GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De dimineata sta pe lac, pescarul amator si tot asteapta, si tot asteapta, sa-i pice-un pestisor… dar paznicul cel rau apare cand nici nu te astepti… ”Ce faci acolo. pescuiesti?” “Eu?… Nu! Nicidecum doar am in mana un nailon si un bat… si de ele o râma mica am agatat si sa-noate o invat!”
Povesti de-astea pescaresti aveti sa aflati oriunde veti merge la pescuit in judetul Mures...
Dar unde sa mergem, mai ales acum cand s-a dat drumul la marea pescariada?
La IERNUT aflat pe soseaua Tg. Mures – Cluj, la iesirea din Iernut, pe partea dreapta apare si balta cu peste, un drum pietruit te duce pana la ea, balta e extrem de bogata in “vanat acvatic” de campie… somn, crap, caras, salau…
Cu primele doua specii ma intalnesc in fiecare dimineata, caci de obieci trag un pui de somn pana se “crap”a de ziua.
Cu 15 lei pe zi, puteti pescui si pe lacul FARAGAU, bogat in stiuca si rosioara, lac situat pe arealul localitatii Faragau, intre Faragau si Dumbravioara. Carnea de stiuca e alba si are un gust excelent, e lipsita de colesterol, dar pestele se prinde greu, trebuie sa pui un pestisor mic in carlig si sa astepti, sa astepti… poti lega si un clopotel sau o talanga de undita… cand apare primul dangat si pestisorii din jurul nailonului sar inebuniti in toate partile, e semn ca stiuca, un agresiv peste rapitor, s-a fofilat pe fundul apei si a inghitit pestisorul, cu carlig cu tot… ei, atunci n-aveti decat sa scoateti din apa undita si daca cumva dintii stiucii n-au retezat si "damilul” (nailon-ul), veti avea un peste nervos si gustos la cina... Daca noaptea n-ati avut somn, sa stiti ca-l puteti prinde ziua in lacul VOIVODENI. Cum ajungeti acolo?… de la Dumbravioara, faceti stanga spre Glodeni. Lacul e bogat in crap, caras, clean, si pesti fitofagi. Mai aveti lacul MIHESU DE CAMPIE: situat la aprox 5 km de Zaul de Campie, unde predomina crapul si salaul….
Lacul si PASTRAVARIA de la Campu Cetatii sunt cele mai vestite: Daca pana aici taxa de pescuit era de 15 lei pe zi, la Campu Cetatii, ea devine 16 lei.
Satul Campu Cetatii se afla intre Sovata si Reghin, la 15 km de Sovata. Aici se afla imparatia pastravilor mari si gustosi.
Mai exista si alte balti ce colcaie de peste, precum, Saulia, dotata si cu un camping, Taureni, Toldal, Uila, Zau de Campie, sau lacul “Pestisorul de aur” de la Sancraiu de Mures.
Dar parca nicaieri nu s-a investit ca la Campu Cetatii, parca nicaieri targumuresenii nu se simt mai bine ca acolo, dovada faptul ca in week-end, greu mai gasesti un loc la masa la restaurantul pastravariei, chiar daca aceasta a fost extinsa.
Aici la Campu Cetatii, am pornit-o si noi intr-o dimineata, urmand anunturile din mass-media, cica va fi un acolo si un mare festival de baloane cu aer cald. A fost o teapa… baloanele, se inaltau doar la ora 7 dimineata si la ora 17 seara, deci daca ajungeai pe la pranz, aveai ce astepta. Am fotografiat cateva postere din zona lansarii si am plecat spre pastravarie, unde chelnerul nu asteapta pana la ora 17 seara ca sa-ti aduca comanda.
Aici, la pastravarie, poti inchiria o undita si sa-ti pescuiesti propriul tau peste, care e cantarit si apoi il duci “acasa”, sau poti sa servesti la restaurantul patravariei, unul sau mai multi pastravi la gratar, cu mujdei de usturoi, mamaliguta sau catrofi prajiti si o felie de lamaie, pentru suma de 12 –15 lei (am impresia ca preturile cresc de la an la an, si parca pestii sunt tot mai mici, dar sunt gustosi!).
Campu Cetatii, cu sau fara baloane cu aer cald, cu sau fara Nomad Camp-ul cu iurte, constituie locul de electie al targumureseanului dornic de evadare in week-end, mai ales atunci cand de pe lista lui de prioritati au fost sterse Sovata (bai sarate si partie de ski), salina sau baile de la Praid, Targul de ceramica de la Corund, Parcul dendrologic de la Gurghiu, complexul de bai sarate si SPA Sangeorgiu de Mures, Cetatea Sighisoara sau o plimbare prin salbatica vale a Muresului.
Trimis de dorgo in 30.10.11 08:16:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPU CETĂȚII [MS]. A mai fost în/la: cam peste tot
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Web, te rog videoclipul
http://www.youtube.com/watch? v=Y3aTSsvQNBc
mersi!
Mutat la rubrica "O zi in Campu Cetatii" (deja existenta pe site).
Am atasat si clipul solicitat, vizionare placuta.
Bun (re)venit cu un rewiew obiectiv, util și scris la obiect !
Frumos, informativ si util.
Si noroc de ziua splendita. Noi am fost in iulie 2010 intr-o zi mohorata si abia am vazut un pescar si jumate. : - (
Dar pastravul la gratar a fost gustos. : -)
Ma scuzi de o mica corectare:
P09 - Cu cat diferenta de temperatura a aerului din balon si a aerului exterior e mai mare asa si forta ascensionala e mai mare. Din cauza asta orele potrivite de zbor sunt dimineata si seara cand aerul exterior e mai rece. La polul nord nu au aceasta problema. : -))
Nu e parerea mea ci a domnului FIZICA.
@haiduc... ai perfecta dreptate! exact asa mi s-a explicat acolo pe campul de lansare, mersi pentru completare... o exceptie de la regula, ce nu tine cont de temperatura exterioara, ar fi Hidrogenul, care insa e inflamabil (vezi cazul Hindenburg, 1937, New Jersey) si Heliul, care este insa un gaz foarte scump (pe Pamant, in Soare, gasesti cat vrei)...
La Baia Mare, mai exista inca un festival al baloanelor cu aer cald, mult mai mare decat acesta de la Campu Cetatii...
Primele "montgolfiere" (baloane cu aer cald) au fost construite si folosite de fratii Montgolfier, care au realizat cateva ascensiuni in Franta, primul aerostat era confectionat din hartie. In noiembrie 1783, in Paris, sunt imbarcate si lansate o rata, un miel si un cocos, apoi Academia de Stiinte pariziana sprijina actiunea si in decembrie se inalta deaupra Parisului, in prezenta regelui Louis XVI si a unei mari multimi de spectatori, doi ofiteri, timp de 25 de minute... se foloseste atat aerul cald dar si Hidrogenul (probabil pt ca ofiterii in misiune n-au voie sa fumeze)... zborurile devin adevarate show-uri publice si incep sa aiba loc chiar si unele concursuri intre baloane...
Referitor la cel mai bun pastrav... hmmm... n-am ajuns (inca) la Campu Cetatii, dar iti fac si eu o recomandare: cel de la cabana Obarsia Lotrului, de pe Valea Lotrului. Pentru mine acela a fost number one.
Tare mult mi-a placut si poza cu numarul 10, mi se pare ceva deosebit cand vad tineri costumati traditional.
@dorgo:
Dupa ce am aranjat un " blind date " intre d_na WIKI si d_nul FIZICA sper ca au sa prinda o zi frumoasa.
Daca nu ai microbii de pescuit, in zilele ploiose Hanul Campu Cetatii pierde mult din farmecul lui.
Un secret personal, pastravii care au fost condimentati si cu privelisti incantatoare toti au fost tare gustosi. : -))
(LA Lacul Rosu si pastravaria Alex la Mara).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2021 Un pastrav la Campul Cetatii — scris în 20.05.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Parada Baloanelor cu Aer Cald — scris în 10.10.09 de cristinadumitru* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2006 Campul Cetatii – frumusete desavarsita si han pescaresc — scris în 23.02.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ