GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citisem intamplator de el o recomandare foarte scurta fara prea multe detalii si mi-am dorit sa ajung sa le vad.
Nici macar amicul sibian nu stia de el, am banuit ca ar trebui sa fie situat undeva in apropiere de depou, logic... si de aici incepe aventura; am dovedit ca ne dorim cu adevarat sa le vedem fiinbdca usor nu e sa ajungi la ele.
Este situat pe strada Dorobantilor nr. 22, ca puncte de reper cautati Depoul de locomotive Sibiu, apoi intrebati pe cineva din zona, noi ne-am ratacit un pic cautand, pana nu am intrebat nu am dat de el. La un moment dat am gasit o poarta unde scria ca ar fi Depou si cu acces interzis. Iar pe casa de alaturi este scris in stil grafiti Dorobanitlor 22 si cu un smiley. Daca ajungeti acolo inseamna ca sunteti aproape, va intoarceti un pic si va uitati la numerele caselor, tineti pe strada paralela cu sinele trenurilor, care este de fapt Dorobantilor, iar undeva intre numerele 30 si 15 pe partea stanga se va face o straduta sa-i zicem perpendiculara si pe casa care e deja pe straduta este nr. 26. Atunci sunteti pe drumul cel bun.
In mod normal ar fi ceva bilet de intrare, undeva 2 sau 5 lei de persoana, dar si aici am prins inchis pe motiv de Rusalii, era o singura persoana pe acolo, care a parut deranjata de noi, intrebandu-ne de ce nu venim in zile lucratoare... mda, sa ma bucur ca ne-a lasat totusi sa ne uitam.
Revenind: muzeul a fost inaugurat in 1994 si prezinta 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885-1958 la uzine din diverse tari precum: Ungaria, Germania, SUA, Polonia, Romania. Numarul locomotivelor l-am gasit in cautarile mele pe net, in realitate eu zic ca nu sunt mai mult de 15 si din pacate nu au nicio placuta descriptiva cu ceva detalii, gen an de productie, producator, perioada in care au functionat, scopul pe care l-au servit, orice alte diverse detalii tehnice interesante pentru profani, etc.
Scrie tot pe net ca unele dintre locomotivele prezente aici sunt si in prezent functionale si folosite cu diverse ocazii, e adevarat ca erau bine unse unele, dar nu prea vad cum ar mai pleca ele de acolo.
Acum am in plan sa ajung la muzeul de la Resita si poate acolo sunt mai darnici cu informatiile.
Trimis de diana-s in 11.06.12 17:25:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-s); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.79672848 N, 24.16673608 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Hai să te-nvăţ să cauţi date despre o locomotivă cu aburi: uite, la poza P04, pe plăcuţa maşinii scrie 130.503; dacă scrii CFR şi acest număr (sau oricare altul, de pildă 131.040 din P06 sau 150.1105 din P10) în caseta de căutare GOOGLE şi sigur vei primi informaţiile ce le cauţi. Iată:
130.503 TIP 1C-h2 SKO 93/1921Face parte dintr-o serie de 80 de locomotive construite in anul 1921 la uzinele Skoda din Pilzen. Au fost utilizate pentru tractiunea trenurilor de calatori pe linii de ses cu declivitati reduse, pe raza de activitate a depourilor Bucuresti, Fetesti, Adjud, Bacau si Iasi. In ultimii ani de activitate (1973-1976) au fost utilizate exclusiv la serviciul de manevra. 130.503 a fost expusa pentru prima data in anul 1972, cu ocazia centenarului Garii de Nord, avand numarul 130.569. Dupa ce locomotiva a fost trecuta in patrimoniului Muzeului C. F. R. Bucuresti, numarul a fost schimbat in 130.503.
Au mai ieşit şi paginile astea: bda-train-blog.blogspot.r ... locomotive.html şi modelism-feroviar.blogspo ... u-abur-iii.html.
Mersi de informaţie, sper să ajung şi eu pe-acolo!
Habar nu aveam de acest muzeu, care pare foarte interesant. Pacat ca, asa cum spuneati, nu se gasesc si detalii despre exponate (la fata locului).
Oare in timpul programului or avea ceva ghizi sau pe cineva care sa raspunda la intrebarile vizitatorilor? Ca daca au, nu ii vad prea bine. Mi-am notat pe lista cu muzee aceasta locatie si daca ajung pe acolo ori se lasa pagubasi, ori se apuca de pus placute informative -sa nu mai fie nevoie sa aiba de-a face cu cei ca mine .
@ Dragos, multumesc mult de astfel de lamuriri, e adevarat ca eu nu am mai dat cautare dupa numar; mi-ar fi placut sa gasesc mici placute cu astfel de detalii, nu cred ca e asa o cheltuiala
Sau, vorba lui @Urjanclaudiu - sa puna ghizi care sa dea aceste lamuriri
Mai stiu ca acel cod 131 sau 151 are legatura cu rotile: 1 ajutatoare, 3 principale si una nu mai stiu cum, daca aflu informatiile revin
E o comoara acest "muzeu", e de vazut. Nu stiu cum de i-a scapat lui Klaus.
E destul de greu de gasit, asa cum a descris si Diana. Ajuns acolo, surpriza: nu e nici un muzeu. Ori am ajuns eu prea tirziu in ziua aceea. Mi s-a permis sa intru in zona cu relicve, prin bunavointa unor angajati CFR de la poarta. Sint pur si simplu aruncate acolo si parasite majoritatea. Mai mult ca sigur ca intr-o zi vor ajunge la fier vechi daca nu se va gasi o cale sa se amenajeze spatiul pentru vizite, si daca nu i se va face mai multa reclama. Ar fi un mare pacat... Putina lume stie de acest loc, chiar si dintre localnici. Chiar si impiegatul din gara nu stia... a banuit ca ar fi ceva la depou, si asa am ajuns.
Recomand cu caldura, pina nu se farima de tot.
Mai recomand si asta, pt cine nu a vazut inca (cititi si comantariile, pls)
PS- hihi, ce m-a distrat: "Iuteala maxima - 90km/ora"....
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Locomotivele cu abur din Sibiu — scris în 11.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Muzeul locomotivelor cu aburi din Sibiu sau locul de care locuitorii nu au auzit — scris în 18.07.14 de cristianam din BUCUREșTI - RECOMANDĂ