vei primi DOAR astfel de aprecieri. Scrie (comporta-te) agresiv si necivilizat -- te asigur ca vei primi "aprecieri" chiar mai aspre decat cele din trecut!
E alegerea ta.
motaneata,
e bine ca ai facut acele completari. Se vede ca iubesti Muntii Vrancei... Doamne, cata dreptate ai cand vorbesti despre cei care vin doar la un gratar pe la prieteni la viloaie, si apoi vin si-i combat pe cei care scriu aici despre cat de frumoasa e aceasta zona. Cei care nu au gustat din linistea si salbaticia acestor locuri nu au inteles nimic...
Eu zic aici, ca in Muntii Vrancei trebuie sa mearga doar cei care se simt aproape de natura si frumos...
daca zici ca ai facut o zi sa inteleg ca ai plecat din lepsa pana la tunelul mare nu?
Noi am intrat din Gresu si ne-a luat 2 zile sa ajungem pana la tunelul mare. si nu puteam trece fara sa facem poze si sa ne odihnim. Nu am facut nici mars fortat nici maraton. De asta ne-a luat 4 zile. Traseul nostru a fost Gresu Cascada Putnei prim padure nu pe strada pe unde merg unii care vin cu masina la munte.
Aha, acum inteleg. Nu ai dat amanunte despre traseul Gresu- tunelul mare, de aceea nu am retinut. Eu am fost pe traseul clasic, pana dupa tunelul mare. Daca ati fost numai cei din poze, chiar ca sunteti curajosi!
Ai dreptate, Danuta.
Din nefericire sunt unii care vin la munte, dar se comporta "ca-n padure".
Sunt insa multi care iubesc muntele, dar le e teama sa se aventureze in inima lui. Teama este un sentiment omenesc, asa ca retinerea lor trebuie inteleasa si respectata. Far discutie, si acestia sunt bineveniti! Ar trebui organizate trasee cu ghid (ca in Austria si Elvetia) si atunci multi s-ar bucura de frumusetea adevarata a muntelui.
Asa cum arata si Valy, Muntii Vrancei au acea frumusete nealterata inca.
Din pacate, nesimtirea a inceput sa se intinda ca o pecingine in Romania. Asa ca si la Lepsa poti intalni exponenti ai nesimtirii care pun muzica la maxim (mai ales noaptea!), urla, tipa, claxoneaza, lasa gunoaie in urma lor. Din pacate pseudo-turistii sunt din ce in ce mai multi si nimeni nu face nimic pentru a aduce lucrurile pe fagasul normal. Ce fac autoritatile? Cati "turisti" au fost sanctionati pentru tulburarea linistii publice?
Sal!
In acest weekend mergem si noi la Lepsa. Poate prindem vreme buna.
Pana la urma nu m-am lamurit: Cati Km are Cheile Tisitei si in cat timp se poate face? (Luati in considerare faptul ca venim dupa iarna unde s-a cam hibernat) Este nevoie de echipament mai de munte sau se poate face si in adidasi?
Cu impresii si foto revin saptamana viitoare.
rick
Daca vrei sa vezi rezervatia si ce e mai frumos din ea. Intra pe la poarta si mergi pana la tunelul mare ce sa zic cam 3ore.
Cat despre echipament nu e necesar, dar e indicat sa ai macar bocanci ca e greu cu adidasi. sau uita-te la poze si decide singur. Bafta.
O prezentare frumoasă a Vrancei însoţită de ecouri pe măsură, care de care mai interesante.
Nu toate fotografiile sunt la fel de expresive, dar unele din ele redau cu fidelitate sălbăticia unor munţi falnici ce ne duc cu gândul la Vrâncioaia şi urmaşii ei.
Dragilor, sunt nou venita pe acest site si mi-au dat lacrimile de bucurie cand am citit ca exista tineri care au auzit de Cheile Tisitei si le-au si strabatut. Acest traseu este de o frumusete nebanuita... l-am aflat acum 25 de ani cand eram inca in liceu si m-am inscris intr-un club montan. Pe vremea aceea se mai faceau competitii intre astfel de cluburi si Cheile Tisitei era un traseu binecunoscut. Nu pot sa adaug alte cuvinte pentru a descrie acele locuri... cei ce iubesc muntele trebuie sa ne creada pe cuvant si sa mearga acolo, vor avea doar de castigat. Traseul se parcurge intr-o zi dus/intors cu pornire de la intrarea in rezervatie (este un pod intre cascada Putnei si intrarea in Lepsa cum vii de la Focsani) si pana dupa tunelul mare. Nu ai de urcat, drumul e aproape drept si te lasa sa admiri in voie privelistea. Nu recomand grupurilor mici camparea in rezervatie. Aveti unde dormi in Lepsa.
Ca o paranteza, drumul national Focsani-Brasov a fost refacut.
Mutat în rubrica "Rezervația naturală Cheile Tișiței, LEPȘA" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Frumos dar aveți grija — scris în 04.09.22 de safir2006 din BăICOI [PH] - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Cheile Tisitei, o frumusete foarte periculoasa — scris în 25.07.22 de ux126199 din ZORLENI
- Sep.2020 Cheile Tișiței — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 La pas prin Cheile Tișiței — scris în 23.07.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- May.2020 Drumetie in Rezervatia Naturala Cheile Tisitei — scris în 14.06.20 de VasiuM din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Paradisul din Vrancea — scris în 24.08.17 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai — Raiul Tisita, Lepsa — scris în 26.09.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ