ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Misterul padurii Baciului

TIPĂREȘTE

Cine n-a auzit de padurea Baciu-Hoia de langa Cluj? E suficient sa faci vreo cativa kilometri din Cluj inspre Zalau si-ai intrat deja in celebrul sat Baciu, sat despre care a curs multa cerneala prin revistele de anticipatie si cele ce se ocupau de fenomene paranormale.

M-am hotarat sa-i fac si eu o vizita in timp ce ma aflam, plictisit, intr-un "sicriu zburator" low-coast, ce facea cursa sa regulata de la Cluj spre o mare capitala europeana. Pe la 11. 000 de metri inaltime am deschis din intamplare o revista, in care erau prezentate principalele atractii ale Clujului... Universitatea Babes-Bolyai, Gradina Botanica, Centrul vechi si... Padurea Baciului, unde, scria acea revista, ca au fost observate cateva farfurii zburatoare iar in padurea cu pricina se petreceau o multime de fenomene ciudate. Farfuriile apareau doar la developarea fotofrafiilor "alb-negru" in stil vechi, acum dupa ce au aparut aparatele digitale, au disparut sau mai zis au "zburat" si farfuriile.

Asadar, intr-o dimineata cam mohorata si cu o ceata groasa tocmai buna de taiat cu drujba, ceata prezenta doar in poemele lui Baudelaire, Bacovia sau in mlastina din Baskerville pe unde Sherlock Holmes cauta un caine mare, am pornit spre acea padure in care citisem eu pe internet ca arborii cresc aiurea, motorul masinii te lasa cand ti-e mai drag, telefonul mobil ti se descarca, ceasul de pe mana ti se opreste, acul busolei se-nvarte nebuneste, si, lucrul cel mai ciudat, daca strabati padurea, realizezi cand ai iesit pe partea cealalta ca ai ajuns tot acolo de unde ai pornit, asta daca ai avut bafta sa nu te ratacesti iar daca reusesti totusi sa strabati o bucata din ea si sa te intorci, vei constata ca la plecare ai nevoie de o ora iar cand te-ntorci, pentru aceeasi distanta, ai nevoie doar de 10 minute. Pana aici totul suna cam ciudat, intr-adevar. In plus, in noaptile cu luna plina auzi zgomote ciudate si vezi o groaza de ochi care te urmaresc din intuneric.

E fantastic, ce mai "tura-vura", pe langa toate astea, misterul Elodiei, al monstrului din Lock Ness, al cercurilor din lanurile de grau englezesc sau al jocul piramidal al clujeanului domn Stoica, palesc. Ba unele voci afirma ca ochii lor au vazut si ciudate obiecte zburatoare desupra padurii, care aterizau in mijlocul ei, unde se afla un lac ce bolboroseste fara incetare.

Numele de "Padurea Baciului" se pare ca nu-i vine de la numele localitatii Baciu ci de la un baci (cioban) ce-a disparut fara urma cu turma cu tot! Am uitat sa va mai spun ca, unii cred ca aici pe undeva prin padure exista si o poarta ce "te poarta" departe, intr-o alta dimensiune. Cu alte cuvinte, dispari cu totul, precum baciul cu oile din fraza de mai sus.

Ma intelegeti deci ca aveam putina piele de gaina pe mine cand am intrat in acea padure. Dar n-am gasit-o usor, unii sateni nu aveau internet, nu citisera nimic despre farfurii zburatoare, ei ar fi preferat mai degraba o farfurie cu supa. Aveam la mine si o busola cumparata de la bulgari pe cativa leva.

In sfarsit, un tanar, imi spune pe unde e intrarea. Intrarea in padure e pe langa "Sun Garden", un hotel de 4 stele superb, cu multe statui antice si fantani arteziene in curte, dar anacronic situat in pustietatea ce-o aveam in fata, in spate si pe cele doua parti laterale. Deocamdata, intr-adevar, acest lucru mi s-a parut foarte ciudat! Poate ca patronul a investit aici o avere, convins fiind ca fenomenele stranii din padurea de langa hotelul sau ii vor aduce o groaza de turisti sau macar se va putea fotografia langa niscaiva extrateresti, pentru publicitate.

Am intrat prudent in padure, care mi s-a parut in primul rand mai deasa decat cea mai deasa padure ce-am vazut-o vreodata. Am gasit si-un drumeag mai liber. Arborii cresteau intr-adevar aiurea. Unii erau "siamezi", aveau un trunchi comun care apoi se despartea in doua, altii cresteau in forma de "S", precum niste serpi, altii cresteau incolaciti unul in jurul celuilalt nefiind din aceeasi specie, altii se desparteau chiar de la radacina sau o luau in diagonala, altii se uneau, cate trei la varf ca si cum ar fi crescut in manunchi, de sus in jos... Putini copaci mi s-au parut "normali". Parca stateam in fata unei paduri drogate. Altii, de la o anumita inaltime se pliau in unghi drept iar altii se terminau brusc, fara a mai avea crengi. Pe trunchiul unora distingeai figuri zoomorfe, eu am distins pe unul dintre ei figura unui "E. T. " iar altii parca aveau zeci de ochi cu care te priveau. La un moment dat padurea a devenit atat de deasa incat n-am mai putut inainta. Si parca ceva din mine imi zicea sa ma intorc. Am privit busola, ceasul, telefonul mobil, toate functionau normal Si motorul masinii a pornit din prima.

Adevar sau fictiune? Nu stiu ce sa zic. Eu va trimit imaginile si voi veti judeca singuri.

Oricum, un sfat prietenesc, nu intrati singur si fara un spray paralizant in acea padure, s-ar putea ca din lacul ce bolboroseste mereu sa apara capul monstrului "Nessie". Iar daca acesta nu va disparea rapid in vreo poarta stelara din padure, ati incurcat-o rau!

Dorgo


[fb]
---
Trimis de dorgo in 25.07.10 16:46:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ. A mai fost în/la: aproape pste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8720 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul "Sun Garden" marcheaza locul de intrare in padurea Baciului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

cc_iordachescu
[25.07.10 17:07:10]
»

Interesantă pădure! Merită reținută pentru o vizită când vom ajunge prin zonă și un vot ( atât pentru pădure cât mai ales pentru modul cum ai prezentat-o).

Am o mică nelămurire: notele pentru cadrul natural și distracție și relaxare îmi par cam mici. Ce anume nu ți-a plăcut?

dorgoAUTOR REVIEW
[25.07.10 17:49:30]
»

De la drumul national e o portiune de drum "forestier", pana la intrarea in padure cam nasola iar cand ploua, nu prea poti ajunge nicaieri, , apoi celebra padure apare in revista unei companii aeriene dar "loco"nu vezi nici o placuta indicatoare, macar un carton scris cu pix, trebuie sa intrebi satenii.

Cadrul natural? E o simpla padure de foiase pe langa care trec turme de vaci. Adaug o poza spre exemplificare.

Diaura*
[25.07.10 20:55:12]
»

Amuzanta descriere si nostime comparatii cu alte fenomene SF. Din cate inteleg , partial, zvonurile s-au confirmat ; copacii cresc aiurea. Ai curaj sa te mai duci odata , poate gasesti lacul care bolboreoseste?

Din cate inteleg ai mers cu masina , nu pe jos, ca un drumet . Cum este drumul prin padure?

biancuta
[26.07.10 00:41:08]
»

Foarte interesanta povestea ta! Chiar merita vizitata! Un vot si din partea mea!

Admin
[26.07.10 01:06:48]
»

Mutat la 'Descopera Clujul si imprejurimile sale'

dorgoAUTOR REVIEW
[29.07.10 23:51:59]
»

Am mers cu masina si cu Dana, ca singur mi-ar fi fost frica, dupa cate am citit eu despre acel loc... e si o carte... "Misterele de la Padurea Hoia-Baciu", scrisa de Adrian Patrut in 1995...

drumul e accesibil cu masina pana la intrarea in padure, apoi intri cu picioarele in ea, drumul e in panta o portiune, asta e bine ca daca-i deal, cand vrei sa te-ntorci, o iei la vale, dar... apoi apare un platou, de unde nu mai vezi valea si daca o tii tot asa, te ratacesti, padurea devine foartea deasa... iar dupa ce ai vazut ca ceva nu in regula acolo, adica lipseste geotropismului pozitiv, adica acel fenomen prin care orice planta se-ndreapta doar in sus, spre soare, te-ntorci...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Simonaaa*
[15.08.10 21:41:42]
»

Bine ca ai piperat povestea de groaza cu cate ceva amuzant. Altfel nu reuseam s-o citesc pana la capat; asadar este de nota 10. Tare as vrea sa citesc aici si impresia cuiva care a fost noaptea, cu toate ca i-am citit pe cativa care au fost cu cortul, pe alte site-uri, parca mai multa incredere imi da familia AFA.

danifodor
[15.06.13 05:11:11]
»

dorgo: @dorgo:

Buna ziua... va rog verificati una din pozele dvs si cautati poza nr 14... veti observa in spatele unor arbori in prim plan silueta perfect vizibila si conturata in negru a unei personae... silueta este mascata de un arbore insa pe langa arbore se vad o maneca neagra si pulpana unei haine la fel de negre ca si maneca... amsalvat poza pt ca miasarit vizibil in ochi detaliul si am studiat o indelung... nu, nu poate fi decat osilueta a ceva a ce nu stiu, insa cu siguranta este acolo si perfect conturata... obs. din maneca nu apare nici o mana (palma)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[01.02.22 14:12:05]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Pădurea Hoia-Baciu» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Clujul şi împrejurimile]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, danifodor, Diaura*, dorgo, Simonaaa*
Alte impresii din această RUBRICĂPădurea Hoia-Baciu:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.8847291469574 sec
    ecranul dvs: 1 x 1