Izvorul parintelui Arsenie Boca
Dupa cum am mai spus si in alt review pe data de 1 Mai a acestui an, am fost pelerini la Manastirea Brancoveanu, din Sambata de Sus, unde am vizitat manastirea (aceasta este inchisa pentru restaurare, se poate vizita numai pe exterior in curtea acesteia).
Dupa ce am terminat de vizitat aceasta manastire, a dorit sa urcam la chilia parintelui Arsenie Boca, sus in munte dar la sfatul unor localnici, de a nu incerca sa urcam am renuntat la aceasta idee, in primul rand pentru ca foarte posibil era zapada inca acolo sus si ar fi facut practic imposibil urcarea pana la grota si in al doilea rand ei ne sfatuiau ca in momentul in care ne hotaram sa facem acest lucru, sa pornim la drum mai de dimineata, nu pe la pranz cum vroiam noi.
Asadar daca ideea de a urca la chilia parintelui a esuat am hotarat sa mergem la izvorul acestuia, pentru a fugii putin de aglomeratia din cadrul manastirii si a imprejurimilor acesteia si a merge intr-un loc mai linistit mai pitoresc.
Deci am urcat in masina si am pornit la drum prin dreapta manastirii, pana la izvor, drum pe care il recomand ca fiind mai bun decat cel din stanga manastirii, acesta fiind putin mai rau in ceea ce priveste carosabilul (pe ambele parti drumul este pietruit, nu este asfaltat dar cel din dreapta este mult mai bun), ajunsi acolo am zabovit cca. o ora intr-o liniste desavarsita cu toate ca si acolo incep sa-si faca aparitia pensiunile, precum ciupercile dupa ploaie.
Dupa ce am savurat apa rece din izvor si bineinteles dupa ce ne-am rugat pentru sanatate, am hotarat sa plecam, cu toate ca despartirea de aceste locuri a fost destul de grea.
Trimis de marian_buc in 26.05.15 08:54:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian_buc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Oct.2022 Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus — scris în 22.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Mănăstirea Sâmbăta de Sus cu apa care face minuni a părintelui Arsenie Boca — scris în 06.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Pace celor ce vin, binecuvântare celor care pleacă — scris în 13.10.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 O alta manastire deosebita — scris în 07.10.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Renaşterea „Mănăstirii Brâncoveanu” – Sâmbăta de Sus — scris în 07.07.16 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Mânăstirea Brâncoveanu – impresionanta ctitorie brâncovenească — scris în 11.06.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Câteva repere privind Mănăstirea Sâmbăta de Sus — scris în 30.01.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ