ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Panoramic Dino Park - Parcul din câmpul Avrigului

TIPĂREȘTE URM de aici

Link Google Maps: click aici

Adresa: Avrig (Valea Avrigului), Sibiu

Pagină Facebook: click aici

____

Intro

Am observat locația și știam de ea de la @iulianic. Am trecut pe lângă ea în drum spre Brambura Park, pe care l-am vizitat prima dată. Logica mea prin concedii este să vizitez prima dată obiectivul mai îndepărtat, apoi mă apropii ușor ușor spre cazare/casă.

Așadar după Brambura Park (vezi impresii), ne-am întors spre Avrig, având acum Panoramic Dino Park, pe dreapta. Drumul de la DJ105F (drumul principal) spre locul cu pricina, nu este cel mai simpatic. N-aș putea spune că-i drum forestier căci lipsește pădurea din peisaj. Drept urmare este un drum... de pământ, cu multe gropi. Cam 500 de metri de la DJ până la intrarea parcului.

Nu mi-a venit să cred când am observat că este un drum comunal... anume DC51 care are o lungime de 3095 metri, începe din DJ 105 F (drumul turistic ce leagă oraşul Avrig de Zona Turstică” Valea Avrigului” şi Poiana Neamţului), parcurge teritoriul administrativ şi ajunge până la pârâul Răcovicioarei. Eu aveam impresia că este un drum privat, dar nu...

Drept urmare nu pot spune că este vina propietarilor Panoramic Park dar oricum nasoală treabă. Mașina noastră de producție autohtonă are garda la sol ceva mai înaltă dar aș fi avut mici emoții cu una cu garda la sol ceva mai redusă însă se pot ocoli dâmburile, nu-i bai.

După calculele și cercetarea mea, locație este de o seamă cu Brambura Park adică deschisă tot anul trecut prin vară. Am ajuns la locul cu pricina, care mă ducea cu gândul la un vechi fort. Parcare nu prea există, era ceva pietriș aruncat vis-a-vis dar nimic serios sau bine delimitat. Practic... parcai în câmp.

____

Costuri intrare parc

Adult - 15 lei

Copil - 10 lei

Program vizitare loc joacă: Luni - Duminică 09:00- 17:00

Program pergolă/terasă: Luni - Duminică 09:00 - 17:00 (teoretic, că practic erau închise toate)

____

Despre parc...

După ce am plătit intrarea, am intrat în parc. Parcul este un fost câmp... probabil cumpărat de domnii ce administrează acum locația. Împrejmuit cu gard, cu câteva alei principale pietruite care duc spre mai multe căsuțe dar și ceva stabilimente aflate încă în construcție. După calculele mele, vor avea rol de bar/ terasă / grill. Una dintre terase părea că ar fi funcțională dar nu am observat să fie vreun angajat pe acolo. Nici nu am insistat.

Mai era și o căsuță cu langoși și colaci secuiești care era... închisă 100%. Avea afișe care prezentau marfa dar iok vânzători. Așadar cam toate erau închise deși era SÂMBĂTĂ. Păi dacă nici sâmbăta nu ții deschise căsuțele, atunci când?

Tot parcul este presărat cu dinozauri (de unde și numele de Dino Park) care pot fi călăriți de copii. Nu lipsesc topogane, leagăne, trasul cu arcul și alte locuri de joacă specifice celor mici. Deși era sâmbătă după masă, erau doar 3-4 familii tot parcul, practic cu greu te intersectai una cu alta DAR copiii trăgeau repede unii la alții și formau prietenii sincere.

Hai, vrei să ne jucăm?

Mi-a plăcut și mie foarte mult gonflabila montată undeva în dreapta sprea marginea parcului, dar și tirolienele. Una mai scurtă și una cu traseu mai lung care pornea de undeva de sus de la marginea gardului dinspre intrare. Tiroliana lungă cred că se putea accesa doar cu aprobarea unui angajat pentru că nimeni nu se dădea pe ea dar nici noi nu am studiat mai mult problema, așadar am lăsat kinderul să se dea în voie pe aia mai scurtă. Oricum am observat un singur angajat, anume domnul de la intrare care încasa banii și emitea biletele pentru intrare.

Întregul zid dinspre strada principală este construit așa cum am spus, asemenea unui fort. Tematica aleasă de cei ce administrează parcul este cea ce conține un stil medieval. De pe înaltele ziduri ale cetății, se poate admira peisajul montan, acesta fiind unul dintre avantajele majore ale locație. Acest lucru este și folosit ca marketing, în timidele postări de pe facebook.

Tot de pe facebook am aflat că weekendul ce abia a trecut s-a și deschis barul sau grill-ul din cadrul locației. Înțeleg că se server hamburgeri, piept de porc și probabil alte câteva preparate. Nu știu cât costă, nu au notat și așa cum am spus, când am fost noi (acum 2 weekenduri) NU erau deschise.

Celei mici i-a plăcut foarte mult experiența și sincer am mai fi stat dar cum eram treziți de dimineață, trebuia să ne ducem spre cazare dar să și mâncăm ceva.

Tot aici se pot organiza și tabere pentru cei mici. De la 50 lei pentru o zi care include intrarea în parc + o masă caldă dar și cu 200 de lei pentru o zi cu cazare la cort + toate mesele + acces în parc.

____

Brambura vs Panoramic... cine câștigă?

Că tot vorbeam de scump sau ieftin, da... Brambura Park este mai comercial, mai frumos dar și locația asta are potențial. Nu ai casă răsturnată dar posibilitățile de amuzament pentru cei mici, parcă sunt ceva mai numeroase aici la Panoramic Dino vs Brambura, iar intrarea fiind doar 10 lei, pare un raport - distracție discutabil! Parcul are un proiect de dezvoltare, realizat pe 3 ani, așadar mai sunt multe lucruri ce vor apărea pe aici.

Cei care au copii pot face calcule rapid, dar pentru cei ce nu au explic. Doar pentru Gonflabila aia de exemplu, se plătesc 10-15 lei pentru 10 minute cam prin orice oraș mare din România. Aici dai 10 lei o dată, stai CÂT VREI, chiar și toată ziua și dai copilul în toate cele sus enumerate. Mai bine de atât nu cred că se poate. Dar nu doar asta contează...

Dacă este să fim corecți, locația este mai mult un parc... așa cum se și numește. Sunt aproximativ 30-40 de dinozauri, plus topoganele, leagănele, trambulina și ce am mai menționat anterior. Citind recenziile de pe Google am observat că mulți se plâng că nu este umbră, că intrarea este scumpă pentru ce oferă, că apa care s-ar vinde ar fi scumpă, etc. Ce-i drept înțeleg, într-un fel au dreptate dar sunt la început, trebuie să acordăm puțin răgaz. Așa cum am spus și despre Brambura Park, oamenii au investit bani iar scopul lor este să fie cât mai repede pe profit. Nu pot cere 1 leu pentru intrare.

Probabil vor mai trece ani buni până când copacii plantați aici vor crește și vor face să dispară priveliștea asta de câmp dar orice început este greu. Totuși, pentru cei mai sensibili la soare, acest lucru poate prezenta o problemă, mai ales pentru sezonul ce urmează să vină. Probabil că veți putea găsi refugiu prin căsuțele nou amenajate sau pe la terasele din margine.

Locația concurează mai multe ca sigur cu Brambura Park, iar în general zona Avrig-Porumbacu a devenit foarte comercială și pare că încă mai este destul loc și pentru alți doritori de deschis afaceri. Concurența este un lucru bun, ea scoate ce este mai bun dintr-un business, dintr-un domeniu. Concurența naște performanță dar și serviciile mai calitative, așadar nu pot decât să mă bucur că... se bat între ei. În final, clientul va avea ultimul cuvânt de spus.

Momentan intrarea în parc este de 10 lei pentru cei mici, la fel ca la Brambura dar cum spuneam sunt diferențe. Brambura este ceva mai concentrat, mai bine amenajat, mai cu bun gust, mai pe chestii de top. Ai terasa, casa, locul de joacă dar și mini parcul zoologic, apropiate, concentrate. Ai și parcarea bine definită și amenajată cu pietriș.

La Panoramic nu ai parcare amenajată, spațiul este mult mai mare și asta vine cu un deficit pentru propietari. Ca să umpli un spațiu mare ca acesta trebuie să investești, să pui diverse atracții care să facă să dispară priveliștea asta de câmp, lucru care este mai greu.

Dacă ar fi să aleg între cele două mi-ar fi greu, dar cred că aș alege Brambura dar din punctul de vedere al unui copil, cred că ar alege Panoramic Dino Park pentru activitățile mai numeroase. 6 km despart Panoramic de Brambura. Panoramic are avantajul locației fiind mai aproape de Drumul principal, dar Brambura este așa cum am zis mult mai comercial, aici s-au investit bani serioși iar acest lucru se vede...

Judecând după notele de pe Google, diferențe nu ar fi. Brambura are 4,5 iar celălalt 4,4 doar că Brambura are de 7 ori mai multe recenzii, lucru care confirmă spusele mele, locația este una cu mult mai vizitată. Cred că aceste locații se pretează mai ales pentru cei care locuiesc în zonă și poate ei ar fi mai în măsură să ne spună care ar fi mai ok de frecventat. Noi, cei veniți în vizită... venim o dată la x perioadă de timp și judecăm în cauză.

____

Concluzii

Probabil că dacă renunțăm la tiroliană + gonflabila aia, locația își cam pierde valoarea și nu prea merită deplasarea până aici. Leagăne, topogane și chestii de călărit ai și în parc, moca! La Brambura poți vedea casa răsturnată din exterior dar și parcul zoologic, tot este ceva în plus...

Apoi nu intră copilul singur. Mai plătești și tu adultul și tu nu te dai în nimic... ???? 2 adulți și 2 copii = 50 de lei... cam scumpiceanu.

La Brambura era fix 10 lei indiferent că era de adult sau copil DAR gonflabila și trambulina erau extra 10 lei / 30 MINUTE.

O chestiune foarte discutabilă și fragilă, voi ce părere aveți? Sincer nu știu ce să mai zic, nici nu știu dacă aș recomanda sau nu locația... Prea multe variabile. Totuși cred că pentru moment aș zice nu. Dacă veniți aici în zona Avrig, mergeți la Brambura, concentrați-vă atenția pentru Brambura și atracțiile de acolo.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Drumul până aici era mai anevoios dar nu știu dacă ține 100% de propietarii parcului.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Sunt ceva activități aici dar mai este de lucrat, mai trebuiesc aduse noi atracții iar soarele va deveni o problemă la vară. Fiind un fost câmp... cu greu găsești umbră undeva. Apoi toate căsuțele erau închise, la fel și terasa, la fel și căsuța cu colaci secuiești.

Până una alta, oricum o dai oricum o întorci, tot câmp este. La Brambura barem era dealul acela lângă, mai o colină, mai o vilă pe lângă. Sentimentul ăsta de stat în câmp nu l-am simțit așa de puternic precum aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 27.03.23 12:52:58
Validat / Publicat: 27.03.23 14:29:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AVRIG

VIZUALIZĂRI: 5797 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Ceva colaci secuiesti, dar nu era nimeni....
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30600 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.03.23 14:28:44]
»

Mutat în rubrica "Panoramic Dino Park [Valea Avrigului], AVRIG" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[27.03.23 14:32:44]
»

@webmasterX: Bună ziua,

Da, acolo este, e ok. Zi frumoasă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterPHONE
[27.03.23 14:44:14]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Daniela HPHONE
[27.03.23 15:11:08]
»

"Mai plătești și tu adultul și tu nu te dai în nimic... ????"

Dacă nu găsim un leagăn sau măcar un tobogan pe măsură, iaca, ne dăm pe terasă, la o cafea și o cană cu vin ????

Odată cu investițiile, cred că va crește si pretul.

Detaliat! La obiect!

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[27.03.23 15:23:32]
»

@Daniela H: Da știu ce zici. Eu sunt mai zgârcit chibzuit de fel și evit consumarea băuturilor alcoolice sau non-alcoolice, pe la locațiile astea cu adaosuri de 500%. ????

Asta vorbeam și cu doamna iulianic pe recenzia despre Brambura, despre prețu că parcă-i totuși mare pentru câte oferă dar mă repet și aici... tind să cred că nu sunt prețurile și tarifele lor prea mari, ci salariile noastre prea mici. Prețurile se tot ajustează împreună cu inflația, salariul e mai codaș. ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[01.04.23 07:37:27]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Votul no 20, felicitări! Pe-acolo nu mai ajung dar o informaţie în plus, nu strică

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[01.04.23 09:20:13]
»

Multumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Daniela H, Michi, ⭐ValentinB_88⭐

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049166202545166 sec
    ecranul dvs: 1 x 1