Pasul Tihuta
Este o trecatoare, situata in partea nordica a Carpatilor Orientali, la o altitudine de 1201m, in realitate leaga Depresiunea Colinara a Transilvaniei de Depresinea Dornelor, o zona cu peisaje foarte frumoase, paduri intinse, aer foarte curat. La intrarea dinspre Bistrita, peisajul seamana foarte mult cu cel din Austria. In departare se vedeau muntii, intercalati cu vai, cascade, campuri pline cu verdeata., dand un farmec deosebit intregii zone. Nu pot sa exprim in cuvinte cat de minunate sunt acele peisaje.
Pe traseu se afla Valea Bargaielor, inspre vatra Dornei se afla Statiunea Piatra Fantanele cu Manastirea cu acelasi nume. Zona este renumita pentru Castelul lui Dracula situat pe o colina, nu departe de soseaua principala, dar nu l-am vizitat (poate cu alta ocazie), pentruca era spre seara
Daca vreti sa vedeti niste peisaje de vis, nu ocoliti zona, o recomand pentruca este superba
Trimis de sorana2 in 03.12.13 00:37:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în Pasul TIHUȚA [BN].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sorana2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2023 Pasul Tihuța – trecătoarea care unește — scris în 06.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Armindeni in pasul Tihuta — scris în 10.05.15 de gratiescu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 De la Vatra Dornei spre Bucuresti prin Pasul Tihuta — scris în 11.07.12 de adryana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Pasul Tihuta – pe urmele lui Dracula — scris în 18.12.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Prin Pasul Tihuta — scris în 02.09.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Pasul Tihuta - informatii generale — scris în 06.08.10 de Rusalka din BISTRIţA - RECOMANDĂ
- Jan.2009 Intalnire cu Dracula - sperietura haioasa — scris în 19.10.09 de cristi_an3000 din TIMISOARA - RECOMANDĂ