GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Băile Cibre (se pronunţă Ţibre) se găsesc la circa 13 Km NE de Miercurea Ciuc, între comunele Frumoasa şi Mihăileni (jud. Harghita), la poalele Munţilor Ciuc, într-o pitorească zonă depresionară denumită Cibre. Sunt denumite după vechiul sat Cibre existent în această zonă, sat care a fost distrus de către o invazie a tătarilor în 1694.
În zonă apar mai multe izvoare de apă minerală carbogazoasă, bogate în bicarbonat de calciu. Ele au fost folosite încă din timpuri vechi ca apă de băut şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni. În secolul 19 au funcţionat aici băi populare. Acestea s-au deteriorat în timp, însă au fost reabilitate în anul 2007 de către administraţia şi locuitorii comunelor Frumoasa şi Mihăileni.
Bazinul cu apă minerală carbogazoasă a fost amenajat din lemn sub forma unui ochi circular, având împrejur o platformă pentru plajă. Lângă bazin sunt două izvoare cu apă minerală carbogazoasă rece, acidulată, gust foarte plăcut, captate în trunchi de copac, după model tradiţional. Bazinul este străjuit de ceea ce seamănă a fi un prepeleac, bun probabil pentru agăţat hainele. De asemenea, au fost construite un vestiar, un WC, o filogorie şi un pod peste pârâul Cibre.
În apropierea băilor este menționată existența a două bălți cu plante glaciare relicte. Locuitorii din satele învecinate vin uneori aici pentru a se aproviziona cu apă minerală de calitate.
Accesul se realizează pe drumul de pământ dintre comunele Frumoasa şi Mihăileni, cu menţiunea că partea dinspre Frumoasa pare a fi mai bine întreţinută şi accesibilă permament. La fel ca şi alte băi tradiţionale secuieşti şi acestea sunt foarte puţin folosite.
Toate cele povestite pot fi văzute în videoclipul realizat de mine: https://www.youtube.com/watch?v=TMFE1sCWk6U
Trimis de Lucien in 05.04.16 15:08:16
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La primul review încărcat pe sait - unul cu adevărat remarcabil prin subiectul abordat! , după o luuungă perioadă de chibiţat :-), să-i spunem lui @Lucien: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
@webmasterX - Mulţumesc! Sunt încântat de forma elegantă în care a apărut review-ul meu. Sigur vor urma multe altele pentru-că am foarte muuuult material adunat.
Un articol altfel, despre care nu stiu ce alt cuvand sa folosesc.
Mi s-a parut foarte interesant, iar filmuletul cu muzica atasata o imbinare perfecta.
Pare un loc unde sa-ti doresti sa ajungi macar o data si normal ca voi fi curioasa sa merg pe acolo daca voi ajunge prin zona deoarece mi-ai starnit curiozitatea.
Cat despre ecoul tau, acesta nu a facut decat sa ma faca sa-ti astept plina de curiozitate urmatoarele articole cu atat mai mult cu cat constat ca acesta este primul.
Felicitari pana atunci pentru acesta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 Cioboteni — scris în 04.12.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Miercurea Ciuc — la pas — scris în 09.10.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Plimbare de voie prin Miercurea Ciuc — scris în 21.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Barajul Frumoasa, un loc ce nu merita ratat!! — scris în 18.08.20 de NELUTU D-tru din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Ghid de vizitare (sau pelerinaj … ?) la Miercurea Ciuc, sau altfel spus: Szeklerburg (III – cheia geografică) — scris în 11.08.20 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Ghid de vizitare (sau pelerinaj … ?) la Miercurea Ciuc, sau altfel spus: Szeklerburg (II – cheia istorică) — scris în 29.07.20 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Ghid de vizitare (sau pelerinaj … ?) la Miercurea Ciuc, sau altfel spus: Szeklerburg (I – cheia etnică şi confesională) — scris în 02.05.19 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ