Manastirile sf Ana si Mraconia si biserica Romano Catolica din Orșova
Dupa seara gastronomica de la hotelul Minerva unde ne-am vazut cu prieteni vechi si mai noi si dupa toate gustarile deosebite din toate zonele României am îcheiat ziua la hotelul Sara's Sons.
După ce am servit micul dejun, ne-am pregătit de excursia E2 cu plecare din fata hotelului Minerva. Am nimerit in microbuzul rosu care a fost de bun augur (usor de recunoscut in excursie) si soferul era ager in condus a evitat doua posibile colizuni și facea si pe ghidul si aratandu-ne și câteva fotografii.
Primul obiectiv a fost manastirea sf Ana care se afla la cativa km de Orșova pe o culme cu o priveliste superba spre Dunăre si malul Sârbesc. Curtea este plina cu flori, gangul ce este roata bisericii iti ofera o priveliște de neuitat, tot aici se afla o fântână cu apa sfințită. La iesire pe stanga se afla o încăpere cu suveniruri și carti bisericesti.
Al doilea obiectiv a fost biserica Romano Catolica din Orșova care este cu totul speciala prin forma ei nemaivazuta de mine. Am fost si in interior si am vazut cat de simpla este poti sa spui ca este sala de spectacole. In fata bisericii se afla un obelisc cu ceas foarte inalt.
Ultimul obiectiv pe langa aventura de pe Dunare la Cazane si chipul lui Decebal despre care am scris a fost manastirea Mraconia. Manastirea Macronia este situata pe malul Dunarii pe locul vechii manastiri care a fost inundata cu prilejul executarii Hidrocentralei de la Porțile de fier. Este foarte aproape de chipul lui Decebal si tot de aici poti sa mergi cu barca pe Dunăre. Manastirea este foarte mica dar și aici poti sa cumperi suveniruri bisericesti. Anexez foto.
Vacante placute!
Trimis de nelu73 in 02.04.19 09:00:21
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nelu73); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@nelu73: Mă bucur că am revăzut prin pozele tale și prin reviewul tău o zonă foarte frumoasă a acestei minunate țări!
Am fost acolo de mai multe ori și de fiecare dată ai senzația că ai venit pentru prima oară!
@mprofeanu: Bună, imi pare bine ca v-am readus prin pozele mele amintiri frumoase, este o zona tare frumoasa.
- Aug.2024 Hai-hui prin Baile Herculane si imprejurimi — scris în 14.11.24 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Cu bărcuţa, pe valurile Dunării furioase — scris în 13.04.19 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 E 2 — scris în 23.03.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Cu barcuța buclucașă la Cazanele Dunarii — Excursie la întâlnirea AFA Herculane — scris în 21.03.19 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Kladovo - o surpriză plăcută pentru mine! — scris în 20.03.19 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 De data asta peripeții la Cazanele Dunării — scris în 20.03.19 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Herculane - temă grea! — scris în 19.03.19 de KSV din TULCEA - RECOMANDĂ