Dezamagire din partea maicutelor de la Prislop
Am avut o experienta f. neplacuta la manastirea Prislop.
dezamagire de cand am ajuns... mizerie, niste cotete numite standuri de suveniruri "sfintite" - o rusine pt cei care administreaza locul, pt ca acolo vin oameni din toata tara, poate si din afara.
nu exista decat o toaleta si aia vai de ea.
maicutele sunt niste fiinte acre nicidecum dragute si cu o vorba buna cum stiam eu ca se prezinta; nu am fost lasati mai mult de cateva secunde la mormant si am fost avertizati verbal f dur ca nu avem voie sa atingem crucea, nu am inteles de ce, se toceste sau?
pt ce face romanul fraier kilometrii intregi, pentru un gust amar si niste vorbe urate din partea reprezentantilor bisericii. Prietena mea a atins din greseala crucea cu haina si maicuta care "pazea" crucea a inceput sa tipe la ea, a refuzat sa ii dea mir, desi toata lumea primea. Prietena mea a incercat sa ii explice ca nu a fost intentionat, cerandu-si iertare, iar maicuta "posedata" (fie-mi iertat, dar asa parea) a inceput sa tipe la ea si sa ii respinga scuzele.
Am fost socati de gestul acesteia, tinand cont ca fiecare dintre noi merge acolo sa ne incarcam sufleteste cu ganduri si vorbe bune, sa spunem macar un Tatal Nostru la cruce, ceea ce e exclus din prima, "nu ai timp", "e prea multa lume", deci cu alte cuvinte, RUSINE.
La cutia in care se lasau pomelnicele si banii nu era nicio restrictie... Ma intreb: Nu e o afacere, pana la urma?! Unde e credinta? Isi permit sa plateasca bodyguarzi, dar nu-si permit o toaleta, o parcare si muuuulte altele... La cati bani fac, ar trebui sa fie ca in Rai.
Dumnezeu sa-i ierte pe ei!
Trimis de simo 22 in 08.07.15 21:09:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HAȚEG [HD].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simo 22); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Acum intreb si eu, daca merg si ating crucea in mod voit, chiar daca ni se atrage atentia sa n-o facem, ce se va intampla, ne vor bate sau ce altceva ne pot face?
Aveam in gand sa mergem in vara asta si pe la mormantul Sfantului Arsenie, dar bag de seama ca din an in an maicutele alea se tampesc mai tare! Le-o fi luat argintii mintile...
- Mar.2023 Arsenie Boca, Prislop și Securitatea — scris în 08.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Mai facem ceva si pentru suflet — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Oct.2021 La Părintele Arsenie, pe timp de pandemie — scris în 18.10.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Reculegere la Manastirea Prislop — scris în 19.08.18 de Oana07 din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- May.2018 Chemarea spre acest colț de paradis a fost făcută de glasul inimii — scris în 06.05.18 de adriananicoleta din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Mănăstirea Prislop, pelerin la mormântul Părintelui Arsenie Boca — scris în 17.02.17 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- May.2016 O calatorie din suflet, pentru suflet — scris în 09.05.16 de dianagiurgiu din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ