EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prin catacombele Brasovului.
La sfarsit de iulie, cand am vazut ce temperaturi se anunta in Bucuresti, am fugit in zona Brasovului. A fost un fel de "work from home" dar de la munte, deci timp pentru vizite in imprejurimi aproape zero. Dar tot am reusit sa vizitez pentru cateva ore Brasovul si acest lucru s-a intamplat pentru ca in aceeasi perioada o prietena din Alba Iulia venea cu copiii intr-o minivacanta.
Asa ca ne punem de acord si intr-o zi de miercuri iau autobuzul Zarnesti - Brasov, cobor la Bartolomeu si de acolo ma duc la autobuzul 5 (modern si cu aer conditionat, 2,5 lei un bilet) si cobor la statia Teatrul Dramatic ca sa ajung cat mai repede la telecabina care urca pe Tampa, unde erau deja prietenii mei. In general, imi place sa fac pe jos drumul de la Bartolomeu pana in centrul orasului, mergand pe strada Lunga dar acum era contracronometru, voiam sa petrec cat mai mult timp cu prietena mea si familia ei.
Chiar daca era miercuri, dar fiind in jur de 10.45-11 am prins o coada mica la urcarea in telecabina, am asteptat aproximativ 15 min. Pretul este 20 lei dus intors sau 10 lei urcarea sau coborarea. Se poate plati cu cardul. Pentru ca am avut noroc sa intru printre primii in telecabina, prind loc la geamul ce dadea spre oras. Urcarea dureaza aproximativ 2min 40". Dupa ce ma intalnesc cu prietenii mei si ne plimbam un pic pe deal hotaram sa coboram sa coboram tot cu telecabina. De data aceasta nu era coada deloc. Multi coborau pe serpentine. Langa telecabina exista si un restaurant pentru cei care vor sa faca un mic popas.
Prietena mea imi propune sa vizitam pestera de langa Turnurile Alb si Negru. Nu stiam sa existe o pestera in zona aceea dar hai sa o vizitam. De fapt, este vorba de catacombele Brasovului despre care auzisem si eu recent.
Sunt situate in zona Dupa Ziduri, sub Turnul Alb si Turnul Negru. Au fost sapate de locuritorii orasului in timpul celui de al doilea razboi mondial si au fost folosite cu scopul de a adaposti munitie si pe locuitorii orasului de atacurile antiaeriene.
Acum acestea adapostesc primul muzeu de arta new media din Romania. Acesta a fost organizat de Asociatia Amural in parteneriat cu Primaria Brasov si Administratia Fondului Cultural National. prin crearea acestui muzeu, BUM, se doreste recuperarea acestui spatiu abandonat de peste 70 prin transformarea lui intr-un spatiu cultural.
Acronimul BUM - Brasov Underground Museum - face trimitere la faptul ca galeriile au fost adapost antiaerian.
Expozitia vazuta in catacombe se numeste Underground, a fost deschisa in luna iunie din cate am inteles si tine 4 luni. Expozitia este si interactiva, folosindu-se diverse tehnologii, sunete, lumini si arte digitale.
Biletul de intrare a costat 20 lei adult, 10 lei copil.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Catacombele sunt pe strada Dupa Ziduri, sub Turnul Alb si Turnul Negru, la doi pasi de Piata Sfatului. De asemenea, in apropiere se afla Biserica Neagra, Turnul Sfatului Biserica din Schei cu prima tipografie romaneasca In centru orasului exista o multime de cafenele, restaurante si terase perfecte pentru un scurt popas. Plus o multime de mici magazine care mai de care mai interesante.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Din punctul meu de vedere Brasovul este un oras in care nu te poti plictisi. Cei doritori de drumetii pot urca pe Tampa, pot merge in Poiana Brasov sau sa urce pe Postavarul. Pot urca la Pietrele lui Solomon. De asemenea, Muntii Bucegi si Piatra Mare sunt in apropiere.
Exista Parc Acvatic, Parc de Aventura, Zoo, mai multe mall-uri. Si alte locuri care in acest moment nu-mi vin in minte.
Rog webmasterul sa ataseze urmatorul videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=9HgprlAusvU
Trimis de kalindera in 12.09.21 17:15:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kalindera); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Muzeul Tradițiilor Codlene – nou și interesant — scris în 30.09.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Muzeul de Arta: Scoala de la Poiana Marului — scris în 18.07.13 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2012 Muzeul 'Casa Muresenilor' - un muzeu nu doar frumos ci si interesant — scris în 13.03.12 de spezam din BUCURESTI - RECOMANDĂ